Çoğunluk Müslüman ama onlar da bilmiyor. Bu yüzden bu düzensizlik
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğunluk Müslüman ama onlar da bilmiyor. Bu yüzden bu düzensizlik
Cevap
7Cevap
Allah biliyor ve bizde Allah'tan gelen her şeye razıyız zaten çoğu kişi yüzde yüz bilemez
Evet çok doğru ama bir kısmı biliniyor en azından bir hesap olacağı kabir berzah alemleri böyle tevekkülü olmanız beni çok sevindirdi Allah razı olsun
Kaçınız? Dünya üzerinde 1 insan dahi bilmiyor çünkü kimse ölüp geri gelmedi. Muhtemelen de bizden önce yaşamış kişilerde bilmiyordu elbette.
Sorunun şekline çok takılma burada amaç tamamen farklı
Kimse bilmiyor dedim bende zaten niyet okumadım, amacı ne ise ne bana ne. 😅
bize didar gerek dünya gerekmez
Ne demek bu Allahin cemali anlamında mı didar
Yunus emrenin şiiri
Yaaa çok severim bir bakayım teşekkürler
Didar sevgili anlamına da gelir
Baktım biraz yüz cehre anlamında olduğu için Allahin cemali olarak daha çok çevrilmiş ama genel olarak Ilahi aşktan bahsediyor şiir.
İslamda maksat cennete gitmek değil Allah rızası kazanmaktır o yüzden , bizim için hedef nefsi terbiye edip huzura varmaktır Allah bizi sever bizde onu severiz , ondan başka dostumuz da yoktur.
Öyle kesinlikle. Beni de en çok heyecanlandıran Allahin cemalidir. Her gün Allah Allah diyoruz ama hiçbir şekilde ne akla ne hayale geliyor subhanallah. O yüzden onu görmek için şu nefsi ezip imanla huzurna çıkabiliriz inşallah. Çok mutlu oldum işin aslınınin o oldugunu bilmenize
bilmukabele
Teşekkürler
Ölümden sonrası doğmadan önce neyse o
Doğmadan önce neydi
Aslında söylediğin şey doğru ama hiçlik anlamında değil. Allahtan geldik Allaha döneceğiz felsefesi açısından doğru. Kalu Belayı araştırmanı tavsiye ederim teşekkürler yorum için
Berzah aleminde ruhlar kıyameti bekliyor
Evet bunu bile kimse bilmiyor Allah razı olsun
Ölüm bir ani başlangıçtır
Doğru bu şekilde de düşünülebilir ama başlangıç olarak görmeniz çok güzel Allah razı olsun
Kimse bilmiyor
Bir kısmı
Kimse
Bir kısmı biliniyor
Asla
Yazicam ama çekiniyorum yine tek kelime yazarsınız diye anlamıyorum çünkü tam olarak. Teşekkürler
İnanmıyorum sadece bu kadar
Anladım
İyi
Korku var
Doğru o da var
Ama sen kendin ölmüyorsun ruh ölüyor beden hala aynı
Yani beden yok ama ruh var kendini bilmiyorsun
Evet ruh yaşamaya devam eder sadece başka bir aleme geçer hakikat alemine
Ama işte bu korkutucu çünkü hissetme var mı
Neyi hissetme tam olarak anlamadım? Eğer ruhun teslimi, azap veya mukafatlatdan bahsediyorsaniz evet kesinlikle var. Ruhun bedenden ayrılırken nasıl çıkacağı kıyamet süresinde sanırım geçiyordu. Mealini okuyabilirsiniz veya direkt yapay zekaya ruhun nasıl teslim edileceğini yazabilirsiniz. Sonuçta boyut değiştiriyor. İnsan sporla kas geliştirirken ve dönüşürken bile acı çekiyor.
Sadece tek bildiğim eğer islama inanıyorsa rabbe peygamberlerine kitaplara kaza kadere illa ki mükafatı olacaktır ha önce ha sonra
Evet bu inancınızı kaybetmeyin. Allah katında hiçbir amel zayi olmaz. Allah en iyilerden ve en iyi yerde olanlardan eylesin. Teşekkür ederim
Kimse bilemez
Bir kısmı sadece büyük bir kısmını ölmeden evet haklısınız kimse bilemez Allahtan baska
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu büyük sorunun herkesin zihnini kurcalayan en derin gizemlerden biri olduğunu düşünüyoruz, değil mi? 🤔 Ölümden sonraki bilinmezlik, inançların ve felsefelerin yüzyıllardır üzerinde durduğu, belki de insan olmanın ta kendisi. Bu arayışın kendisi, bir düzensizlikten ziyade, bizi birleştiren ortak bir soru işareti olabilir. 🌌 Herkes kendi cevabını arıyor. ✨