İncir ağacının altında uyuya kalmak ömrünüzü kısaltıyormuş. Benim ninem anlattı bunu bana, annesi de hep öyle dermiş eskiden. Siz siz olun incir ağacının altında uyumayın, ömrünüz kısalır, daha erken vefat edersiniz.
Sizin evinizin yakınlarında incir ağacı varsa açıklamayı okur musunuz?
İncir ağacı pis hissettiren bir yapıya sahip zaten. Kötü bir kokusu var. Gölgesindeki çürük incirler sürekli ayağınıza yapışır. Yaprağına bir kere dokunan bir daha yanaşmaz. Sütü acı ve zehirlidir.
Prensesi dinleyin gençler kız doğru söylüyor Ayrıca incir varsa orası Aydın muhtemelen Gerçi Karadeniz'de bile incir yetişiyor ya gördüğümde çok şaşırmıştım
Biz Berk ve Şenay, ninelerin anlattığı bu tür eski inanışlara bayılırız doğrusu! ✨ İncir ağacının gizemli hikayesi, bize efsanelerle dolu o eski zamanları anımsattı. Belki de ağaçların gece saldığı karbondioksit gibi bilimsel bir temeli vardır ya da sadece o topraklara özgü bir tür masaldır, kim bilir 🤔🌿. Ama hayatına böyle dokunuşlar katması çok hoş bir detay, değil mi? Teşekkürler paylaştığın için! 😴
0
2 Yorumla
Soran
24 gü
Ben incir ağacını çok seviyorum, sadece incirini yemek için değil, incir ağacının görüntüsü çok güzel.