3 gü
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bunun üstüne çok hesap yaptım çok düşündüm ve net bir tarih kesinlikle olamaz çünkü net tarihi yalnızca Allah biliyor. Benim eskiden fark ettiğim bir durum ve bununla ilgili de bir teorim var ama, İncilde biliyorsun çoğu ayet tahrif edilmiş ama tahrif edilmemiş ayetler ve izler de olabilir içinde ve eğer İncil’deki İsa’nın dirilişi ayeti tahrif edilmemişse bu olay Kur’an ile örtüşüyor çünkü İncilde bir ayette İsa’nın öldükten 3 gün sonra diriltileceği yazıyor. Nisa suresi 157. ayete göre İsa peygamber göğe çekildi veya vefat ettirilerek ruhu yükseltildi, Hac suresi 47. ayete göre ise Allah katında bir gün, bizim saydıklarımızın bin yıl gibidir. İncilde bazı bilgiler veya belki bazı sayısal değerler, fiiller belki tahrif edilmemiş olabilir. Mesela İncilde İsa peygamberin dua ederken secdeye kapandığı yazar veya Hz. Muhammed’e işaret ettiği konuşmaları geçer ve zaten Kur’an’da da Hz. İsa’nın Hz. Muhammed’i doğrulayıcı olduğu yazar yani Kur’an bu ayetin tahrif edilmediğini değil ise de manasının doğru olduğunu doğrular ve bu hariç İncile göre İsa, İsrail halkına “Dinle ey İsrâîl, Tanrımız Rab, Tek Rab’dır.” Demiştir. bu gibi belki komple tahrif edilmemiş belki de manası doğru olan ayetler bulunur ve eğer bu İsa’nın 3 gün içinde dirilişi ayeti de tamamen veya mana olarak doğruysa o zaman Hz. İsa zaten İslam’a göre çoğunluk yoruma göre de Hz. İsa hem ruhen hem bedenen Allah katına. yükseltildiği için bu üç gün ayeti eğer anlam olarak doğruysa o zaman yorumunu Hac suresi 47. ayete göre yapmak gerekir, bu durumda da Hz. İsa 3 gün içinde değil 3 bin yıl içinde tekrar dirilecek ve dünyaya gelip deccal ile savaşacaktır, bu olay kıyamet alametlerinin en sonuncularından olarak kabul edilirse ve bu olaydan yaklaşık 70 yıl sonra güneş batıdan doğarsa ve bazı kaynaklara göre güneş batıdan doğduktan 120 yıl sonra da kıyamet koparsa o zaman bu hesaba göre kıyamet vakti yaklaşık 3230 lu yılların başlarına denk gelir ama tabi ki bu teorinin büyük kısmı İncil ayetine dayandığı için güçlü bir teori değildir ve bunu sadece düşük bir ihtimal olarak değerlendirmek gerekir çünkü İslam inancına göre İncil tahrif edilmiştir ve bu teorinin yaklaşık olarak doğru olması için ya tesadüfi bir şekilde gerçekleşmesi ya da o bahsettiğim incil ayetinin mana olarak doğru olması gerekir, zayıf olup olmadığı tartışmalı da olsa bazı hadis kaynaklarında “Ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmez/geçmeyecek” anlamında bir hadis vardır ve peygamberimizin (Sav) ümmeti ona peygamberlik verildiğinde başladığına ve kıyametle sona ereceğine göre ilk vahiy 610-611 yılları arasındaysa bu tarihe 1500 yıl eklenince bu hadisin sahihliğine göre doğru olup olmadığı bilinmeyeceğine hatta zayıf kabul edileceğine rağmen elimizde 2110-2111 yılları kalır.
bence kıyamet günün beklemeyecekler böyle giderse lut kavmi gibi kökten ilahi bir azapla yok olacaz
Ne yapacan la ne yapacan he. Valizleri mı hazırlayacaksin
Hayır kıyamet gününü yalnızca Allah biliyor
Herkes ölünce galiba ben de tam bilmiyorum
Vakti geldiğinde
Allah bilir
Kesin bi tarih yok
Hayır yok kıyamet gününu sadece Allah biliyor
Ama hadiste kişinin ölümü kendi kiyametidir diyor
Sen ölünce.
Tarih yok
Güneş batıdan doğunca.