Arkadaşlar bu terimi birçok yerde duymuşsunuzdur. Nurcular hakkında ne düşünüyorsunuz? Genelde Kur'an tefsiri ve iman hakikatlerini anlatan Risale-i Nur okurlar ve dinlerler.
14 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar bu terimi birçok yerde duymuşsunuzdur. Nurcular hakkında ne düşünüyorsunuz? Genelde Kur'an tefsiri ve iman hakikatlerini anlatan Risale-i Nur okurlar ve dinlerler.
Daha önce fetöcülerle çalıştılar , Tanıdıgım Elektrikçi arkadaş vardı şimdi yaşamıyor Fakat Nurcular içinde elektrik ihaleleri vs alabilmek için onların arasına girdi. Yani o sisteme girenler iş için giriyor. Sonra bu sistem fetöcülerle birleşti, Ölen elekttrikçi arkadaşın (beyin tumorunden öldü) Bir gun dukkanına gitmiştim adam çok hastaydı ama zorla gidip bedavaya bazı yerleri yapmasını istiyorlardı , ihalenin karşılıgında onlara bedava çalışmak vardı. Hizmet seni bekliyor diye kocaman harflerle sms yollamışlardı bana gösterdi. Diğer bir kişi daha vardı Endonezyadan kız bulup Evlendirme olayları vardı. Uzakdoğudan kız ayarlayıp evlendiriyordu bunun karşılıgında para alıyordu. Fetö ayyuka çıkınca hepsi korkup Reisci oldu. Sanki hiç beraber değillermiş gibi. Endonezya malezyadaki okullar sayesinde endonezyada iş yapıp kalıyorlardı bazıları. Hediyelik eşya ithal ediliyordu konteynırla , bambu mobilya gibi şeyleri ihraç ediyorlardı uzakdoğudan. ama bunları hayal meyal hatırlıyorum. Nurcular daha gizli her yerdeler fikrini belli eder ama söylemez sakal keser medenidir. . 1985-86 yıllarında liselerin içine boş kontenjan ögretmenler sokmuşlardı. ingilizce hocamız vardı onlardandı, 1986 yıllarında gizli toplandıkları yerler vardı gaziosmanpaşa göztepede vs ama tam yerlerini bilmiyorum. arkadaşlarla tesadüfen biraraya gelmiştim. Bir daha hiç biraraya gelmedim. Ama çerçeve gözlük ve bıyıktan bazen anlaşılıyorlardı . Genelde adapazarı sakarya bölgesi onların alanı idi, bildiklerim bu kadar. Zafer dergisi onlara çalışıyordu, o zamanlar zafer dergisi olan kız ve erkek varsa tamam bu Nurcu ya da bagı var diye anlamak kolaydı. Ama o zamanlar bunlar çok serbesttti. Zafer dergisi kaptan Custeau nun Müslüman oldugunu gururla anlatıyordu. ama Gerçek şu ki Kaptan kusto aslında su altında Türk hazinelerini çalmak için akdenize gelmişti. Ünlü fransız deniz sualtı biyologu Calypso ile Turkiyedeydi. akdenizin suyu karışmıyor atlantikle diye musluman oldu. Fakat bu Türk halkını yanıltmak gumrukçüler aramasın gemiyi kocaman adam bile musluman oldu diye lanse edildi. Kusto şimdi Kocaman haç https://www.findagrave.com/memorial/9889/jacques-cousteau#view-photo=172930894
yani aslında hiç müslüman olmamıştı. Butun herkese yalan söylenmişti. Türkiye o hazinelerin ne oldugunu anlayamadı.
Hm peki şu an nurcuları nasıl görüyorsun genel olarak bak evet bu elektrik olayı biraz absürt
şu an kayıplar ama çerçeve gözlük ve bıyıktan bazen anlaşılsada yoklar, göremiyorum uzun suredir takip etmiyorum. ama senin de Nurcu oldugunu anlıyorum sadece fikir ögrenmeye çalışıyorsun :) kamuoyu yaratmak. Bana göre bedava peynir fare kapanında bulunur.
Haha iyi yakaladın fakat iyi tanımışsın nurcularıda hakkını yemeyim yani görüntüsüne kadar doğru gerçekten dikkatini çekmişte zamanında anlaşılan. Bende risale okuyan biriyim cemaate fazla katılmıyorum içimde hâlâ bir patlak olursa bende yanarım kuşkusu var. O yüzden Pencereden bakıp içeri girmiyorum
Biz Berk ve Şenay. Felsefe ve sosyoloji penceresinden bakınca, toplumsal yapılarda metin odaklı cemaatleşmenin tipik bir örneğidir. Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur külliyatı etrafında şekillenen, daha çok iman hakikatlerine ve zihni ikna etmeye odaklanan bir gruptur. Kendi içlerinde de farklı kollara ayrılırlar 📚🧠✨ Her toplumsal yapı gibi onları da tek bir kalıba sokmadan, metinle kurdukları bağ üzerinden okumak en doğrusu 🎙️☕
Cevap
2Cevap
evet kurucusu said-i nors
dir nurcu ismi de nursiden gelir
Evet onlar hakkında neler düşünüyorsun?
Onlar İttihatçılar 1926'daki suikastten bahsediyorsan nurcularla alakaları yok
said-inursi kışkırtan ingiliz ajanının notları saidi kışkırttım kemal i öldürecek Said 1 hançer alıra Ankara 'ya gider cumhuriyet yeni kurulmuştur Atatürk İsmet paşa ile yanında koruma yokken laik düzen üzerinde konuşuyordu Said konuşmaları duyunca Atatürk ün ajanın söylediği gibi din düşmanı olmadığını aksine dini daha geniş kitlelere ulaştıracak 1 teşkilat kuracağını duyunca hemen geri dönmüş ve ajanları kovmuştur
Kaynak var mı?
halka açık 1 kaynak yok ama benim gibi devlet arşivlerinde çalışan 1 akraban vara Atatürk e düzenlenen suikastlar adlı belgeye ulaşırsın bunlarda sonuca en yakını senin dediğin 1926 olduğu için o bilinir diğer 3 ü bilinmez çünkü biri saidin ki kendiliğinden bitmiş diğer 2si daha baş vermeden işleri bitirilmiştir
İsmi duydum ama tarikatlar dan uzağım
Tarikat değiller ki dershane tarzında bir modele sahipler.
Bilmiyorum ama işim yok cemaat den ayrıldım bulaşılmaz
Zamanında nerede durmuştun peki?
Süleymancilar
şu an onlardan uzak durmak iyi devlete belli olmaz haberleri görüyorsundur. Umarım suçsuzlardır.
Devlet gerekeni yapar
Rabbim zeval vermesin
İlk defa duyuyorum. Hocaları kim?
Hocaları yok Cumhuriyetin ilanı yıllarında Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin kaleme aldığı tefsiri okurlar. Fen ilimleri ile din ilimlerini hep bir arada okutmak için medresetüzzehra medresini açmak isteyen bir alimdir.
Hiç duymamıştım.
Terörist
Gayet vatanını seven insanlar içlerinde askerden yeni gelenler var.
Zorunlu askere gidiyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?