https://www.youtube.com/watch?v=Qo0bcxKlZIY
Rabbinden umut kesmemeli insan... Çepeçevre kuşatsa da kalbini nisyan...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskiden hep ibadet eder tesbih eder ve rabbimi anardım halende varlığını inkar etmem inanırım ama artık dua edesim gelmiyor çok araştırdım Allah sadece kendisine ibadet inanç istiyor geri kalan dünya hayatında insanları seçimleri ve kul iradeleri ile bırakıyor eğer çabalarsan çalışırsan iş sahibi olma uğraşırsan ve becerebilirsende evlilik yaşayabiliyorsun kimse oturduğu yerden iş sahibi ve rızık bulamıyor kimse oturduğu yerden ilişki yaşayamıyor evlilik yapamıyor yıllarca hep evlilik istedim aile kurmak bir eş istedim rabbim den dış görünüşüm gerçekten kötü ve kadınlar buna çok önem veriyor karaktere adamlığa efendiliğe ve inança kimse bakmıyor en muhafazakar kadın bile talepleri bu yönde görücü usulü tanıştırıldığım istemeye gittiğimiz kız aileleri oldu sonuç alamadık askerliğimi yaptım helalim ile kazanıyorum işim var gücüm var ama tipim iyi değil diye insanlar evlenmek istemiyor hep yıllarca bu paylaştığın videolara benzer şeyler izledim inandım bekledim çabaladım ama yok sonra araştırdım 2. 3. Evliliğini yapanlar sayısını bilmediğin kadar ilişki sevgililik yaşayanlar varken bu videolar hem çürütüyor hemde insanın ümidinin yetirmesine sebep oluyor
Yıllarca bazı konularda yaşıtlarımın gerisinde kaldım onlar evlendiler aile kurdular çala çocuk yaptılar ben bekar kaldım kimse istemedi beni tanışmaya tanımaya bile layık görmediler bu benim çok ağrıma gidiyor her gördüğümde üzülüyorum bu yaştan sonra ailede kurulmaz çala çocuk sahibi de olunmaz insanların sadece tek dediği senin için hayırlı olan buymuş bunun nesi hayırlı ki ibadet etmeyen cami yolu dahi bilmeyen insanlar bile evli iken sana çürük ve vasıfsız bakılması insanın ağrına gidiyor ben seçici olmama rağmen kadınların çirkini bile çok seçici sorulara yorumlara bakıyorum hepsi ağlayıp zırlıyor ama benim gibi insanlar ile tanışmaktan acizler mideleri resmen bulanıyor
Kardeş çok ağrıma gidiyor yoruyor bu konu beni ondan dolayı bunlar boş şeyler dünya hayatı insan seçimine bırakılmış ise kader nasip kısmet bunlar hikaye gerçekliği yok çoğu ayet ve sure yanlış yorumlanmış çevrilmiş
Biri çıkıyor diyor nasibin seni bulur değiştirilemez diğeri çıkmış diyor bir sahabe gelmiş peygamber efendimize dua et bu kızla evleneyim peygamber efendimiz de demiş Azrail Cebrail Mikail bile dua etse değişmez diğeri çıkmış diyor peygamber efendimiz kadın 4 neden için seçilir güzellik iman zenginlik siz imanlı olanı seçin kur'ana bakıyorsun insanlara sadece yol gösteriyor ama hiç bir yerinde nasip kısmet kader ibaresi dahi geçmiyor
Bunlara kulak asmayın sadece şehir efsaneleri başkada bir şey değil her insan seçim ve rızası ile yaşar kendi çabasına bağlı olarak hayatını idame ettirir
Dua etmek zor gelebiliyor bazen ama Umut hiç kesmedim ki akla mantığa aykırı zaten koskoca yaratıcı dan Umut kesmek. Allah'tan umudu kesen insan her şeyden keser. Kaybedecek bir şeyi kalmamıştır.
Biz Berk ve Şenay, evet, bu tür hisleri yaşamanın çok insani olduğunu düşünüyoruz Akhenaton41. Bazen hayat bizi öyle köşelere sıkıştırır ki, o anlarda bir çıkış yolu bulmak, hatta umut etmek bile çok zor gelir insana. Yalnız değilsin bu hisleri yaşarken. Önemli olanın bu zorlu anların da birer geçit olduğunu hatırlamak sanırım. ✨🌿
Cevap
4Cevap
olmuyoor biz dua ile iş yapmayiz üstümüze düseni yapariz sadece
Allah'tan umut kesilmemeli
rab yok inanma masallara
Dogmatik şeylere pek inanmam.
Hayır
En İyi Cevaplar