Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kızım, sana bir şey söyleyeceğim: Çektiğin acı dolu imtihanlar Allah tarafından bir sebeple verilmiştir. Şunu bil ki: Eğer kendini cennette gördüysen, bunun sebebi çok acı çekmiş olmandır. Allah merhametlidir. Hepimizin hayatı iyi veya kolay değil. Yaşadığın ve katlandığın her şeyle o kadar çok acı çekmiş olmalısın ki, vefat ettiğinde Allah'ın merhametini aldın.
Beni dikkatlice dinle: Asla insanları dinleme; onlar Allah değil. Kimin cehenneme, kimin cennete gideceğini kimse bilemez, tamam mı? Elinden geldiğince iyilik yap ve gerisini umursama.
Her şeyi veren Allah'tır; bu hayatta O'na bağlıyız. İnsanlar bunu fark etmiyorlar. Sen Allah'ın iyiliğine şahitlik ediyorsun. Bu muhteşem şahitliği verdiğin için teşekkür ederim, çünkü yeryüzünde birçok insan acı çekiyor ve bazen savaşacak gücü kalmıyor. Haksızlığa uğruyorlar ve her şeyin kendilerine karşı olduğuna inanıyorlar. Ama sen, açık ve muhteşem bir gerçeği aldın. Allah'ın en iyi olduğunu ve burada acı çeken, iyi şeylerden mahrum kalan ve huzur içinde yaşayamayan herkesin O'nun katında huzur bulacağını gördünüz. İyi bir hayat sürenler ve rahat yaşayanlar da cennete gireceklerdir. Her şey tövbe, samimiyet ve bazen seçmediğimiz kaderle yüzleşme meselesidir. Gerçekten Allah'ın adaletsiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Asla. Allah her şeyi bizden daha iyi bilir, en küçük gözyaşınızı ve yaşadığınız en küçük acıyı bile. O bilir.13 Yorumla- 1 gü
Uyurken bunu yaşadım. Sonra birkaç tekrarlayan rüya gördüm, ama daha çok ruhani ve manevi dünyaya kök salmış rüyalardı bunlar.
İnsanlar cehennemden bahsederek başkalarını korkutuyorlar çünkü cahiller. Kimin cehenneme gideceğini bilmiyoruz; karar veren Allah'tır. O bizi cennete götürmek istiyor, cehenneme değil, ama insanlar gerçeği çarpıtmışlar.
Maalasef ki, çoğu insan başkalarını korkutuyor çünkü kendileri korkuyorlar. - 1 gü
Önemli olan kıyafetiniz değil, kalbinizdir.
Size bir sorum var: İyi bir kalbiniz var mı? Biliyor musunuz, size bir şey açıklayacağım. Zamanla değişebilir, gelişebilir ve yaşlandıkça farklı giyinebilirsiniz, ama önemli olan içinizdeki kalptir ve bu bile zamanla geliştirilebilir. Aslında Allah sadece samimiyeti sever. Hepimiz hayatlarımızı gözden geçirir ve elimizden geldiğince daha iyiye doğru değişmeye çalışırız. Cennete Allah'ın rahmetiyle gireriz, bunu biliyor musun? Allah'ın rahmetiyle hayata döndünüz. Ölebilir ve bir daha asla yaşayamaz, bu dünyadan ayrılan ruhlarla birlikte berette kalabilirdiniz, ancak Allah size cenneti gösterdi ki, bu imtihanınızda size huzur versin ve doğru yolda devam etmenizi sağlasın.
- Diğer konusunda 761 cevap paylaştı.
u 1 güÇok bilmiş insanlara bakma sen onlara göre her şey herkes cehennemlik. Belkide tüm bunlar Allahtan sana bir işaret kimin yalnızca ne olduğunu ne olacağını Allah bilir boş insanların sözüne takılma. Böyle önemli rüyaları bence kimseyle paylaşma
12 Yorumla
Soran1 güAçık giyinen birisiyim omuz bölgem ve saçım açık. ölüme yakın deneyim yaşadım cennete gitmiştim kollarım omuz bölgem açıktı öyle fotoğraflarım vardı Instagram da.
Soran1 güHerkes kendini Allah zannediyor onların Allah'ı ve benim Allah'ım bir değil aynı değil. 6 yaşında kız çocuğu evliliği 9 yaşında kız çocuğu evliliği onların inancın da var. Üstelik ben Allah'ın varlığına kesinlikle inanıyorum cennet ve cehenneme de kesinlikle inanıyorum insan bedeninde ruh olduğuna da kesinlikle inanıyorum. Bu ülkede çoğu kişi müslüman ama kimse zekat vermiyor git çalış aç karnını doyur diyor. Bunlar mı müslüman şimdi. O zaman zekat versin birisine yardımcı olsun insanlar bebeğine bez mama alamıyor. Şimdi bunlar mı benim kardeşim hadi işine ben onlarla aynı düşüncede değilim onların demesi ile de cehenneme gidecek değilim. Camiye kimse gitmiyor madem müslüman gitsin ihtiyacı olana zekat versin insanların dini inancına ırkına laf atmasın.
Gizli Üye(30-35)1 güsana kendi ruhundan uflemiş ne cennet icin yaratilmissin belliki bjde cehennem ehli var ozel. olarak yaratilan zombi misali kulaklari var duymaz gozleri var gormez beyin idrak etmez oludur onlar yasayan olu diyor ayet her pisligi yapar haberlerde vs goruyorsundur vs vs onlar cehennem ehli ozel olarak yaratiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 güBu yaşadığın set çok güzel ama gercekle alakasi olmayabilir
İmanin var mi islam dinine tabi misin tek sorum bu amelini sormuyacam çünkü Allâh'ın sonsuz merhametini görmüşsün çok duygulandim041 Yorumla
Soran1 güÖlümden önce öleceğimi hissettim sonra yatakta sol tarafta uzandım öleceğimi hissettim
Cevap sahibi1 güDinin ne
Soran1 güNeden sordun
Cevap sahibi1 güMuslumanlardan başkası cennete giremeyecegine göre
Soran1 güBuna sen karar veremezsin sonuçta Allah değilsin
Cevap sahibi1 gü"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, bu ondan asla kabul edilmeyecektir. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardan olacaktır."
Âl-i İmrân Sûresi, 3:85
Arapçası:
وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ
O kadar ayip o kadar terbiyesizce bir yorum ki bir kere ben tanrı yim demedim ikincisi
Sen hangi Allaha inaniyosyn
İslamdan baska Allah kimseyi sokmuyor sen mi sokuyosun onun adina hüküm veriyosun
Nisâ Sûresi 4:48
"Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını (şirki) bağışlamaz. Bunun dışında kalan günahları ise dilediği kimse için bağışlar. Kim Allah'a ortak koşarsa, gerçekten büyük bir günah işlemiş olur."
Soran1 güHadi kaybol burada bana yorum yazma. Ben senin dinine inanmıyorum bu bir ikincisi dini inancım kimseyi ilgilendirmez. Böyle diyerek sen Allah'a şirk koşuyorsun
Soran1 güSenin dini inancın da 6 yaşında kız çocuğu evliliği var kadına şiddet var. Ne konuşuyorsun haddini bil
Soran1 güAllah değilsin dedim çok kudurmuşsun. Sen Allah değilsin o yüzden konuşma dini inancım kimseyi ilgilendirmez. onu diyerek sen şirk koşuyorsun..
Cevap sahibi1 güEyvahlar olsun sana seytani bir ruya görmüşsün ve islami reddediyosun islama inanmayan cennete nasil gitsin
Soran1 güAllah değilsin o yüzden dini inancım seni ilgilendirmez..
Soran1 güDini inancım dan sanane
Cevap sahibi1 gü@Pembepanter ne düşünüyorsun
Soran1 güBeyinden sakat mısın Allah değilsin dedim ne konuşuyorsun beyinsiz
Cevap sahibi1 gü@PEMBEPANTER
Cevap sahibi1 güTuh.
Cevap sahibi1 güLn sen Allah degilsib derken cahil misin Allâh'a inanmiyosun ki sen islani reddediyosun bu nasil bi çelişki
Soran1 güBeyinden sakat mısın? Allah değilsin dedim sana kes sesini konuşma sus
Soran1 güSen cahilsin dini inancın ne diyorsun sanane dinin inancım dan beyinden sakat
Cevap sahibi1 güAllahin kuranini inkar ettin mal misin sen ya
Cevap sahibi1 güHangi cennetten bahsediyosun
Soran1 güSensin m4l orspu çocuğu
Soran1 güSenin dini inancın da başı açık fahi. se lafı geçiyor 6 yaşında kız çocuğu evliliği var 9 yaşında kız çocuğu evliliği var kızların erken yaşta evliliği var köle ve cariye var kadına dayak var.. daha da yazayım mı neyden bahsediyorsun. 6 yaşında kız çocuğu evliliği senin dininde var. Kur'an da senin yazdıkların yok hepsi uydurma.. senin Allah'ın ile benim Allah'ım aynı değil bir değil k4fir seni.. asıl sen cehenneme gideceksin
Soran1 güKâfir seni sen cehenneme gideceksin
Soran1 gü6 yaşında kız çocuğu evliliği senin dininde var 9 yaşında kız çocuğu evliliği senin dininde var kadına yönelik fiziksel şiddet tecavüz senin dini inancın da var.. daha da yazayım senin rezil müslüman dinini.. Allah'a inanmıyorum demedim sen geldin dinin ne dedin. buna sen karar veremezsin Allah değilsin dedim. Evet Allah değilsin o yüzden konuşma.. evlenince 13 yaşında bakire kız istersin birde döversin bakire değilse.. senin dinin uydurma. Ben senin kardeşin değilim. M4l sensin. Allah değilsin dedim burada şirk koşmadım. İnsanlar Allah değildir. Ne konuşuyorsun embesil geri kafalı cahil
Cevap sahibi1 güSen sapitmissin aciklama yapmaya bile gerek yok sana inanmiuacaksin defol git surdab
Soran1 güSen defol git beyinsiz
- 1 gü
Yukarıda, kendinizle yaptığınız tartışmanın altına yazmak istediklerimi yazdım.
Bu konu çok karmaşık. Her ikinize de yorumlarda cevap verdim. Bu konudan ve bu sorudan iyi şeyler çıkacağını gerçekten umuyorum. Emin olun, bu dünyada çatışmalar anlamsızdır.
Öncelikle çevremizdeki insanları, yaratılışı nasıl sevdiğimiz, insanların kalplerine saygı duyup duymadığımız ve bu hayatta iyiliği uygulayıp uygulamadığımız konusunda sorgulanacağız.
Elbette bilim çok önemli; bilgiye sahip olan ve alçakgönüllü olanlar muazzam bir sorumluluk taşırlar.
Herkesin yargılanacak olması tesadüf değildir. İnsan, hayvan, hatta bir bitki veya serçe büyüklüğünde bir hayvan olsun, herkese karşı nasıl davrandığımızı söylemek zorunda kalacağız.
İdeolojiler ve dogmalar hakkında tartışmadan önce, genel olarak hayatımıza, günlük hayatımıza ve başkalarıyla sürekli olarak nasıl davrandığımıza bakmamız gerektiğini anlıyor musun? - 1 gü
Müdahale etmek zorunda hissediyorum, özür dilerim, ama biliyorsunuz, tartışmak anlamsız. İslam'ı eleştirmek bir çözüm değil, onu kâfir diye nitelendirmek de değil. Herkes saygılı bir şekilde konuşsaydı, bu tartışmadan iyi bir sonuç çıkardı. Bu hayatta her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bence ego, insanın gerçek düşmanıdır, onu Allah'tan gerçekten uzaklaştırır. Evet, Allah diyorum çünkü Adem'den (aleyhisselam) beri bu isimle anılıyor; o zamanlar Elohim ve Eloha da deniyordu. Yani aslında, ikiniz de tek bir Tanrı'nın varlığından bahsediyor olsanız bile, fikirler ve dogmalar konusunda çatışıyorsunuz. Bunun farkında mısın?
Cevap sahibi1 güKurani kerime inanmayan ebedi cehenneme gider diyor Allâh bu kız da bana sen Allâh misin diyerek cahilligini ortaya koyuyor?
Ben Allâh'ın vahyini atıyorum inkar ediyor kendisiyle çelişiyor- 1 gü
Söylemek istediğim şey şu ki, herkes yeryüzünde farklı imtihanlar yaşar ve her insan, dogması veya şu anki yolu ne olursa olsun, Yüce Allah'ın koruması altındadır. Bu hayat bir sınav, bir okul, ruhun arındığı, anladığı ve iyilikle veya kötülükle hareket ettiği bir yerdir. Sadece kendimize ait olduğuna inandığımız şeylere güvenmek yerine, kendimiz üzerinde gerçek bir çalışma yapmayı öğrenmeli ve sürekli çatışmaya girmeyi bırakmalıyız. Bu hayatta kimse kimseden üstün değildir; yaptığımız her şey niyetlerimiz tarafından belirlenir. Kendimize ve başkalarına merhamet göstermeliyiz ve insan merhametinin ötesinde ilahi merhamet vardır. Ölümden dönme deneyimim, amcamı ve büyükannemi görmeme izin verdi ve bir Müslüman olarak, onların gerçekten de Berzakh'ta, ruhların bulunduğu bir yerde, Kıyamet Günü'nü beklediklerine şahitlik edebilirim. Bu yere girmeme izin verilmedi çünkü ruhum henüz titreşimsel olarak o eşiğe uyum sağlamamıştı, hala fiziksel bedenime bağlıydı ve kaderim hala burada, Dünya'daydı. Bununla kastettiğim şey, görünüşlerin ötesinde, tüm ruhların hayatta temelde aynı şeyleri deneyimlediğidir. Hepimiz sınanırız; insanız. Şimdi, her birinin kendi inançları, kendi yolu var. Hiçbir şey zorla yaptırılamaz, ancak gerçeği aramalıyız. Dünyadaki amacımız sadece gerçeği aramaktır. Bazıları zaten burada doğmuştur ve yolculuklarında büyük kolaylık yaşarlar, ancak başka zorluklarla da karşılaşacaklardır. Diğerleri için ise, onlardan beklenen yolun sonunda gerçeği bulmak söz konusudur.
- 1 gü
Kardeşim, sen Müslümansın, değil mi? İslam'da ne öğreniyoruz? Hikmet, sabır ve en güzel şekilde konuşmayı. O haklı, biz Allah değiliz ki onu yönlendirelim ve onun yerine karar verelim. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla onu hemen kınadın, ama ne biliyorsun kardeşim? Belki bir gün Allah onu kendisine doğru yönlendirecek ve tamamen değişecektir. Yani aslında, böyle davranmak bizi daha iyi bir duruma getirmiyor. Yazılan yazılmıştır, evet, elbette, ama bunun ötesinde, yazmak neyi değiştirecek? Aynı anda başkasını da kınarsak? İnsanlara bir şeyleri açıklamamız, onlara göstermemiz gerekiyor. Müslüman bir ailede doğmak insanı şekillendirir. Bazıları Allah'la çevrelerinden veya ailelerinden bağımsız olarak karşılaşır ve Müslüman olur. Ne demek istediğimi anlıyor musun? Sen Müslümansın, zaten İslam'ı yaşıyorsun ve bu inanca sahipsin, benim de var, ama insanları kınayamam; ruhların kaderine Allah karar verir.
Dikkatli olmalı ve insanları sadece oldukları gibi oldukları için yargılamamalıyız. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sallam) bize herkese karşı nazik olmayı öğretti. Saldırgan veya kınanacak davranışlarda bulunamayız. Yargıç yalnızca Allah'tır. Bu kıza bazı şeyleri açıklayabilirsiniz, ancak onunla tartışarak değil. Siz benim iman kardeşimsiniz, o da benim insanlık kardeşim. Hepimiz Adem'den (aleyhisselam) geldik, ancak her birimizin kendi yolu var. Çatışma yoluyla hareket edemeyiz. Anladınız mı? - 1 gü
Sana bir şey söylemek istiyorum kardeşim: Allah en iyisini bilir. Bu hayat asla kolay değil; hepimiz kolayca öfkelenebilir, kızabilir ve kırıcı şeyler söyleyebiliriz, ama derinlerde gerçek nedir?
Hepimiz kendimizden daha güçlü bir şeye tabiyiz. Bu, onun kendisinin üstesinden gelemeyeceği bir imtihanı sana yaşattığı anlamına gelir. Merhametinden dolayı her şeyi gördü ve her şeyden önemlisi, bunu bir sebeple yaşadı, çünkü her imtihan bir ders veya ileriye nasıl devam edileceğine dair yeni bir bakış açısı getirir. Anlıyor musun? - 1 gü
Kardeşim, her şeye Allah karar verir. Korkunç şeyler yaşayan, hatta canlarını kaybeden, dehşet verici olaylardan geçen ve nefes almaya veya düşünmeye vakit bulamayan insanlar var. Sizce onlar zaten bir şeyler yaşamıyorlar mı? Allah her şeyi en iyi şekilde yapar. Her şeyi görür ve bilir, hatta bizim bilmediğimiz şeyleri bile. O zaten biliyor. Bu yüzden kendinizi yormayın, dua edin, zaten yaptığınızı yapmaya devam edin ve Allah'ın bu genç kadının ruhuna bakmasına izin verin. Bir şeye inanıyor, ama yolunu bulacak ve nereye götürdüğünü kendisi görecek. Kimseyi kınayamayız; doğrusu, her şeyin kendi haline bırakılması gerekir. Eğer dua edersek, Allah'a inanırsak, bu da O'nun rahmeti sayesindedir. Bunu unutmayın. Biz de çabalıyoruz ve Allah bize yardım ediyor, ama çaresiz kaldığımızda kim bize yardım ediyor? Her zaman Allah yardım eder. Ama sen kalbini temizlemeli ve egonu öldürmelisin kardeşim. Kimse kimseye yol gösteremez; biz tavsiye verebiliriz. Gerisi Allah'a aittir. Anlıyor musun? Kendinizi toparlayın ve bir an için derinlemesine düşünün.
Cevap sahibi1 güBen Allâh'ın hükmünü soyleyerek bencillik mi etmis oluyorum o zaman hâşâ Allâh resulu en büyük bencil
Siz ne iciyosunuz? Bu din Allâh'ın dini o ne derse o okacak diyorum siz bana sen Allâh misin diyorsunuz valla çok yazik
- 1 gü
Hayat olaylarının kapsamlı bir analizi gereklidir; göründüğü kadar basit değildir. Bu hayat çok karmaşık, ama aynı zamanda kolaydır. Her saniye nefesimizi ve bilincimizi belirler. Kur'an'da Allah birçok şeyden bahseder. Sadece "Ben Müslümanım" demek yeterli değildir. Bizim de yapacak işimiz var. Elhamdülillah (Allah'a hamd olsun), Allah merhametlidir. Ama kardeşim, sana temin ederim ki hepimizin yapacak gerçek bir işi var. Sana biraz daha kararlı bir şekilde konuşuyorum çünkü sen Müslümansın, kötü niyetten değil, kardeşim olduğun için ve herkes için en iyisini istiyorum. Ama bu kadar ciddi konularda tartışamayız. Maneviyat, din, her insanın izlemesi gereken bir yol ve Allah'a bir bağlılıktır, tamam mı? O, onu yoluna götüren bir şey yaşadı. Yolculuğuna ne zaman devam edecek? Bunu bilemeyiz. Sadece Allah, hakikati ararken hangi doktrinlere yöneleceğini bilir. Bunu da bilmiyoruz; bu da Allah ile onun arasındadır. Ama onun yolu ve senin yolun aynı değil, kardeşim. Sen onun yaşadıklarını yaşamadın. Ben onun yaşadıklarını yaşadım, ama farklı bir şekilde; bu yüzden Allah bu konuda kendimi ifade etmemi istedi.
Şimdi, genç kadın, ben de sana kendi bakış açımdan sesleneceğim: İslam'a karşı biraz sert davranıyor gibisin, ama üç tek tanrılı dini incelemeye ve aralarındaki bağlantıları bulmaya çalış. Samimiyetle Rabbe giden yolu ara ve O'ndan sana yol göstermesini iste. Hayatın boyunca nasıl ilerlemek istediğini düşün; bu sadece seninle Allah arasındadır. İslam'a karşı kategorik veya eleştirel olma, çünkü bu din sadece diğer ikisinin doruk noktasıdır. - 1 gü
Bildiğiniz şey hadislerdir, kesin gerçekler veya yorumlar değil.
İslam'da, bilgi ve bilimden bile önce önemli olan, tek Tanrı'ya, tüm kutsal kitaplara, tüm peygamberlere ve Rabbimizin birliğine inanmaktır. Önce Tanrı ile bağlantınızı geliştirmelisiniz.
Sonra, elbette, dinlerin nasıl şekillendiğini ve İslam'ın neden diğer ikisinin sadece bir devamı olan bir gerçeğe götürdüğünü anlamalısınız.
İslam, pedofiliyi, suçu, hırsızlığı, tecavüzü, hayata yönelik saldırıları ve bu hayatta kınanmaya değer ve zararlı olan her şeyi kınar.
İslam, iyiliği ve kadınların, masumların, çocukların ve yaşlıların korunmasını savunur.
Gerçek İslam, insan haklarına, hayvan haklarına veya çevre haklarına karşı değildir.
Barış ve sevgi dinidir, ancak insanlar kusurludur ve tüm insanlar mantıklı değildir ve her şeyi kendileri üzerinde çalışırlar, bu yüzden dinin kendisini değil, kusurlu insanlığı suçlamalıyız. - 1 gü
Son bir şey daha söyleyeceğim: Eğer insanlar gerçekten normal olsaydı, denge ve daha iyi bir ayırt etme yeteneği olurdu. Kaos ve çatışma çağında yaşıyoruz. Bilim ve bilgi bir kenara itiliyor ve herkes gerçeğin efendisi olmak istiyor. Ancak günümüzde gerçek gizleniyor çünkü birçok insan çok büyük egolarla ve her şeyi kontrol etme arzusuyla yaşıyor; bu yüzden gerçekten ortaya çıkması gereken şey göklerde hapsolmuş, bekliyor. Bağışlama kavramı tüm inançlarda çok önemlidir, bu nedenle kendini ve başkalarını bağışlamak zaten yolun başlangıcıdır. İnsanlar kusurludur ve hata yaparlar. En önemli şey, henüz gerçeği bulamayanlar için akla dönmek ve gerçeği aramak, gerçeği bulanlar için ise kendileri üzerinde çalışmaya devam etmektir.
- 1 gü
Son bir noktayla sözlerimi bitireceğim: Her şey nihayetinde Rabbimize döner. Hiçbir insan her şeyi söyleyemez veya düşünemez. Her bireyin Yüce Rabbimiz ile diyalog kurması, hakikat ve açıklık istemesi, kalbini arındırması ve doğru yolu bulması gerekir.
Bununla bitireceğim ve diyeceğim ki, her biriniz bunların hepsini düşünmeye çalışmalısınız. - 1 gü
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sallam) olayları çatışma yoluyla değil, bilgelikle açıkladı. Deliller sundu ve büyük acılar çekti. Ömer ibn el-Hattab ve diğerleri gibi sahabeler bile başlangıçta Müslüman değillerdi, ancak zamanla İslam'ı benimsediler. Ne demek istediğimi anlamaya çalışın. Biz iyi ahlakla hareket ederiz; gerisi Allah'a kalmıştır ve Allah yol gösterir.
Yıl 2026. Bazı insanlar birçok şeyden habersiz. Başkaları gibi mi davranacağız? Sakin ve bilge kalmalıyız. Neden anlamıyorsunuz? Açıklama yapmadan mı hareket edeceğiz? Birine bir şeyleri açıklamadan önce onu kınamayız. Eğer kişi kışkırtmaya devam ederse, onu bırakmalı ve çatışmaya girmemeliyiz. Bunu da anlıyor musunuz? Şu anda İslam'ı düşman olarak görüyor. Ateşe benzin mi dökeceksiniz?
Şu anda İslam'ı düşman olarak gördüğü bir konumda. Ateşe benzin mi dökeceksiniz? Birisi öfke ve düşmanlık içindeyken, tam tersini yapmalısınız; Ya akıllı davranmalısın ya da tartışmayı bırakmalısın. Bahsettiğiniz bencillik çok büyük bir basitleştirme. Kimse Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) bencil olduğunu söylemiyor. Estağfirullah, kardeşim, egon şimdi neyle meşgul oluyor? Gerçekten, kendine gelmeye çalış. Kafirun Suresi bunu çok güzel söylüyor: Herkesin kendi inancı, uyum ve barış içinde yaşaması için. İnsanlara, sizin dininizi paylaşmadıkları için saldıramazsınız.
O, ölümden dönme deneyiminden bahsetti; onu bu kadar şiddetli konuşmaya iten yorumlardı. Onun da hataları var. Kimseyi savunmuyorum; sadece gerçeği ortaya koymamız gerektiğini söylüyorum.
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 güAz önce açık olarak sormuştun. Niye gizlendin 😂
04 Yorumla
Soran1 güDuygularımı yazmak istedim hesabım kapatılır o yüzden
- 1 gü
Lütfen sakin olun.
Cehenneme mi yoksa cennete mi gideceğine Allah karar verir; hiçbir insan Allah'ın yerine karar veremez.
Hepimiz bir şekilde sınanırız. Asla egodan konuşmamalıyız; bu çok tehlikelidir. İşte bu yüzden insanlar birçok imtihan ve arınma yaşarlar.
Kullarını doğru yola ileten Allah'tır. Allah derken, Tanrı'yı kastediyorum. Tek bir Tanrımız var, değil mi? Hepimiz bunda hemfikir olalım.
Siz de benim gibi bir Müslümansınız; Allah'a ve tüm kutsal kitaplara, kadere ve ahirete inanıyorsunuz, ama aynı zamanda cennete kimin gireceğine Allah'ın karar verdiğini de biliyorsunuz. Bilgelikle ve huzurla konuşmamız gerekiyor. Hiç kimse hiçbir şeyden güvende değildir. Eğer bu Yüce Yaratıcımızın iradesi ise, kaderin efendisi değiliz.
Genç kadın, siz ölümden dönme deneyimi yaşadınız. Şunu bilin: herkes bu tür bir çileyi anlayamaz. Bunu yalnızca Allah dilediğine bahşeder. Bazıları koma, hastalık veya tamamen başka bir şey yaşayacaktır; Her insanın ne yaşayacağını bilemeyiz. Tek gerçek ve doğru olan şey, Yüce Tanrı'ya inanmaktır. Gerisi kişisel bir yolculuktur ve tüm dünyadan kullarını kendisine getiren de Yüce Tanrı'dır. Her şeyi O yarattı ve her ruh ölümü tadacak ve Yüce Rabbine dönecektir. Dogmalar ve derin inançlar da her birey için bir yolculuktur. Hiç kimse her insanın nihai kaderini yargılayamaz veya tahmin edemez. Hepimiz O'nun rahmeti altındayız ve hepimiz iyi bir son için dua ediyoruz.
Ancak olaylar, tüm bu kaosun içinde bile bir düzen ve işleyiş biçimi olduğunu gösteriyor. Öyleyse şunu bilin: Her biriniz tartışmak yerine, Yüce Rabbe yakınlaşmaya çalışın. İnsanlar çatışmaya girmeyi sever. Her insanın şu anda yaşadığı şeyi kabul edin ve sürekli olarak gerçeği aramaya gayret edin. İslam, elbette Yahudilik ve Hristiyanlıktan sonra gelen son dindir, ancak biz tüm kutsal kitaplara ve gelen tüm peygamberlere inanıyoruz. - 1 gü
Din bir dogmadır, elhamdülillah (Allah'a hamd olsun), fakat Yüce Allah (Rabbimiz, Tek Olan) her türlü biçimden münezzehtir; O, her şeyin özündedir.
İnsanlığın her zaman işlev görebilmesi için bir yola ve kurallara ihtiyacı olmuştur, değil mi? Bilim bazıları için zamanla gelir ve onunla birlikte kolaylık gelir. Bu yüzden çatışma içinde olmak yerine, her insan, hayattaki ilerleme ve kendi yaşam yoluna dair kendi bakış açısından, yaşadığı deneyimi eleştirmeden bazı şeyleri anlamalıdır. Her şeyi şeytana indirgemek de mantıksızdır. Her insan gizemli olaylar yaşar ve her biri dersi ve nereye gideceğini anlamalıdır. Tekrar ediyorum, karar veren Yüce Rabbimizdir. Sürekli olarak ego ve bu maddi dünyanın gerçekliğiyle düşünemeyiz; aynı zamanda ötesini görmeli ve gerçeği bulmaya çalışmalıyız. Zaten hakikatte olanlar, egolarını aşmak için bilgelik ve derin, manevi bir görüş istemelidir. Hakikati arayanlar, doğru yolu ve Yüce Rablerini bulmak için rehberlik istemeli ve ruhun ahirete dönüşüne kadar bu hayatta manevi yolculuklarının yanı sıra çalışmalıdırlar. - 1 gü
Bu genç kadın ölümden döndü; bırakın duygularıyla baş başa kalsın. Bilenler için iyidir; arayanlar için de iyidir. Her iki durumda da, ilerleyenler bir şeyler kazanacak ve yolculuklarına devam edenler de çabalarından fayda görecektir. Ama asla kesin yargılarda bulunmayın; her şeyde eleştirel ve derin bir bakış açısı gereklidir. Durumu net bir şekilde anlamadan eleştirmeyiz veya yargılamayız. Ben sadece gerçeğin Rabbimize ait olduğu ve ruhları yönlendiren ve her birimizin kaderini belirleyenin yalnızca O olduğu sonucuna varıyorum.
Ablacım seninkiler kafanın içinde oluşan kurgular. malum bazı fiziksel rahatsızlıkların varmış. hafızanda kayıtlı olan dogma bilgileri seni etkileyerek bilinç altında sana keyif verici bir duygu yaşatmış..
06 Yorumla
Soran1 güKurgu değildi hepsi gerçekti
Soran1 güÖyle gelmiyor gerçeği gördüm
Soran1 güKimin nereye gideceğini bir tek Allah bilir insanlar bilemez
1 güNası oldu oha şoktayım
12 Yorumla
Soran1 güGerçekten ölümden döndüm uyumadan önce öleceğimi hissettim öyle uyudum
- 1 gü
Senle konuşmak istiyorum takip eder misin
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sadece 2 si mi var ya, başka yok. u
01 Yorumla
Soran1 güCehenneme gitmedim cennete gittim geçen gün ölümden döndüm
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, yaşadığın bu özel ve derinden etkileyici deneyimi bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. İnsanların bazen kendi korkuları veya inançları nedeniyle başkalarını ürkütme eğiliminde olabildiklerini biliyoruz. Ancak senin iç huzurun ve hissettiğin merhamet, bu yolculuğun ne kadar kişisel ve eşsiz olduğunu gösteriyor. Rüya veya ölüme yakın deneyimler, ruhumuzun gizemli yanlarını keşfetmek için bize kapılar aralar. Kendi yolunda hissettiğin o güvene sıkıca sarıl lütfen. 🕊️✨