Bide bankaya gitsem sıra mı almalıyım genelde işlem yapacak olanlar sıra alırda ben sadece para bütünlücem sıra almama gerek var mı?
- Çalışan biriyim 2 yıldır aynı firmada çalışıyorum kira derdim yok ailemin yanındayım !
Büyük marketlerde, benzin istasyonunda, ellerinde büyük meblada para olabilecek yerlere gidebilirsin bütünletmek için.
Tabi en sağlıklısı bir bankada bütünletmek.
Elinde 50 ve 100 TL lik fazla sayıda para varsa bankaya git. Bu parayı bankadan bütünletmek istediğini söyle. Yaparlar mı bilmiyorum. Büyük ihtimallede yapmazlar zaten. Olmazsa banka kendinin veya aileden birinin banka hesabına yatır bu parayı. Sonra dilediğin zaman çekersin.
Eğer hemen çekmek istiyorsan, girdi çıktı yapabilirsin bankadan. Parayı yatır, sonra bu parayı 200 TL'lik banknotlar halinde çekmek istediğini söyle.
Piyasada 200 TL lik sahte paralar oldukça fazla. Bankadan aldığın paranın en azından bir güvencesi var. Ellerindeki para sayma makineleri ile parayı sayıyorlar alırken, sahte parayı makine belirliyor. ATM'den giren paralarda yine aynı şekilde ATM'nin içindeki cihaz sayesinde sahte ise gereği yapılıyor.
Benim bildiğim bunlar. Elinde de oldukça fazla para olduğunu varsayarsak, bence yakınlardaki bir bankadan böyle büyük bir meblayı bu şekilde tümletmek daha mantıklı hatun kişi.
Para candır !
Teşekkür ederim :))
Bankaya Git güvenlikle görüş iç tarafta Operasyonel Şube var kilitli para odası orada Direk bütünlerler
Sıra almaya gerek yok :)
Teşekkür ederim :)
Of ya ne güzel ben de o günleri görebilecek miyim acaba. Ben anca harçlık biriktiriyorum. Paranı bankaya yatırsana hem faiz de gelir.
Faiz haram diye biliyorum, aklıma geldi ama haram olmasından dolayı yapmıyorum :(
Cevap
19Cevap
Evet bütünlerler. Benzin istasyonlarıda yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim :)
Rica ederim :) İddaa yapıp parayı katlayalım mı :D
Yok bende senin gibi biriktiririm saat 5 gibi kapanmasına yakın bankaya git onlar sana bütünler ben hrp böyle yaparım
Sahte galiba elindeki lahmacunlar. Şimdiye kadar istediğin heryerde bütünlerdin normal şartlarda
Sahte değil
Banka hesabına yatır sonrada gir gişeden iste onlar zaten 200 lük verirler sana. Olmadı mahalle bakkalına filan git onlar yaparlar
eeee banka hesabında tut neden bütünletıyorsun nakıt olarak elınde tutuyorsun bırısı çalsa falan ne olacka
Ben elimde nakit bulundurmak istiyorum. Özel banka bu sonuçta yarın öbür gün batmayacağı garantisi yok.
diyecek sozum yok bankaya sıraya girebilirsin de boyle bısey ıcın sıraya gırdıgını gorseler gulerler dükkan dükkan geizceksın oyle butunletırsın
Dükkan dükkan gezdim 200 tl çıkmıyor kimsede küçük yer burası büyük şehir değil ki :S
devlet bankasında hesap aç ziraat veya vakıfta falan batmaz bu kadar kuruntulu olma
Banka ya da dövizci
Teşekkürler :)
Bankada bütünlet araya sahte karışmasın..
Bankalar veya dövizcilerde bütünlersin.
gel bana ben bütünlerim :D :D
Tümleme deniyodu heralde ona :D
bankalar yapar
sen yasin kac bankaya git:)
Banka hesabı açıp orada yatırım yapabilirsin
En uygun banka.
Bankadan hallet
Butunlerler bankalar
Ben bütünleyebilirim bana ver!
Altin alabilirsin.
Borsaya girer o.
Ne alaka?
Param sabit kalmayacak. Altın bu sonuçta düşebilirde yükselebilirde bir nevi kumara girer.
Bazen komik oluyorsunuz. bak sen tl ile para biriktir. dolar artsin tl deger kaybetsin. altindan ne Farkı kaldı? Kaldı ki borsa dedigin sey zaten dolar tl vs para birimi uzerine kurulu. o yuzden altin haram tl helal demek komik bir durum.
Yanılıyorsunuz sizin demeniz çok farklı bir durum bir kere.
Dolar ne işimize yarar? İthal ürünler alırken işimize yarar benim böyle bir sorunum yok haliyle dolar'a yatırım yapmam çok saçma olur. Üstelik büyük bir riski de var düşerse yarın öbür gün nakite ihtiyacım olacak haliyle ben kendi ülkemde Türk Lirası vermek zorundayım dolarları bozdurunca zarar edicem haliyle.
Altın da aynı şekil düşebilir yükselebilir. Bir garantisi yok. Lakin Türk Lirası ülkemizde hep sabittir. 1 TL gene 1 TL dir. Yani sen gene emeğinin karşılığını alıyorsun Türk Lirasında bu haram değildir. Fakat dolar, euro vb. borsa işine girişipte farklı bir para birimi ile yatırım amaçlı almaya kalkarsan veya yatırım amaçlı olmasa bile aldığın para birminden, kendin paranın haksız yere fazlasını kazanırsan bunlar harama girer. Yani 1000 TL olan paradan 1100 TL kazanırsan bu 100 TL haksız kazançtır. 1000 TL olan paradan 900 TL ye satarsan 100 TL zarara girersin bu da kumarın riskidir. Kumarda günahtır.
TL'nin dolar bazında değer kaybetmesi amerikaya giden Türkler, büyük firmaların yabancı firmalara olan dolar ebatlı borçları olan firmaların, internetten dolar bazında alışveriş yapanların işine gelmez doların yükselmesi. Bunun dışında benim gibi kendi halinde pek alışverişe çıkmayan alışverişini kendi şehrinde yapan biri için doların isterse 100 TL olması beni pek ilgilendirmiyor. Zaten benim aldığım ürünler yerli malıdır. Yabancı mal olsa fiyat etkiler ama yerli malını kullanıyorum.
Bak şunu diyim ekonomiyi maf ettin şu yorumunla.
Ulkende 1 tl 1 tl nedemektir ya. senin paranın değerini ya da karşılığını belirleyen şey dünya daki diğer para birimleriyle olan ilişkisidir.
Senin dolar ya da tl alman farketmez.1000 tl paran var diyelim. dolar artti senin tl deger kaybetti artik gidip 1000 yllik bilgisayar aliamicaksin. Bak simdi ne oldu tl biriktirdin ama borsa senin cebindeki parayi degistirdi. deger kaybettirfi. tam tersi durumda da para kazandin.
Altindada aynı şey geçerli , zaten arastirirsan altin almak haramdır demenin yanlış oldugunu görürsün. En azindan ben internette baktigimda srnin disinda bunu diyenide gormedim. zaten haram birsey olsa onun zekaat (zakaatti sanirim.) Vermen gerekmezdi.
Şu ayrıntıyı atlamamak gerekir. Misal 500$ lık bir maliyete gelen ülkemizde vergiler vs. hariç 3000 TL ye satılıyor diyelim. Bu tedarikçiler yani mağazalar filan zaten zamanında 500$ ın maliyeti 1000 TL ise o dönemden almışlardır fiyatlarda oynama olmaz eski ürünlerde. Yeni gelen mallarda yeni doların zamlı halinde alınan mallarda fiyat değişikliği olur. Lakin şunu da unutmamak gerekir. 1000 TL ye satılan bir bilgisayar ülkemizde 2000 TL olursa o ithal üründe alım pek olmaz. Yani yabancı ülkelerden alımı azaltmak amaçlı olabilir ve bunun size şöyle bir artısı olacaktır. Para değeriniz yabancı ülkelere göre düşük olduğu için ham madde olsun ya da yerli üretim mallar olsun yabancı ülkelere çok daha cazip gelecektir ülkemizde ki fiyatlar neden çünkü ucuz. Dünyaya açılan firmaları düşündüğümüzde ülkemizde onlar için + olacaktır. Sonuçta o firma gene kendi emeğinin karşılığını o an doları anında bozdurduğu esnada alabilir ve böylelikle satışlar artabilir.
Doların artmasının diğer olumsuz yönü de şöyledir ki yarın öbür gün mecbur düşürecekler dolar diğer para birimlerine göre yükselirse atıyorum Japonya diyelim ülkede pek Amerikan malı satılmaz çünkü ithal geldiği için dolarında değeri Japonya da yüksek olmasından dolayı tüketiciler yanaşmayacaktır. Amerikalı firma ise beklentinin çok altında bir satış yapacaktır buda onlar için gelir kaybı demektir. Hatta tüketiciler farklı ülkenin üretici firmalarına bile yönelebilir daha cazip fiyatlarından dolayı.
Demek istediğim şu bir Türk esnafı Amerika da ticaret yapsa ürün satsa bu satıcı gene kendi parasına eş değer kazanır yani eksilme falan olaz. Lakin elin Amerikalısı gelipte haliyle 500 $ lık ürünü dolar 3 TL diyelim mesela kaba hesap yapalım. 1500 TL den satarsa o amerikalı satıcı Türkiyede ürün satamaz. Neden çünkü doların değeri o ülkede fazla bu ne demek oluyor elin amerikalısı gelip o ülkede beklentilerin çok çok altında bir satış yapacak olması demektir. Fakat gelir elin Avrupalısı der ben aynı kalitede ürünü 550€ ya satıyorum. Euro 2.5 TL diyelim misal olarak. kaç para eder. 1375 TL eder. Fakat Amerikalı 500$ a satmaya çalışırsa 1500 TL eder. Haliyle 125 TL lik bir fiyat oynuyor haliyle insanımız aynı kalitede üreten Fransız satıcıya yönelir. Tabi bunun teknosa vb. mağazalar diyelim toplu alım yaptıklarından epey büyük meblağlar oynaması demektir. Tüketiciler sadece 125 TL olur ama mağazalar o malları stoklayacağı için epey para oynar onlarda almaz talep az olunca.
Tamamda bu gene birşeyi değiştirmiyor. Yani elinde 1 tl var sen o bir tl yi şu an aldın 5 yıl sakladın. Bugün 1 tl ye 1 ekmek alırken 5 yıl sonra 1 tl ye 1 ekmek alamazsın e ne oldu şimdi senin paran değer kaybetti. Al eğer altın borsaysa buda borsa. BEnim dediğim bu alayı anlamıyorsun. burada yeni ürün vs demen birşeyi değiştirmiyor. SEnin paranı hiç bir yatırım yapmadan sen elinde tuttukca senin paran değer kaybeder. Bunu anlıyorsan zaten altınla ilgili haram demezsin. Kaldı ki önceden dediğim gibi ilk defa senden altın almak haramdır diye duyuyorum. İnternette araştırdığımdada böyle birşey görmedim.
Yani kısaca şunu diyorum bana doların artması ya da azalması ya da başka birşey olması bir anlam ifade etmiyor. Sen diyorsun ki altına yatırım yapmak haram ben diyorum ki bence değil sonuçta altından kaybedebileceğin parayı ki sen buna kumarın riski diyorsun. BEn sana hiç bir yatırım yapmadan tl alarak kaybettiğini anlatıyorum. Kaldıki altının haram olup olmadığını gidip bir cami hocasına sor nediyim.
Son yoruma ekleme Türk satıcı Amerikaya gitse peynir ekmek gibi satar 500 Lira Türkiyede ürün başına kazanıyorsa Amerikada da hemen hemen o parayı kazanır çünkü bakacak amerikalılar Türkler çok kaliteli ve çok ucuza ürün satıyor bizim ülkemzide çok kaliteli üretiyor ama pahalı ben niye Türklerden almayayım diyecek. Gidip Türklerden alışveirş yapacaklar.
Altın almak haramdır demiyorum altın alıp satmak borsa işine girmek günahtır diyorum. Benim dediğimi tam anlamadınız sanırım. Yerli üretim yapan bir ülke düşünün bunlar ekmeğin malzemelerinin tamamını yani 1 ekmeklik malzemeyi 20 kuruşa alıyor diyelim. 1 TL ye satıyorlar. Bu fiyat sabittir. Çünkü sen zaten yerli üretim yapıyorsun yani tarlalarda ürün ekiliyor vs. elin amerikalının malını kullanmıyorsun ki maliyetin oynasın paran bu konuda değer kaybetsin?
Fakat ben şunu söylüyorum sen eğer bir telefon alıyorsun 500$ lık zamanında 2 TL ise dolar telefonu 1000 TL ye tüketici alıyor. Yarın öbür gün dolar 3 TL olunca 1500 TL ye çıkıyor fiyatı ve tüketici bunu diyor bu özelliklerde başka markalarda var niye onlardan almayayım hem daha ucuz der ve farklı bir ürün alır. Böyle olunca ne olur? Elin amerikalısı amerika hariç diğer ülkelerde pek tutunamaz satışları azalır.
Sen ne yazdığını bilmiyorsun bence bak '' Param sabit kalmayacak. Altın bu sonuçta düşebilirde yükselebilirde bir nevi kumara girer. '' bir nevi kumar diyorsun. Şimdi başka birşeyden bahsediyorsun.
''Altın da aynı şekil düşebilir yükselebilir. Bir garantisi yok. Lakin Türk Lirası ülkemizde hep sabittir. 1 TL gene 1 TL dir. Yani sen gene emeğinin karşılığını alıyorsun Türk Lirasında bu haram değildir. Fakat dolar, euro vb. borsa işine girişipte farklı bir para birimi ile yatırım amaçlı almaya kalkarsan veya yatırım amaçlı olmasa bile aldığın para birminden, kendin paranın haksız yere fazlasını kazanırsan bunlar harama girer. Yani 1000 TL olan paradan 1100 TL kazanırsan bu 100 TL haksız kazançtır. 1000 TL olan paradan 900 TL ye satarsan 100 TL zarara girersin bu da kumarın riskidir. Kumarda günahtır. ''
burdada gene tekrar etmişsin. Şuandada bana ekonomi dersi veriyorsun. Gözünü seveyim bir yazdıklarını oku ona göre konuş.
BAk senin için başlık açtım hadi gene iysin;
www.kizlarsoruyor.com/.../q2710161-gencler-altina-yatirim-yapmak-harammi
Bence sen biraz bilgilen. Dolar isterse 5 TL olsun ne zararı olacak sadece ithal ürün alımında zararı olur. Yerli malında bir zararı olmaz siz bunu anlamıyorsunuz. İthal bir ayakkabıyı 50 yerine 70 TL ye alırsın zarar bu olur. Silah alırsın zarar bu olur. Sen ekmek alırsın doların sana faydası veya zararı dokunmaz. Sen manavdan patates alırsın zararı veya faydası dokunmaz. Sen kendi ülkenin bir malını aldığında dolar fiyatıan göre mi alıyorsun? Yerli üretim deniliyor bak yerli üretim yani para birimi senin ülkende sabittir. Fakat sen gider ''telefon, silah, yabancı sitelerden alışveriş, ithal ürünler falan alırsın'' işte doların zararı bu olur. Fakat gene diyorum bu doların ülkemize zararı değil kendilerine zararı olur çünkü satışları epey azalacak. Satamadıkları için dolar mecbur düşecek !
Bankada
bakkala git
bankada bütünlerler.
vay be olay soru :D
Iyi dilenmis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar