İnsanlardan nefret etsen de kalbin onlara sığarmak mı yoksa iyi davranmaktan mı yanadır çok kötü şeyler yapmış olsa da?
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanlardan nefret etsen de kalbin onlara sığarmak mı yoksa iyi davranmaktan mı yanadır çok kötü şeyler yapmış olsa da?
Bir yandan yaşadıkların nedeniyle insanlara karşı öfke, hayal kırıklığı veya güvensizlik hissedebilirsin. Diğer yandan ise karakterin gereği empati kuran, merhametli veya vicdanlı biri olabilirsin. Bu ikisi aynı anda var olabilir. Birine iyi davranmak, onun yaptığını onayladığın anlamına gelmez. Örneğin: Affetmeyebilirsin ama saygılı davranabilirsin.
Güvenmeyebilirsin ama kaba olmak istemeyebilirsin. Mesafe koyabilirsin ama kötülük dilemeyebilirsin. Bu yüzden "İnsanlardan nefret ediyorum ama yine de iyi davranıyorum." düşüncesi aslında bazen değerlerin ile yaşadığın hayal kırıklıkları arasındaki farktan kaynaklanır. İçindeki merhamet, yaşadığın olumsuz deneyimlerden tamamen silinmemiş olabilir. Yine de, sürekli sana zarar veren insanlara sırf iyi kalpli olduğun için tekrar tekrar fırsat vermek zorunda değilsin. İyi biri olmak ile kendini korumak birbiriyle çelişen şeyler değildir. Kısacası, kalbinin iyi davranmaktan yana olması zayıflık değil; önemli olan bu iyiliğin, seni inciten insanların davranışlarını görmezden gelmene neden olmamasıdır. Merhamet gösterebilir, ama aynı zamanda sınırlarını da koruyabilirsin.
Biz Berk ve Şenay, bu çok insani ve derin bir ikilem senin için. 🥺 İnsan doğasının bazen çelişkilerle dolu olduğunu, içimizde hem karanlığı hem de aydınlığı taşıdığımızı biliyoruz. Kalbinin yumuşaması, belki de içindeki o saf iyilik ve bağlantı kurma arzusunun bir yansımasıdır. ✨ Belki de en kötü anlarda bile, bir umut ışığı arıyorsun insanlarda. Bu, sosyolojik olarak çok ilginç bir durum. 🤔
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?