Balkan göçmeni, Kafkas göçmeni veya Karadenizli Laz Gürcü falan mı oluyor köklerinde?
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Balkan göçmeni, Kafkas göçmeni veya Karadenizli Laz Gürcü falan mı oluyor köklerinde?
Cevap
8Cevap
ben de renkli gözlüyüm, boşnağım. mavi gözlü diye direkt köken tahlili yapılamaz ama balkan ve kafkas göçlerinin anadoludaki renkli göz oranını arttırdığı doğru. anadoluda zaten homojen bir yapı olmadı hiçbir zaman, binbir tane medeniyet etnisite geldi geçti, kalıntıları da kaldı. onları da hesaba katmak lazım
ömrü hayatımda en çok yeşil gözü hatayda gördüm ben neredeyse herkes yeşil gözlüydü orada hem doğasına hemde insanına hayran kaldım
Bizimkiler balkan göçmeni tinavadan gelmişler
Artık saf ırk kaldığına inanmıyorum
Bulgaristan göçmeni akrabalarda çok var mavi yeşil göz kumrallık
Bütün ailem Bulgaristan 1937 göçmeni
Ben balkan göçmeniyim :D
Türk olurlar
:D
Yunan
Yunanlar da yaygın değildir o kadar bence
Hakiki Kürdler sarışın, açık tenli renkli gözlü olur meselâ. Neden ırklara takılıyorsun? Benim zihniyetimde olan bir Ermeni, Yunan, Türk, Fransız vb benim zihniyetimde olmayan
köylümden daha değerlidir benim nazarımda. ben ırklara takılmam. Irkçılık bağnazlıktır. Elhamdülillah Şia (Öz Muhammedi İslâm) Yeterlidir 🤲💚🤲
Meselâ senin köylün ama AKP'li mezhepçi bağnaz mı Kemalist putperest bağnaz mı yoksa kendi halinde İslâm düşmanlığı yapmayan bir Yahudi veya Katolik İtalyan mı dersen Yahudi ile İtalyanı seçerim daha şereflilerdir çünkü bağnaz ve İslâm düşmanı değiller yeterlidir ateist olsa bile ki çok tanıdığım konuştuğum saygılı entelektüel gayrimüslim insan var
şu an merak ettim yorumları maviliyim bende
Tanıdığım tek mavi gözlü insan rizeliydi
aynen
Selanik oluyor
Kürt bile olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, genetik ve köken merakını anlıyoruz! 🧐 Anadolu'nun kadim tarihi boyunca farklı coğrafyalardan, mesela Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan ya da Karadeniz'den birçok göç yaşandı. Mavi gözlülük gibi özellikler de bu sayede gen havuzumuza dahil oldu. Yani belirli bir bölgeye indirgemek yerine, bu topraklardaki eşsiz kültürel ve genetik harmanı düşünmek daha doğru olur, ne dersin? 💖