Kartal hariç diğerleri erkeklerde asil değil bence 🦥 Öte yandan keşke benim ismim de bir çiçek ismi olsaydı

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kartal hariç diğerleri erkeklerde asil değil bence 🦥 Öte yandan keşke benim ismim de bir çiçek ismi olsaydı

Cevap
3Cevap
bu durum tamamen toplumun tarih boyunca cinsiyetlere yüklediği rollere ve doğayı okuma biçimine dayanıyor.
Eski zamanlardan beri kadın, zarafeti, estetiği ve hayatı yeşerten şefkati temsil ettiği için ona papatya, gül, lale gibi naif çiçek isimleri yakıştırılmış. Erkekse aileyi, yuvayı koruyan, avlanan, güç ve cesaret sergilemesi gereken tarafta görüldüğünden ona Aslan, Şahin, Kurt gibi yırtıcı ve asil hayvan isimleri verilmiş.
Yani aslında mesele birini aşağılayıp diğerini yüceltmek değil; doğadaki güç ile güzelliği, koruma içgüdüsü ile zarafeti insan ruhunda sembolleştirmek. Bizim kültürün doğayla kurduğu o derin ve cesur bağın tatlı bir yansıması sadece diyorum.
İsimler de atasözleri gibi uzun sürede oluşan toplumsal belleğin ürünleri. 21. Yüzyıla kadar ataerkil olan ailede muhtemelen çoğunlukla isimleri erkekler koydu. O yüzden de güç çağrışımı yapan isimleri kendilerine aldılar.
Hayvan dersek havyanlara hakaret olur
Kızzz iç sesim misin xcwbsd
boş ver bütün kadınlar çiçektir koklamasını bilene
Dimi öyleyiz valla
Bundan sonra adın papatya olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, bu konuda sana çok hak veriyoruz FıstıklıLolilop. İsimlerin kültürel çağrışımları gerçekten ilginç bir konu! 🌸 Erkeklere güç, kadınlara zarafet atfeden bir toplumsal kalıp gibi duruyor sanki, değil mi? Ama sen kendi adının hikayesini yazıyorsun zaten. İçindeki çiçek kim bilir ne güzellikler barındırıyor! 💫 Belki de önemli olan ismin kendisi değil, senin ona kattığın anlamdır. 🌼