17 sa
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Hayır doğru değil.
Bana kalırsa bunu hitlerden önce gelen devlet adamlarına bakarak, onların ne tür politikalar izledikleri yani ülkedeki yahudiler için ne tür işler yaptıklarını tam bilemediğimiz için, Hitler ve kendisine bağlı askerlerinin yahudileri kendilerine karşı, kendi topraklarında onları himaye altına alabilecek kapasiteye ulaşmalarını engellemek, bir bakıma bütün yahudileri deyim yerindeyse gaz odalarında öldürüp onların kendi hesabına göre, planlı bir şekilde yok ederek, kendi içinde bir bakıma temizleme operasyonu gibide ortalığı toparlama düşüncesidir. Ama o kadar çok yahudinin tek bir seferde ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığı için, farklı şekillerde onları ber taraf etmek ancak bu şekilde olabilecektir. Çünkü yahudilerin amacı; Alman topraklarını kendi ihtiyacı gibi kullanarak, bir bakıma ingilizlerin yardımını alarak, Almanya üzerinde tahakküm kurmayı ve böylece hitlerden önceki hükumet zamanında bunu yapmaya çalışmışlardı. Hitler bunu gördüğü için, yahudilerin bu ülke için bir tehdit oluşturduğunu farkederek, onları toptan ortadan kaldırma planlarını hayata geçirdi.
burada mesele Hitler'in yaptıklarının ahlaki açıdan haklı ya da haksız olması zemininde tartışılamayacak kadar pragmatik kalıyor. Savaşın kendi acımasızlığı içinde kesin bi tasfiye kaçınılmazdı nitekim karşı taraftakilerin masumiyeti, suçsuzluğu ya da çocuk oluşu bu derece rasyonel mekanizma için bir şey ifade etmez. Bugün çocuk olan yarın potansiyel bir tehdit unsurudur ve savaşın doğasında hiç kimse geleceğe dair en ufak bir belirsizlik riskini göze alamazdı. Bu yüzden herkesi birlikte yok etme planı askeri açıdan zorunluydu.
Böyle iğrenç bi vahşetin ortasında katledilen masum insanlar için asıl sorulması gereken soru başka. Hani bu mutlak güç ve ilim sahibi olduğu iddia edilen bir yaratıcı vardı?
Tüm bunlar yaşanırken O neredeydi?
Bu insanların belirlenmiş olarak böyle bir katliama kurban gideceğini bile bile neden onları Yahudi olarak yarattı? Böylesine korkunç bi son zaten en başından belliyse fail de Tanrı'nın ta kendisidir 🙂
Hitler nasyonel sosyalist ve ırkçı olmasının yanı sıra Katolik'ti ve İncil i çok okurdu ve orada Yahudilerin deccal in ordusunu oluşturacağı yazılıdır bu kuran da da geçer Tevrat ta da ve ona inanlarda ona katılır denir tam metin tahrif olduğu için çok bilgi bulunmaz Hitler bu olmasın diye Yahudileri öldürüyordu ama bu onu haklı çıkarmaz çünkü ona göre beyaz ari ırk üstündü ve diğer tüm halklar ve ırklar bu ari ırk a hizmet etmek zorundaydı Hitlerin en büyük yanlışı polonya ve rusya ya savaş açmasıydı
Olaya 2 yönlü bakmak lazım. Evet tüm dünyayı savaşa soktu ve milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu. Fakat, ilk dünya savaşı sonrası Almanyaya uygun görülen o yok etme politikasına karşı durarak yaptıklarına bakınca milliyetçi ve büyük bir adamın yapacağı işleri yaptı. Almanyayı o buhrandan kurtarıp daha hafifletilmiş bir duruma soktu. Dolayısıyla bakış açısının farklılığına göre hem doğru yaptı hem yalnıs yaptı...
Hitler'in yaptıkları milyonlarca masum insanın hayatını kaybetmesine, soykırımlara, şehirlerin yıkılmasına ve ailelerin yok olmasına sebep oldu. Dünya tarihinin gördüğü en büyük acı ve yıkım bilançolarından birini yarattı. İnsanların mutluluğunu ve refahını artırmak yerine milyonlarca canlıya tarifsiz bir ıstırap çektirdiği için yaptıklarının doğru veya savunulabilir hiçbir yanı yok..
Kesinlikle değildi, Siyonizm i sevmem gücüm olsa İsrail devletini yok ederim ama, Hitler masum Yahudileri de öldürdü, ikincisi bir sürü çingeneyi öldürdü, milyonlarca sosyalist ve komünistti öldürdü, medeniyeti geriye götürdü,
Yahudi'nin masumu mu olur la
Neden olmasın, dünyanın bir çok bilim insanı Yahudi, devletlerin işlediği suçu halktan çıkartırsan bu hakkında affedilmemesi gerekir, ayrıca Hitler Yahudi nüfusundan çok komünist öldürdü yanı kardeşim
Kalk git Yahudi'nin birisi bile kalmamalı bu dünyada israogullari lanet bir kavim. Netenyahuda bir zamanlar minik bir bebek küçük bir çocuktu eğer Hitler'in öldürdüğü Yahudiler arasında netenyahuda olsa bugün netenyahu yaşamazdi. Dolayisiyla bugünün masum bir Yahudisi yarının netenyahusu olma adayı o yüzden Yahudilerin hepsi ölmeli o kadar. Yahudiler bizi hayvan olarak görüyor sen farkinda misin? Dünya üstünde tek üstün ırk kendileri ve onların dışındakiler hayvanlarla aynı tabakada zaten dediklerini yapıyorlar hele hele epstein olaylarını duyduktan sonra asla tahammülüm kalmadı. Hitler Yahudiler hakkında çok haklıydı saddamda büyük adamdi
Hitler tam diktatör zalim di belalarını buldu sonunda
Yani aslında doğru değil ama yerindeydi var ya bırakacaklardı bütün Yahudilerin kökünü kazısın.
Kesinlikle hak veriyorum ve şuanda o nun gibi birine ihtiyacımız var. teröristlerin af edildiği bir ülkede
Aşırı doğru hitler ve Saddam Hüseyin Yahudilerin kökünü kaziyacak tek kisilerdi
Yahudilere yaptığı doğruydu ama aşırı milliyetçi ırkçı olması yanlıştı
Kim ne derse desin kimse keyfine göre katliam yapamaz bu adam katilin teki
Faşizm ideolojisi dışında Hitler'i severim.
kesinlikle çok büyük bir adamdı bu adamın yaptıklarını anlamaya çoğu kişinin kapasitesi yetmez.
Dönemine göre çokta doğru sayılması da az doğru ama şu an bize çok doğru geliyor
Tam bir 4 yaş sendromu hali; nerede görsem tanırım
Hepsi doğru
Cani idi.
Hangisi
Yaptiği yanlış ama doğru kişilere yapmiş
Değildi
Hayır
değildi
vahşi katil
Doğruydu
Hayır