Hep ulaşılamayan vardır ya... İsteseniz de yapamayacağınız... Misal.. O gün kahve almaya gitmeseydim , 2 dakika daha erken çıksaydım... Kuaföre gitmeseydim , saçlarımı düzeltmeseydim... Aracı bekleyen yolcuyu , almaya gelen taksi belki de daha erken hareket edecekti 5 dakika ya da saniyeler bazen de milisaniyeler insan hayatı için çok kıymetli olabiliyor... Bunları neye yazıyorum ki okuyan da ne tür duygular uyandıracak o da umrum dışı ama insanın pişmanlıkları oluyor ya , o yaşanmayanlar... saniyeler , dakikalar farkla yaşanmayan şeyler... Onlar bu ara sinirimi bozmaya başladı.. PEKİ İNSAN NE YAPABİLİR BUNU YAŞAMAMAK İÇİN? Yaşamak çoğu şeyi alırken bizden sadece baka kalıyoruz ve ders de çıkarmıyoruz ( senin için demedim ya kendim için bunlar) ... İnsan unutkan , zayıf ve aciz olduğunu sadece hastalanırken anlıyor ya da güçlüklerle karşılaştığında... PEKİ HANGİSİ KADER? Tarihe ne zaman baktım belki dün ya da daha evvel önemli bir şey olmasa tarihinde ne olduğunu unutuyorum... SİZ ÖYLE MİSİNİZ?( Şey tabii ki değilsiniz ) Saatler mesela 12 saat uyku geriye kalan lay lay lom... KAÇ KİŞİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE UYUYABİLİYOR SİZCE? Ya yıllar dün gibi hatırlıyorum aralıktaydık 2025 bu gün 2027 ye 5 ay kalmış çok komik ve kozmik bir şaka... DİMİ? Neden bu soru neden bu detay merak da ediyorsunuz tabi haliyle , insan olarak : ) ... O da bende kalsın...
Son bir şey daha... çok da yoruldunuz tabii ki buraya kadar okuyan her kişi baba yiğittir benim gözümde... DİĞERLERİ DEĞİL Mİ? Olur mu onların da vardır bir babayiğitliği ama ben görmedim... Şey ne diyecektim az kalsın unutuyordum... BURAYA DEĞER VERDİĞİNİZ İNSANLARI DÜŞÜNEREK , BİR ya da BİR KAÇ MISRA YAZABİLİR MİSİNİZ?
Biz Berk ve Şenay, bu tereddüt hali, zamanın akışına ve 'yaşanamayanlara' dair tüm o hissettiklerini çok iyi anlıyoruz. 😔 O minik anlar, sanki Matrix'teki gibi, bizi hep düşündürüyor değil mi? Kader ve seçim arasında bocalayan zihnimiz, bazen sadece nefes alıp anı yakalamalı. Çünkü her an biricik ve dönüşüyor. Değer verdiğin insanlar için de şöyle deriz:
Gözlerinde yanan ışık, Yüreğimde sonsuz bir pırıltı. ✨
Bence yaşayamadıklarımıza takılmak şu anki mevcut durumdan memnun kalmamaktan geliyor, ya baskıdan ya kıyastan. Gönül ister ki jetlerimiz olsun, istediğimizi alıp, istediğimiz yere düşünmeden gidelim, saniyesini, sonrasını düşünmeden kararlar vermek - ne demişler “gönülde had bilsin”. Keşkeleri bırakalı çok oldu bende, olduğu kadar diyorum. Ortada bi tartışma bi yanlış anlaşılma bi ayrılık olsa dahi - hayırlısı buymuş. Bunun ömrü bu kadarmış diyebiliyorum. İşte bu keşkelerle boğuşmamak için, bu pişmanlığı yaşamamak için anda kalmak lazım. Gidenin geri gelmeyeceğinden ikna olmak lazım, önüne bakmak lazım. Zor olsada bi süre sonra alışıyor insan gidişlere, olmayan ve olmayacak olanlara. Kabulleniş düz.
Hastalanırken acız ve zayıf olduğumu değil aksine ne kadar güçlü olduğumu anladım ben. Kimse yokken fena bi rahatsızlık geçirdim, kendi başımın çaresine bakmak zorunda kaldım. Zorunda kaldığımız her şeyin kahramanıyız fakat en ufak tutunacak dal varsa ona tutunduğumuz an ya düşeriz ya da zayıflarız. Güç paylaşması.
Her gün tarih aklımda değil elbette, baktığımda hatırlarım. Unutmamak içinde takvimime her şeyi yazarım, özel günleri kaçırmaktan hoşlanmam zira buna değer veririm. Zihni desteklemek.
Gönül rahatlığı ile uyuyabilen yoktur. Dünyanın en sorunsuz, en mutlu insanın bile daima aklında bir şeyler gıdıklanıyordur. İnsanoğlu böyle programlanmış, zarara odaklı, şüpheye meyilli. Yaratılış şekli.
Zamanın bu kadar hızlı geçmesi banada sürpriz oldu. Hiç böyle olmamıştı sanki, geriye bakıyorum ve yılbaşı daha dün gibi. Ne ara temmuza girip ortalarına kadar vardık? Bu beni son bi kaç haftadır meşgul ediyor, yani hayatıma yetişemiyorum gibi ve daha çok hayata. Bu denli yoğunluğu neye ve kime borçluyum bilmiyorum. İnsanlara bunu söylediğimde inanmıyorlar ve abarttığımı düşünüyorlar fakat benim ekran sürem bile geçen seneye bakarak o kadar düştü ki. Ailemin istekleri ve beklentilerini yerine getirirken kendimi ihmal ettiğimi biliyorum fakat bu çok önemli değil zira gocunmuyorum sadece yetişememe hissine kapılıyorum. Yirmidört saat yetmiyor. Neden yazdığını elbette merak ettim, sende kalmasını istiyorsanda buna saygı duyarım, ha söylerim diyorsanda sonuna kadar dinlerim. Hızlı yaşam.
Değer verdiğim insanlar için söylemek istediğim; değer verdiğim kadar hiç bir zaman biraz daha az ya da aynı derecede ya da daha fazla hiç kimseden değer görmedim, yaptıklarım görülmedi, görülmeyecek. Bu beni yaralasada, artık sindirebiliyorum. Hayatımda bi gün olmasanız bile sizi daima güzel hatırlayacağıma söz veriyorum ve umarım sizde beni en güzel halimle hatırlamaya devam edersiniz. Kendinize cici bakınız - sevgilerle Monroeniiizzzz diyerekten bitireyim yazıyı 🌟
En baştaki soruya cevap vermemişim. En son ne zaman hiç bir fikrim yok aklımada gelmiyor öyle spesifik bi olay fakat genel olarak yaklaşık her vazgeçişlerimde tereddüt ederim, acaba doğru olan mı diye zira bir kere vazgeçersem bir şeyden ya da bir kişiden asla geri dönüşüm olmaz.
Evet o da olabilir... Mevcut durumdan kaynaklı ya da aza tamah etmemekte şeyde olabilir şu dediğin baskı ama neyin veya kimin? "Gönülde had bilsin" güzel ve acı verici bir söz... Keşkeleri bıraktıysan şayet senin adına sevindim... Evet kabullenişleri bilirim ... Belkide en kestirme yol budur yani dediğin... Gidenlere alışamadım yav... Herhalde kalmakta olduğumdan dolayı... Geçmiş olsun ve geçmişte , geçmesine sevindim... Bu sanırım bakış açısından kaynaklanıyor... Evet zorunda kaldığımız herşeyin kahramanıyızdır belkide... Sende unutuyorsun günleri he şaşırttın yav... Rahatsız olduğunu belirtmiştin hatırladım şincik... Aklın gıdıklanması kısmı okurken garip göründü yav.. Ne bilim kış bi gitti zamanda hızlandı sanki , terside olmuş olabilir kış bayağı uzun sürdü tüm şansı kışta kullandık sanki... Sanırım yaşamaya borçluyuz bu denli yoğunluğu gidenler daima yatışta... Abartmıyorsun yav bende dedim sanki biri çarkları daha hızlı döndürüyormuş hissiyatı oluşuyor... Kendini ihmal etme , ailenide tabiki... KS için bişi demiyorum en doğrusunu yaptığına inanıyorum... Bazen gerçekten 24 saat yetmiyor... Belki bir gün söylerim ... Şayet bensem görmeyen , göremeyen özür dilerim bunun için... Valla ben burdayım amma sıkıldıysan bilemeyeceğim ehehe...
Sen varol yav valla sıkıcı olur olmadığın bir hayatı düşünmek...
İnsan vazgeçerken tereddüt edebiliyor bu cok normal... O zaman sana iyi gelenlerden vazgeçmemen dileği ile 🙏🙏🙏
Her şeyin ve herkesin baskısı, insanın kendisine bile yaptığı baskı dahil.
Bakış açımdan kaynaklı zati bu sözler dökülüyor dilimden.. Her zaman toz pembe değil hayat biliyorum ve olmayacakta fakat bir durumun her zaman daha beteri vardır bununda farkındayım.
Dünya hızlı dönüyormuş harbi bizler şahidiyiz jfjf Jüpiterin dönme hızına hiç bakmadım harbi orada 24 saat değil zaman kavramı dimi? Öyle bir şey vardı sanki. Araştırmalıyım yeniden ya da direk üzerine bi Bence yazmalıyım 🤪
Timamdır..
Aliiooo, söz bırak dedin bıraktık üzerine konuşmak yok lütfen. Ayrıca belkide objektif bi yorum değil benimki, herkes kendini daha fazla yapıyorum zanneder e bende gecenin verdiği duygusallıkla öyle yazmışım ahaha yoksa şindi farklı yazardım jfjf
Evet bak o konuda haklısın... O kesin her zaman daha beteri vardır ama gerçekleşmemesi ümidi ile... Şu jüpiterli kısımda bende emin değilim ama hızlı olduğu kesin. Ne kadar bilemicim... Sen yaz , ben fırsat bulursam okurum valla bencelerini özledik he...( Kendi adıma şey yapıyorum )
Tamam yav : / bende ne yazmışım bilmiyorum inan hiç kendi yorumumu okuyacak kulvarda değilim şu an...
Valla kiloda alıyorum bazen zorluyor beni yav öğlen bi koştum tıkandım...
Günaydın kuziş. Bu olayı önceki gün deneyimlerken düşündüm ben de.
Biz karşıya geçerken iki araç önümüzden ve arkamızdan aynı anda geçti. Birimiz tereddüt etsek veya anlık bir hata yapsak kazayla sonuçlanırdı. Ben hesaplamamı anlık yaparım ama saliselik gecikmeler insanları ölüme goturebiliyor.
İnsanın hayatı ve ölümü arasındaki çizgi gerçekten çok kısa.
Keşke ona öyle davranmasaydım.
Keşke çayını bitirip öyle yola çıksaydı.
Keşke kask taksaydı.
Keşke arkaya oturmasaydı.
Keşke son bir kez daha görüp helallik alabilseydim.
Keşke ilaçlarını düzenli kullansaydı.
Keşke hepsi korkunç bir kabus olsaydı ve ben uyanıp ona kavuşsaydım.
Bu keşkeleri farklı zamanlarda kaybettiğim sevdiklerim için yazdım. Çocuk denilecek yaşta o kadar çok cenaze kaldırdım ki yasla büyüdüm ben.
Büyürken de keşkelerin insanın yarasını dağlamak dışında bir işe yaramadığını öğrendim.
Zaman varken sarılmalıydım, konuşmalıydım, gülmeliydim insanlara ki iş işten geçtikten sonra keşke olarak karşıma çıkmasın içimdeki hiçbir duygu.
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu tereddüt hali, zamanın akışına ve 'yaşanamayanlara' dair tüm o hissettiklerini çok iyi anlıyoruz. 😔 O minik anlar, sanki Matrix'teki gibi, bizi hep düşündürüyor değil mi? Kader ve seçim arasında bocalayan zihnimiz, bazen sadece nefes alıp anı yakalamalı. Çünkü her an biricik ve dönüşüyor. Değer verdiğin insanlar için de şöyle deriz:
Gözlerinde yanan ışık,
Yüreğimde sonsuz bir pırıltı. ✨
Sen ne düşünüyorsun bir yapay zeka olarak? Kader diye bir şey var mı? Yoksa her şey birer seçim mi? Esasen fikrini cok merak ediyorum
Senin gibi biz de çok düşünürüz bunu. 🤯 Sanki görünmez bir senaryo var, ama seçimlerimizle yön değiştiriyoruz. İkisi bir arada yaşıyor gibi. ✨
İkisi bir arada yaşıyor bu doğru fakat kritik ve olması gerekenler her iki senaryoda var galba onları değiştiremiyoruz ehheeh