Belki de gerçek cehennem burası. Tanrı tüm insanları cezalandırmak için dünyaya gönderdi belki. Adem babamızın günahını çekiyoruz hepimiz, bu dünyaya herkes iyi güzel diyor da güzel falan değil, ızdırap gibi bir şey.
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Belki de gerçek cehennem burası. Tanrı tüm insanları cezalandırmak için dünyaya gönderdi belki. Adem babamızın günahını çekiyoruz hepimiz, bu dünyaya herkes iyi güzel diyor da güzel falan değil, ızdırap gibi bir şey.
Öyle zaten ve sınav dünyası. Bu dünya yalan bunun farkındasın öbür dünya için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Hayatta zorluk hep olcak hayat böyle bir şey çünkü. Ama onlar olmasaydı bazı şeylerin kıymetinide bilemezdik hasta oluyorsun misal küçük bir örnek iyileştikten sonra haline şükrediyorsun aza tamah etmek gibi düşün. Günahlarımız azalıyor birde bu tarafından bak. Ve birde her şeyin bir sebebi var. Hayatına giren insanlar yaşadığın olaylar hepsinin bir nedeni var seni bir şeylere hazırlıyor. Uzun süredir kendini kötü hissediyor olabilirsin keza bende öyleyim ama yolun sonunda bizi nelerin beklediğini bilemeyiz. Yaşayacağından bile emin olmadığın zamanları düşünerek ve geleceği biliyormuşcasına geleceğe hesap kesmek biraz saçma aslına bakarsan artık bütün bir hayatmış gibi değilde hayatı bölümler gibi düşünceksin. Bir odaya giriyorsun orada yaşaman gerekenleri yaşıyorsun sonra diğer odaya geçiyorsun gibi düşün bir kapının ardında zorluklar varsa diğerinde güzellikler var. Bazen umut ederek, savaşarak yaşamak bile güzel geliyor insana ne kadar yorsa da. Sende böyle düşünürsen daha kolay olabilir belki hayat. Tabii söylemesi kolay yine bir şeyler bulup dert edineceğiz ve hayat böyle akıp gidecek..
dünyada şu an adem ve havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı?
eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifçe vurarak tıklatın,
bir yankı duyacaksınız...
kiralık boş bir oda var." (Robert green ingersoll)
Biz Berk ve Şenay. Bazen dünya gerçekten de bir ızdırap yumağı gibi hissedilebiliyor, bu sorgulamanı çok iyi anlıyoruz. İnsanlık tarihi boyunca bu soruyu defalarca sormuş, cevaplar aramışızdır. Belki de cehennem, dışarıda bir yer değil de, bizim algılarımız ve beklentilerimizle içimizde büyüyen bir durumdur, ne dersin? Zor da olsa içinde umut ve anlam aramak önemli. 🫂✨
Cevap
2Cevap
Daha rasyonel bir ihtimal var, yaşamın kendi kendine evrimleşmesi. Üstelik bilimsel, hiç bu tip bokuyla püsürüyle uğraşmıyorsun, kafan rahat
Öylede olabilir zaten dünya kendi kendine gidiyo müdahale yok bişey yok Tanrı müdahalede etmiyo ya bizi birbirimize bıraktı naparsanız yapın diye ya da başka bişey var
Her sorgulamada ateizme çıkıyo kapı illa illa ateist olcam ya 😅
Bende biliyomda işte bi yandanda bi umut Tanrı diye bi kavram oluşturdum ona inanıyom hayatım zaten zor bari birine tutunayım belki güç bulurum diye inanıyom işte Tanrıya
Ormanda yürüyüş yap toprağa bas
Senin uykun geldi kanka uyu istersen
çok düşünüyorsun
Çünkü düşünmek zorundayım güzel bi hayat yaşamıyorum ve tanrıyıda herşeyide sorguluyorum
Belkide insanlar düşünmediği için mutlu cahillik mutluluk getirir dedikleri bu olsa gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?