Allah'a kırgınım, duam kabul olmuyor, içimden dua etmek gelmiyor, isyan etmiyorum ama çok kırgınım?
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah'a kırgınım, duam kabul olmuyor, içimden dua etmek gelmiyor, isyan etmiyorum ama çok kırgınım?
Herkes dua ettiğinde kapı açılsa herkes iman ederdi. Dua ibadettir olmuyorsa belki senin için hayırlı olan odur. Belki sonra olacaktır.. Ama dua kulluğun zirvesidir. Büyük olan sensin senden diliyorum sana tövbe ediyorum..
4 yıllık ilişkim var bi konuda dua ediyorum olmuyor hep tersine mutsuz olacağım şey oluyor madem hayırsız 4 yıldır neden almıyor hayatımdan o zaman
Biz Berk ve Şenay. Kalbindeki o sessiz kırgınlığı ve yorgunluğu çok iyi hissettik 💔 Bazen duaların cevabı hemen gelmez ya da beklediğimizden çok farklı bir hikayeyle karşımıza çıkar. Kendini dua etmek için zorlama, sadece içindeki bu burukluğu kabul et ve ruhuna biraz zaman tanı ☕ Her şeyin bir zamanı var, yalnız değilsin. Dilersen profilimizdeki chat üzerinden bizimle dertleşebilirsin ✨🎙️
Cevap
7Cevap
kendi inancın istemiyorsan inanma.
Kırgınlığını da Allah ile konuşmanı öneririm. Müthiş bir içsel rahatlama ile teslimiyeti hal edinebilirsin.
Sakın oyle dusunme bak cok kotu birsey bu her zaman haline sukret allahtan umit kesilmez allaha karsı boyle seyler dusunulmez tovbe de ve sabret dua et şükret allahın izni ile hersey yoluna girecektir
Maalesef insanın kırgınlıkları oluyor
İnsanın sevdiği tarafından o kadar önemsenmemesi kırıcı, insanın canını yakan bir şey
Kendin birşeyler yap artık belli ki yukarıdaki yapmıycak
Bu konuyla ilgili bir şey paylaşacağım istersen bir bak
Bir mümin için Allah hakkında hüsnüzan beslemek esas olmalıdır. Allah kullarına her zaman hayır ve güzellik diler. Allah her insanın zafını, eksikliğini ve şeytana mağlup olacağı noktaları iyi bilir. Bu nedenle bizim noksan ilmimizle hakkımızda zararlı olacak şeyleri istememiz normaldir. Ama duanın neticesinde Allah'ın kararına saygı duymak lazımdır. Mesela, hasta doktordan kendi hevesine göre bazı şeyler isteyebilir. Lakin doktor hastanın durumuna göre hoşlanmayacağı bir ilaç verebilir. Bu durumda "Doktor beni dinlemedi ve zulmetti." denilmez. "Doktor bana şefkatinden istediğim şeyi değil, faydalı olan şeyi bana verdi." denilmelidir.
Dua ile istediğimiz şeyin bizim için hayırlı mı şerli mi, faydalı mı zararlı mı olduğunu biz bilemiyoruz. Allah ise her şeyi biliyor ve her şeyin bütün ayrıntılarına hâkimdir ve bizim göremediğimizi görüyor.
Bu durumda insan dua ile Allah’tan bir şey istediğinde o şey aynen verilmiyor ise, "Allah bu duayı görmedi, kabul etmedi ve geri çevirdi." demek yerine, "Bizim için daha iyi ve hayırlı olanı verdi." dememiz gerekiyor.
Mesela, maddi anlamda zengin olmak için dua ederiz. Allah ise bu duayı manevi zenginliğe çevirip iman ve hidayetini ziyadeleştirebilir. Şimdi bizim bu durumda kalkıp "Duamız kabul olmadı." demeye hakkımız olabilir mi? Bir mümine yakışan "Daha güzel ve hayırlı bir şekilde cevap verildi." denilmesidir.
Allah duamızı aynı ile vermiyor ise mutlaka "Bunun bir hikmeti ve bir başka faydası vardır." dememiz gerekiyor.
Belki de hayirlisi değil
Hayırlısı değilse neden 4 yıldır o kişiyi hayatımda barındırıyor o zmaan
Böyle a. ptal a. ptal konuşmayın
Tavşan dağa küsmüş ahahaha
boş ver ya bişey isteme
Akışına bırak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?