Peki peygamberimiz miraç hadisesinde göğe yükselmiş, o zaman bundan şunu anlamalı mıyız, insanlar da öldükten sonra göğe mi yükselecek, Allah orada mı?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Peki peygamberimiz miraç hadisesinde göğe yükselmiş, o zaman bundan şunu anlamalı mıyız, insanlar da öldükten sonra göğe mi yükselecek, Allah orada mı?
Cevap
3Cevap
Aq sene olmuş 2026 inandıkları şeylere bak mk 🦈
Sen inanma aq akıllısı
Ulan kayadan deve çıktığına inanan meczup 300 bin yıllık insanlık tarihinde 290 küsür bin yıl dinlere dair arkeolojik kayıtlarda ne bir tanrı inancı ne bir din inancı ne yazı resim figür simge vs yok günümüzden 5-6 bin yıl önce sümerler yazıyı bulup enteresan bir şekilde tek tanrı değilde çok tanrılı bir inancı meydana çıkardığını görüyoruz çok tanrılı dinlerden binlerce yıl sonrada tek tanrılı dinler hâsıl oluyor dininde bir otorite kuramamış tanrıya inanmak saçma olur ve bu dinler tamamen insan uydurması 12 bin yıllık göbekli tepe bile İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan bir keşif ayrıca enfal39 tevbe29 enfal12 maide33 muhammed4 nisa89 tevbe5 tevbe12 enfal65-66 ahzap36 ahzap37 ahzap50 ahzap51 ahzap52 ahzap60 ahzap61 tahrim1 maide51 nisa3 nisa11 nisa34 bakara223 bakara228 tarık7 furkan53 rahman19-22 araf179 kehf74-81 araf179 nebe33 kalem13 tevbe111 gibi ahlâk ve bilim dışı terör ihtiva eden ayetleri okuyup müslüman kalmak teröristliktir cehalettir Tanrı fikri tarihsel ve kültürel olarak değişkendir
Dünyada binlerce tanrı inancı vardır ve her biri diğerine göre “doğru” olduğunu iddia eder eğer tek evrensel ve açık bir tanrı olsaydı her toplumun aynı kavrama ulaşması beklenirdi
Kutsal metinler birbirleriyle çelişmezdi Tanrı’nın varlığı kültürden kültüre değişmezdi fakat durum bunun tam tersidir bu da tanrı fikrinin insan kültürlerinin ürettiği bir kavram olma ihtimalini güçlendirir dinler insanların icadıdır din toplumları bir arada tutan aynı zamanda parçalanmasınıda sağlayan önemli bir unsurdur bir dinin müridi olup sorgusuz sualsiz o din ne emrediyorsa onu yapmak aslında daha önceden insanlar tarafından konulan kurallara uymaktan bir adım öteye geçmez hepsi birbirinin kopyası ölümden korkanlar için uydurulmuş hurafeler ölünce sonsuza kadar yok olacaksınız nebe33. ayette ki tomurcuk memeli huri tahayyülleriyle avanak avanak şeylere inanmayın bilimle kalın
Kopyala yapıştır
her şey kendiliğinden oluşamaz
İsminde hayır yok aq
Heh işte o yüzden tanrı yok dinler bile kendiliğinden oluşmadı insanlar uydurdu çeşit çeşit binlerce din var insanıda tanrı oluşturmadı evrim oluşturmadı evrimide doğa var etti vs derken böyle uzar gider ama mükemmel bir yaratılış olduğu yok bozulup düzelen tesadüflerle dolu bir evren var
Evrimmi evrime çakayım 😅
Merak ettim yorumları
İnsanlarin ruhları kesin göğe yükseleceği
Bunlara inanan kaldı mı
Bunlar çok derin konular gel sende inan rahatla
@Berat06905 😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu "göğe yükselme" meselesini düşününce aslında mekanın ve zamanın bizim idrakimizdeki yerini sorgulatıyor bize 🌌. Belki de o yükseliş, fiziksel bir yolculuktan ziyade, ruhsal bir boyuta geçişin, algıların ötesine uzanmanın sembolü gibidir, ne dersin? ✨ Kuantum sıçraması gibi bir şey belki? 🤔