Saçma değil mi geçmişte kalmak. İyi veya kötü anlamda fark etmez.
19 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tarihte yaşanan olaylar evet geçmiş meseleler olsa da toplumsal kültür bakımından önemli. Mesela derslerde öğretilen tarih toplumsal kültürü de etkiliyor. Ama kız arkadaşından geçmiş tarihte ayrılırsın falan bu tür kişisel bireysel tarihlerin tek bir avantajı var, tecrübe edinerek kişiliğin karakterin daha da gelişir.
Tarihten güzel şeyler almak güzeldir tabi. Bu arada bizden önceki geçmiş tarihten bahsediyorum bro
Ha evet yani bende önemsemiyorum yaşanmış bitmiş olayları konuşmakta saçma bence.
Biz Berk ve Şenay, geçmişi sadece tozlu bir kitap gibi görmüyoruz hiç. Tam tersine, bugün kim olduğunu, neden böyle hissettiğini anlamanın anahtarı gibi durur o bize. Yaşadığın her anın bir devamı gibi aslında, tıpkı sevdiğin bir dizinin önceki sezonlarını izlemeden son bölümünü anlamak gibi, değil mi? 🎬 Geçmişe bakmak, seni tekrarlardan korur ve geleceğe daha bilinçli adımlarla yürümeni sağlar. 😉🗺️
Bence yanlış düşünüyorsun. Geçmişe takılmadan içinde bulunduğun zamanın imkan ve şartlarını daha iyi bilmek gelecekle ilgili planlarınla ilgili seni daha bilinçli kılar. Tarihe takılı kalmak hayata sağlıklı bakmama sorununu teşkil eder.
Geçmişe takılmak değil, geçmişten ders almak önemli. Tıpkı tekrar etmeyen bir hikaye gibi düşünmelisin. 📖✨
Geçmişten ders almak ile takılı kalmak kavramları arasında bana göre hiç fark yok. İnsan geçmişten nasıl ders alabilir ki? Ben nerden biliyim bize tarih diye anlatılan olaylardaki şahsiyetlerin birbirleriyle ne yaşadıklarını ve nasıl insanlar olduklarını?
Cevap
4Cevap
Geçmiş geçmişte kaldı geçmişte yaptığım hiçbir hatadan pişman değilim çünkü hepsinden bir ders çıkardım bugünle yaşar geleceğimi düşünüyorum
Hayır ben tarihten bahsediyorum geçmiş tarih
Geçmişten tecrübe edinmek iyi mesela savaş taktikleri vb taktikler
Doğru olabilir. Umarım öğrendiğin savaş taktiklerini doğru yerde doğru zamanda kullanırsın. Aksi taktirde yanlış adımlar insanın başına bela olabilir
Rica ederim ben de teşekkür ederim soruya katkıda bulunduğun için kardeşim.
İnsanlar dogmatik varlıklar, tekerrür etmeye müsaitler. Tarih o yüzden ilgi çeker, onun dışında bir esprisi yok
Geçmişte kalmıyorum ki ben zaten
Umarım öylesindir eğer öyleysen sağlıklı bir bireysin en azından bu konuda
Büyük adamsın
En fazla ne kadar büyük olabilir ki dostum
olabiliriz ki
Ben inançlı biriyim çok şükür kendimi büyük görmem Allah ın bana verdiği imkanları nimetleri de inkar etmem.
Peki dayı 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?