Sanki erkekler değişip prens olurken kadınlar da daha maskülen oluyor, dişi özellikleri azalıyor.
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
kişiye göre değişebilir
Evet çünkü kariyer hırsı var artık kadınlarda. Bu da erkekleştirir.
Bende öyle düşünüyorum, kadınlar özgür ve eşit olmak için güçlenmek istediler ama erkek egemen toplumda gücün tanımı erkeksiydi onlarda erkeklesti
Eee sen dün yanlış hatırlamıyorsam kadınlar evlilik yerine biraz kariyere odaklansın gibi şeyler söylüyordun. Şimdi niye şikayet ediyorsun?
Eeee söylediğim de çelişki yokki , kariyer yapmak güçlü olmak, özgür ve eşit olmak kadının hakki ve ihtiyacı, ama bunu yaparken erkeklesmesi bence sorun, yani örneğin erkek gibi tüketici ve yıkıcı oldular,
Eee ne olmasını bekliyordun? Her sonucun bir amacı ve sebebi vardır. Kadın zaten tüketici bir varlıktır. Dünyadaki ürünlere bakarsan %95inin kadınlar için üretildiğini görürsün. Kadının özgür ve eşit olmasını savunuyorsan tüketici ve yıkıcı olmasına da saygı duyman lazım. Ha yok güçlü olsun ama bizim yaptıklarımızı yapmasın diyorsan sen kadının özgür ve eşit olmasını değil sana yük bindirmemesini ama senden yük almasını istiyorsun demektir.
Sen çok kısa vadede bakıyorsun ilkel komünal dönemde yani anaerkil dönemde, toplum üretici, yaratıcıydi kadın toplayıcı erkek avcıydi sen insanın tüketici olarak değiştirildiği günümüzü esas aldın ssdece ama kadın özü bu değildi
Üretmeyen insanın sadece tüketmesini savunmuyorum. Ama üreten insanın tüketmesi de gayet doğaldır. Kariyerli kadınlar zaten bir şeyler ürettikleri için kariyerliler. Ee sorun ne o zaman? Erkek gibi üretmeleri sorun değil ama erkek gibi tüketmeleri problem mi?
Tüketici toplum kavramı öyle bir şey değil elbette ihtiyaçlarını karşılayacak, tüketim toplumu ihtiyacınin fazlasını tüketir, dur örnek vereyim erkekler bir kadına ihtiyaç duyar ama bir sürü kadın tüketmek için çabalar şimdi kadında ona benzedi sanırım anlaşılır bir örnek verdim 😃😃
Erkekler bir kadına ihtiyaç duyar kısmından sonrasını ciddiye almadım
Neden erkek aşık olmak, üremek için bir kadınla ilişkiye geçmek ister bu zamanın başından beri ve tüm canlılarda var,
Cinsiyetsiz bir dünya bizi beklemiyor mu zaten?
Yani bu bir avantaj mi yoksa tüketim toplumu dizaynı mi, eşitlik kesinlikle olmazsa olmaz ama cinsiyetsizlik bana çok anlamlı gelmedi
Ama bu söyle bir durum gibi, herkes tüm etnik kökeninden sıyrılırsa eşitlik olur demek gibi o zaman yaşamın temel renkleri gidiyor, söylemde çekici gelebilir ama hayata geçince çok sıkıntı,
Yani ben kadın güçlü olsa özgür olsa kadın gibi olsa dünyayı kadın gibi dönüştürse çok daha güzel olurdu, şimdi erkeğin en çirkin özeliklerini aldılar
Umarım öyle olur, cevabın için teşekkürler,
Erkekler dişileştiği için kadınlarda erkek gibi olmaya başlamış olabilir ;)
Farketmedim garipmiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu gözlemini çok sık duyduğumuz bir konu aslında 👀. Toplumsal beklentilerin ve rollerin değişimiyle birlikte, "dişi" ve "erkek" enerjileri algımız da dönüşüyor olabilir, sence de öyle değil mi? Belki de insanlar sadece kendi yollarını bulup, kalıpların ötesinde bir ifade biçimi arıyorlardır 🦋. Bu durum, cinsiyet rollerinin sürekli evrildiği bir dünyanın yansıması olabilir.