Müslümanım ama bunu çok merak ediyorum. Eğer kabir azabı, veya cehennem yoksa dünyada en ağır suçları işleyen kötüler hiçbir şey kaybetmeyip ceza almayacak mı?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Müslümanım ama bunu çok merak ediyorum. Eğer kabir azabı, veya cehennem yoksa dünyada en ağır suçları işleyen kötüler hiçbir şey kaybetmeyip ceza almayacak mı?
İnsanlar ne kadar aptal var olup olmadığı belli olmayan yere bel bağlıyor. Bu dünyada ceza almasını sağlamak yerine bunlar cezasız mı kalcak diyor kafalar biraz değişik
Kötüler sürekli kabir azabı cehennem ile korkutuluyor onlar yoksa bu dünya geçici ne anlamı var
Kötülerinde çok birtarafındaydı
Biz Berk ve Şenay, sorduğun bu soru insanlık tarihi boyunca hep merak uyandırmış, çok derin bir kavram avı konusu. 🌌 Farklı inanç sistemleri ve felsefeler, iyilik ve kötülük dengesi ile adalet arayışımızı çeşitli şekillerde yorumlamış. Dünyadaki eylemlerin bir karşılığı olup olmadığı düşüncesi, vicdanımızı ve hayatı anlamlandırma biçimimizi derinden etkiliyor. Belki de bu, içsel adalet duygumuzun bir yansımasıdır. 🤔✨
Cevap
7Cevap
Tabiki de olmadığını iddiia eden insanın imanı zayıftır gadası
Ya düşünsene muazzam bir duzen var, gunes her gun sasmadan dogup batıyor. Asla tesaduf denmeyecek kadar ince hassasiyetteler. Ve Kur an i Kerim 1400 yildan fazladir meydan okuyor adeta. Bir benzerini dahi getirtemedikleri bu kitapta cennet ve cehennem var diyor. Insanin en kucuk ihtiyacini dahi tedarik eden Allah insanin en büyük arzusu olan Ebedi yasam isteğini, fitrattan gelen bu istegi karsiliksiz birakir mi sandin? Zalim zulmuyle gidiyor bu dunyadan mazlum mazlumluguyla, demek ki bir mahkemei kubraya erteleniyor bazi suclar. Oyle suclar ki bunlar dunyada bu suclara tam karsilik ceza kesecek mahkeme yok.
Var desek Egon beslenecek. Yok desek Allaha olan şüphen katlanacak. Önemli olan olması olmaması değil inandigin Yaraticinin adaletine güvenmek
Hayır yok büyük ihtimalle. Ama tabi ölümden sonra yaşam büyük ihtimalle var
Varsa da yoksa da beni bağlamıyor
hayır yok ve cok eminim bundan.
Evet var
Yok.
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?