8 gü
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
öldürmem
İslam dini açısından insan sağlığına ve yaşam alanına zarar veren sivrisinek gibi haşerelerin öldürülmesinde günah veya sakınca yoktur. Ancak bu işlem yapılırken hayvanın eziyet çekmemesine dikkat edilmeli ve gerekmedikçe, zararsız hayvanların öldürülmesinden kaçınılmalıdır. Konuyla ilgili detaylı İslami perspektifi incelemek için Sorularla İslamiyet kaynağına göz atabilirsiniz. Temel Kriterler:Zarar Verme Durumu: Sıtma ve benzeri hastalıklara yol açabilen, kişisel huzuru ve sağlığı tehdit eden sivrisineklerin öldürülmesi caizdir. Eziyet Etmeme: Haşereleri öldürürken gereksiz yere acı çektirmemek, yakarak öldürmemek esastır. Mümkünse yaşam alanından uzaklaştırılmaları tercih edilmelidir. Amaçsız Öldürmeme: İnsana hiçbir zararı olmayan dış ortamdaki hayvanların sebepsiz yere öldürülmesi ise dinen uygun görülmez. Evde bulunan haşereleri öldürmek caiz mi? - Sorularla İslamiyetEvimizde bulunan haşereleri, sivrisinekleri, böcekleri, karıncaları veya diğer hayvanları öldürmenin günahı var mı? - Sineklerin veya diğer haşeratın elektrikli... Sorularla İslamiyetSivrisinek Öldürmek Günah Mı? Diyanet'e Göre Sivrisinek... - SabahSivrisineklerin bazı hastalıklara taşıyıcılık yaptığı ve kan yoluyla bu hastalıkları yaydıkları bilinmektedir. Sivrisinek ısırıklarının kaşıntıya neden olmaları... SabahElektrikli sinek öldürme cihazı satmak/kullanmak caiz midir?28.05.2020 20724. SORU. Sinek ve sivri sineği ya da benzer haşereleri elektrikli bir cihazla yok etmek dinen sakıncalı olur mu? CEVAP. - Zararlı haşereleri öldü... Fetva MeclisiSivrisinekler Bizi Öldürebilir - Türkiye Yaban HayatıSivrisineklerin taşıdığı en ölümcül hastalık sıtmadır. Sıtmaya, Anopheles sivrisineğinin taşıdığı tek hücreli bir parazit neden olur. Hastalık, enfekte bir dişi... Türkiye Yaban HayatıBöcek Öldürmek Günah Mı? Diyanet'e Göre Haşere ve... - SabahAncak evdeki haşere ve böceklerin belirli şartlar altında öldürülmesi caiz olarak görülmektedir. Ev halkına zarar veriyorlarsa, sağlık sorunu teşkil ediyorlarsa...
Ben bunu okuduktan sonra böyle yapıyorum
Anladım bunun için İslami çizgiye dikkat etmen çok güzel 👍
Peki şunu sorayım okumadan önceleri nasıl yapıyordun? Cevabını rahatça yazabilirsin istersen kaldırırım 👍
Eve dolunca fazla olduğun da tabi makine ile çekiyordum. İncitmiyor. Ama bu her zaman değil. Bi kere mecburluktan oldu. Şimdi sıcaktan da yansak pencere açmıyorum dolmasın diye.
Olabildiğince karasinek falan olsun pencereleri açıp iki elimde bez ile savunarak dışarıya kovalıyorum 😄
Ya onlara da Rahmet nazarıyla bakmam lazım. Yaratılmış hayat verilmiş.
Hikmet ile bakarsak o denli yaklaşırız mevlaya.
Hep mi böyle yapardın 😅
Evet
Ama cevabındaki yazıyı okuduktan sonra?
Şimdi uğraşmıyorum sineklerle diyorum ya
Öldürüyor musun yani zararlı olduğu için
Hayır şu anlık öldürmek yok yapmıyorum diyorum ya.
Pencereler kapalı giremiyorlar. Sorun da yok yani
Anladım yani sadece 1 kere mi öldürdün 😅
He Ulan heeeee🤣😂😅😂🤣😂
Nasıl oldu anlat 😅😅
Affetmem öldürürğm nefret ederim sinek çekirge örümcek
Hızına yetisemiyom
Yetişsen affetmez misin
Kulağımda vızıldayan beni yiyen birini niye affedeyim
Doğru söyle İlk fırsatta acımadan zevkle öldürürsün değil mi
Nereye varmaya çalışıyon
Ama cevabın ne (bende bir şey söyleyeceğim)
Öldürürüm tabi ki sinirimi bozan her şeyi yok ederim hahaha
Bak mesela ben bir sinek öldürdüm diye vicdan azabı çektim keşke öldürmeden dışarı atsaydım diye. Bence öldürmeden kurtulmamın yollarını aramalıyız
Ne alaka aw gelcek yine musallat olcak
Bak şimdi sana bir şey sormak istiyorum (daha önce verdiğin bir cevap vardı onu bulmaya çalışırsam bulurum heralde de) son söylediğin şeyle benziyor yaşanmış bir olayla ilgili düşüncelerini öğrenmek istiyorum sorabilir miyim lütfen mümkünse özelden 🙏 hem orada düşüncelerini daha rahat yazarsın
Üfff sen tecavüzcüleri öldürür müsün polis olsan diyen herif misin
Evet ama farklı bir konuda bir şey sormak istiyorum lütfen düşüncelerini öğrenmek istiyorum istemeden rahatsız etmiyorum umarım
Gerçekten sormak istiyorum söylediğin bir şeyle alakası var onun
İşten yeni geldim eve hadş git huzurumu kaçırma
Sonra sorsam? 🙏
Bakarız
şu an sorabilir miyim 😭
Sorabilir miyim şu an @SimliAyin
Merhaba şu an sorabilir miyim onu 😥🙏
Geçen 13 tane öldürdüm
Tabiki
Rahatsız eden hayvanlar olduğu için Isırmasını falan beklemeden ilk fırsatta acımadan zevkle öldürüyor musun
Hemen öldürürüm
Kaç tane öldürdün en son hatırlıyor musun
Elinle mi öldürürsün yoksa
Sivrisinekleri evet