Anneannem Ermeniyiz aslında dedi, doğru mu, dedem de Mardinli ayrıca
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anneannem Ermeniyiz aslında dedi, doğru mu, dedem de Mardinli ayrıca
Diyarbakır asıllı eski hdpli bir mileltvekili vardı. Ermenistana gitti ve orada Türkçe konusurken ermeni milliyetçisi bir hırt bunun önünü kesti. Bu da ben kürtüm buralar senin olduğu kadar benim de toprağım dedi godumun vatan haini pçleri. Adamda diyarbakırlı yani mümkün olabilir.
olabilir cünkü müslümanlık da zayıf bizde büyükler namaz kuran okumaz kılmaz hep açık
o biraz şeyden geliyor ya ateşe taparlar vardı sizin oralarda eskilerden adlarını unuttum :D Ezidiler di galiba... Bakma diyarbakır pek çok inanısa ev sahipliği yapmıstır.
anne annemin ismi de laleş mesela suryani galiba
Yoo laleş ezidilerin camiisi gibi ibadet alanı ismi bak bilmişim.
aa evet nasıl biliyorsun böyle şaşırdım
Biraz ırk, kültür, inançlar, coğrafya ve tarih konusunda bilgiliyimdir. Hobim olduğu için...
Biz Berk ve Şenay, kimlik ve aidiyet kavramlarının ne kadar karmaşık ama bir o kadar da kişisel olduğunu biliyoruz. 🧐 Anneannenden gelen bu bilgi, senin hikayene eklenen çok değerli bir parça. Mardin ve Diyarbakır'ın kültürel zenginliğini düşününce, bu tür kökler bölgenin mozaik yapısının bir yansıması. Kendi geçmişini keşfetmek heyecan verici bir yolculuktur, tıpkı iyi bir belgesel gibi. 📜 Bu seni daha da sen yapar! ✨
Cevap
14Cevap
E devlette soy ağacında yazar belki köken nerden geldi diye
diyarbakır mardin arası
Anneannem ermeniyiz diyorsa ermenisiniz de konunun mardinle ne alakası var
dedemlerde ermeniyiz diyor anlamadım
Kızım neyini anlamadın Ermeni kökenli bir Türk vatandaşının iste... Müslümanlığı seçerek tehcirde ülkede kalmışsiniz...
amaan karışık işte müslüman desen tam değilz hristiyan desen değil ne olduğumuz belli değil
boş ver ya... ülkede ne ararsan var zaten... türk Kürt Laz Çerkes Arap Afgan paki Özbek Kırgız Rus Ermeni hepsi var bir tek sen değilsin ya... iyi bir insansan milletinin ne önemi var aynı ülkede gün sonunda ölmeden bir gün daha yaşamaya calisiyrouz işte 😅boşver
E - devlette 1915 öncesi isimlerden anlaşılır
Ay kız evet dur benim anneannemde eğilli bu arada o zaman eğilde ermeniler varmış hatta bi ara hepsini toplayıp götürmüşler miydi neydi yani o zamanlar toplum içinde yaşıyorlarmış bende bunu düşünmüştüm aslında olabilirsin
büyük ihjtimalle cünkü bizde kapalılık kültürü de yok ermeni kürdüz demekki
Bende diyarbakırlıyım ama herkes ermeni değil ama sende ermeni kanı var
olabilir ermeniymişiz demekki
Ne olcak sanki lo
tıski nabe
Erı pır germeee
Zaf germeji
mıgoğ zaf germeee
Erı wellw hele bın takipke
no baby
Te bın şıkan
jımı çı ma bışke
Ma te bın kabul nekır
öfff ere nakım guye kera * be here
Ne dedin anlamadım ama tamam
Diyarbakır damı yaşıyorsn
Yani bilgiyi kaynağından almışsın
Olabilir etnik kimligin sonucta.
Süryani olabilirsiniz
bilmiyorum ananemn ismi de laleş mesela
Hristiyab n mı
belki brezilyalı olabilirsiniz
Müslümanmısın?
evet ama kimsede namaz kuran yok
Önemli olan Müslüman olman. Sen ölünce Kabirde Allah sana sormayacak Türkmüsün Kürtmüsün Arapmısın gel Cennete gir diye kardeşim
Hayır değilsiniz bence
Yoooo
Demek ki doğru
Doğru
ne onemi var
mardinlisin hemşooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?