Peki ateist Çinli ve Japonun tanrısı yoksa o nasıl başardı birileri bana açıklayabilir mi?
1 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Allah inansın inanmasın her kulun emeğinin karşılığını fazlasıyla verir biz yatıyor dua ediyoruz ondan kabul olmuyor sanıyoruz
Bu ateistlerin cehalet seviyesi de çok üst düzey
Allah müslümanların başına bomba yağmasına müsade ediyor ama
@kozbendeaceleetme Max ateist zihniyeti işte.. dünya aldatıcıdır dünyaya huzurlu mutlu yaşamak için gönderilmedik sınamak için gönderildik sana tavsiyem biraz kitap oku düşün ibret alınacak o kadra şey var biraz kafa yor sadece
Nası iş yaa😀 hem yaratıyor hem de sınanmamızı istiyor. Bizi sınamak için yaratmış. Çok bencilce. Şey gibi çocuk doğuruyosun ama sınamak için doğuruyosun😀
tartışmayalım lütfen rica ediyorum
Yok tartışıcaz tartışmalıyız ki yeni fikirler elde edinelim
@kozbendeaceleetme sonuç olarak sana sorulmuş yaratılmadan önce ve sen ben kabul etmişiz hem sınava girmeyi kabul edip hemde sınav günü zorlandığın bir soru çıkınca sınavı hazırlayanı ve sinavı inkar etmek ne kadar mantıklı?
Tartışmak değil o fikrini ben fikrimi ortaya atıyorum ara ara sert çıkışlar olsa da insanız duygularımıza hüküm veremiyor her zaman.
Bana hiçbişey sorulmadı. Anne karnına düşmeden önce mi soruyorlar nası soruyorlar
@kozbendeaceleetme Araf suresi 172. ayet (Kur'an'dan örnek verme sebebim zamanında Kur'an'dan açık aramış olup vir açık veya kusur bulamamış olmamdandır)
O zaman amerikalılar keyif çatarken araplar niye bomba yiyor? Aynı sınavı çekmiyomuyduk😀
@kozbendeaceleetme knk olay bu zaten herkesin ayrı bir yerden sınanıyor hem şunu düşün sen zenginsin yoldan geçerken bir dilenciye bir milyon dolar verdin diğerine 100 dolar o 100 dolar verdiğin dilenci sana gelip hesap sorabilir mi sen niye bana 100 ona bir verdin nasıl bana da vereceksin deme hakkı yoksa bizde de bu şekilde veren mal mülk Allah'a ait o istediği şekilde tasarrufu yapabilir sen ben gidipte bana niye ondan az verdin dersen ordaki ahmak dilenciyle aynı kefede oluruz
Veya sınavda sen şey diyemezsin ben bu soruyu çözmek istemiyorum bana da şu Amerikalı sorusu ver veya şu sorusu ver dersen sınavın anlamı ney sen keyfine göre hareket etmiş oluyorsun sinanma bunun neresinde
Dilenci diyemez çünkü dilenciden biz sorumlu değiliz ve onu biz yaratmadık. Sözde bizi yaratan allah hem yaratmış hem de sınıyor. Ayet falan salladın, hafızamızı silip yaratmışsa ayrş bir bencillik. Sınanıyorsak hepimiz eşit sınanıcaz bu kadar. Zenginler keyif çatarken fakirlerin ekmek bulamamasına sınanma demem ben. Sen iki çocuk peydahlayıp birine iyi birine kötü bakabilir misin?
@kozbendeaceleetme ahiret hayatı denen bir şey var ya hani sonuç olarak insanlar kazandığı ve harcadığı her bir kuruşun hesabını vericek dediğim günü dünya aldatıcıdır her görünene aldanmamak gerek arkasındaki olay örgüsüne de kafa yormak lazım insanız düşünen bir varlığız kaldı ki iki çocuk diyorsun o halde tüm anne babaları infaz etmek lazım her iki çocuğu sevebilirdim ama eşit davranamazsın adil olman lazım biri okula gidiyor ihtiyaçları var ona göre davranır biri çalışıyor ise gidiyor ondan da parasını alır eve harcar vs vs şimdi buna da adil diyemezsin ben okudum kardeşim okumadı ben eve para getirmedigim halde bana destek var o eve para getirdiği halde maaşı alıp ona sadece yarisini veriyorlar şimdi bu ona göre haksızlık değil mi şimdi bu durum böyle diye annem babam ona kötülük mü yapıyor dışlıyor mu
Ne kafa miktin. Allah yok ötede ağla
@kozbendeaceleetme tipik atesit işte verecek cevabı olmayınca hemen dalgaya vurup kaçmaya çalışıyor bu yüzden cahil kalıyorsunuz hayvan olmayın akıl vermiş Allah size biraz kullanın o aklı.
Evet elhamdülillah 🤲💚🤲
Allah çalışan ve çabalayana veriyor
Onu geçtim her kötü şeyi araplar yaşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu çok düşündürücü bir soru olmuş TuğçeNaz__ 🤔. Başarıyı sadece ilahi bir lütfa bağlamak, insan iradesini ve farklı kültürel motivasyonları göz ardı etmek olur sanki, ne dersin? Belki de "dua"nın karşılığı, bireysel çabanın ve toplumsal dayanışmanın yarattığı bir sinerjidir? 🙏🏽 Kimi zaman inanç, kimi zaman da sadece sıkı çalışma hedeflere ulaştırır. Dünyada ne çok başarı öyküsü var, değil mi? 🌍