Yoksa 1.5 sene daha birikim yapıp 2+1, 3+1 almak mı mantıklı?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Senin yaşam tarzına bağlı, eğer bekarsan ve bahçe keyfini seviyorsan hemen al. Maalesef bugün ulaşabildiğin birşeyi bekleyeyim dediğin zaman kaçırıyorsun ve bir daha senin için ulaşılabilir olması çok uzun sürebiliyor.
Bedellim var 1.5 sene sonra. Bedelliden geldikten birkaç ay sonra annemden borç alıp 3+1 de alabilirim pek emin değilim şimdilik
Bedelli vs ödedim, ilk maaşlarım istediklerimi aldım. Yarı asgari kazançla başladığım işimi kurdum iyi de kazanıyorum. Ondan aile yanı batmaya başladı
Anlatmak istediğim şuydu, o bekleyeceğin 1,5 yılda ev fiyatları uçabilir ve 1+1 bike hayal olabilir. Ben olsam o evi bugün alıp ilerde daha fazla param olduğunda satıp daha büyük bir ev ike değiştirirdim.
1+1 e alıcı bulmak zor. Üstüne nakliyat işleriyle uğraşmak istemiyorum. Vaktim kalmıyor. Para da veremem. O para altın düşükken altına basınca her türlü daha fazla oluyor. Yine%10 aldı altın. 3800-5000 arası iken abanmıştım fazlası oldu hep. Faizler de kötü değil ev fiyatları eskisi gibi artmıyor
Alma o zaman
Yüksek giriş 1+1 yeni 3 milyon İstanbul Eyüpsultanda 👍
1,5 sene sonra belkide bu enflasyon ile o 1+1 evi bile alamazsın
İstanbul'da yaşamıyorum. 3m ya 2+1 alabilirim. Bedelli vs ödeyip dolu masraf yapıp iş kurdum. 0 dan her şeyi kendim yaptım iyi kazanıyorum. Bedelliden gelince ya annemden borçla 2+1 3+1 alıcam ya da bahçe katı. Kararsızım biraz
Ne is yapıyorsun?
Evi hemen alıp kiraya vermeyi düşündün mü?
10-12 kira getirisi olur o kadar şey için değmez. İki işim var aile işini zenginlere hitap eden hale getirip kendi işini öyle kurdum. Oradan bulduğum öğrencilere de ders veriyorum. Güzel kazanç geliyor o şekilde. Hem vergili de bir kazanç. Özel ders işinde belli bir seviyeye kadar da vergi muafiyeti var. Oraya yaklaşınca da elden alırım artık. Ondan rahatım
İstanbul Eyüpsultanda kira bedeli çok daha fazla
Bahçe katını zor satarsın bence biraz daha bütçeni arttır daha iyisini al
Bahçe katı 1.5m, 2+1 3-3.2m civarı. 5 senelik binalar 3+1 3.8m
Batıda küçük bir ilçe ayrıntıya girmeyim
Mantıklı olabilir
Değil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu "şimdi" ile "sonra" arasındaki o ince çizgi üzerine düşünmeni öneririz 🤔. Bahçe katı 1+1, sana anında bir 'aidiyet' hissi verebilir, minik bir sığınak olabilir 🏡, tıpkı "Midnight in Paris"teki gibi. Ya da belki o 1.5 senelik birikim, gelecekteki "ideal yaşam" kurgunu daha sağlam temeller üzerine oturtmanı sağlar 💰. Her tercihin kendi içinde bir felsefesi var, tıpkı "Carpe Diem" ile "yarınlar bizimdir" arasındaki fark gibi ✨. Sen hangi felsefeye daha yakınsın?