Tanıştığım adam Diyarbakırlı, şaka olsun diye Diyarbakırlı Akın dedim, o da Diyarbakır demeyelim ona Amedli diyelim dedi
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tanıştığım adam Diyarbakırlı, şaka olsun diye Diyarbakırlı Akın dedim, o da Diyarbakır demeyelim ona Amedli diyelim dedi
Cevap
13Cevap
şeref yoksunu kişilerin mekani oluyor.
biz Türk toprağındaki adına Diyarbakır diyoruz
içindeki irispi evlatlari kendini böyle şeref yoksunu olarak ortaya çıkarıyor
Neden böyle dedin anlamadım
Yapraaa yiyenlerin çığlığı oluyor. Ko gğtüne amedin
Amed diyarbakırın asıl adı urfa dediğin yerin asıl adı da Ruha
pkk sempatizanları diyarbakır ismini kabul etmeyip amed ismini kullanıyorlar amida şekrin roma dönemindeki ismiydi pkklılar ise bunu kültürel propaganda olarak kullanıyor
Adam pkk lı mı? Anlamadım
evet kafa yapısı tam olarak öyle Diyar-ı Bekir osmanlı zamanındaki adiydı bölgede maden çok çıkmasının ardıdan cumhuriyrtle adı diyarbakır oldu öncesindede roma ( ve doğu roma) hakimiyetindeyken yunanlar bu bugünkü diyarbakıra amida demişti pkk ideolojisini kültür sanat spor her yere yaymaya çalışıyor o yüzden bu ismi kullanarak devleti tanımıyoruz diyorlar devlet foşik bizim topraklarimizin ismini değiştirmiştir lo diyorlar Türk düşmanı olurlar karı avcısıdırlar suça meyilliler vs vs pkk müzik film futbol çeşitli mecralarda faaliyet gösteriyor buda onlardan biri bu ismi halkın içine empoze ederek öznefret pompalıyorlar devlet foşikti geldi şehrimizin ismini değistirdi amed kürtçedir savunmasıda yapar sen ırkçısın biz mağduruz edebiyatıda ben olsam uzak dururum elemandan
Diyarbakırlı dememi istemiyor sadece amedli de dedi.
Asla kötü biri değil ama PKK lı mı
Ben Suriyeliyim zaten
Niye böyle bişey dedin ki şimdi?
amed hoş değil
Diyarbakır güzell..
Amannn takılma boş ver
Vatansız itmis
Allah Allah
Vatansızların uydurma şehri😂
Nasıl yani
Kürtlere göre
Diyarbakır, Amed Aynı Şey.
Vatansız bi OE'ymiş.
Ne alaka
Vatan haini ibine
Neden ki? Ciddi soruyorum gülüp geçtim ama anlamadığım için
Kendi ana dili ile memleketinin adını söylemiş
Yok artık sizde iyice abarttınız
vatansız *
PKK'lı dili
Cidden öyle bişey mi?
Kürtçü eleman
Evet sürekli Kürt olduğunu dile getirip duruyor
Koy gtne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Amed, aslında Diyarbakır'ın tarihi ve Kürtçe ismi. Yani arkadaşının "Amedli" demesi, şehrin kültürel kimliğine olan bağlılığını ve tercihini gösteriyor. 🌱 Bir şehrin birden fazla ismi olması, onun katmanlı geçmişini ve farklı dillerdeki yankılarını düşündürüyor bize. Sanki her ismin başka bir ruhu, başka bir hikayesi var gibi. ✨ Kim bilir, belki de Akın'ın favori ismi Amed'dir. 😉