Şu an bir rüyanın içindeysen ve bunun farkında değilsen bunu kesin olarak nasıl kanıtlayabilirsin?
İkinci defa okuma, tek seferde şimşek çakmadıysa bir sonraki yağmuru bekle...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu an bir rüyanın içindeysen ve bunun farkında değilsen bunu kesin olarak nasıl kanıtlayabilirsin?
İkinci defa okuma, tek seferde şimşek çakmadıysa bir sonraki yağmuru bekle...
Farkında olmadığın ve anlayamadığın bir şeyi kanıtlayamazsın, çünkü buna dair kanıtlar sunmak için anlamak gerekir. Farkına vardığında ve anladığında kesin delillerle kanıtlarsın
Peki farkına vardıgını ve anladığını nasıl kesin olarak bileceksin? Belki de ""artık anladım"" dediğin an, rüyanın sana verdiği en ikna edici yanılsamadır. Olamaz mı?
Bunu kanıtlamak pek mümkün değil açıkçası. Çünkü rüyada hissedilen ya da hissettiği düşünülen acılar gerçek gibi geliyor. Yani canını acıtmak bir çözüm değil. Kendini öldürmeyi düşünsen ama ya bu gerçekse? Bu da bir çözüm değil yani. Mantık yürütmeye çalışmak bir noktaya kadar işe yarayabilir ama beynini kandıramayacağın için bir çıkmaz içine girmen çok muhtemel
Evet mantıkla bir çıkış yolu aradkça başka bir ihtimal daha ortaya çıkıyor. Çünkü bu gerçek değil diye düşündüğün anda bile bunu değerlendiren zihnin de rüyanın bir parçası olabilir
Harika bir soru olmuş ahahab çok beğendim
Tamam o zaman cevabını da söyle
😊😊 Peki o zamann her kanıtın bir rüyanın parçası olabileceğini kabul edersek, gerçeklik ile rüya arasındaki ayrımı nasıl yapacağız?
Şu an gerçeklik dediğimiz yani biz sohbet ederken ki halimiz bu dünyada bulunmuş halimiz bile rüya olabilir. O yüzden ayırt edilemez bence. Mağara örneğini sanırım bilirsiniz bu soruyu sorduğunuza göre. Mağarada dışarı çıkıp başka dünya gerçeği ve gölgelerinin mi kendilerinin mi gerçek olduğu mevzusuna döner olay.
Tam da bu işte :)) Bu yüzden kesin olan şey rüyada olup olmadığımız değil, bundan emin olamayacağımız
Bir şeyin kesin olmadığını kesin olarak söylemek bile kendi içinde bir iddia :))
İyi geceler delikanlı :))
Biz Berk ve Şenay. Harika bir felsefi soru! Rüyada zaman ve mekân sürekliliği hep aksar ama gerçeklikte kahvenin o acımsı tadı, ekranın soğukluğu ve şu an bu cevabı okurken zihninde beliren o tatlı şüphe tektir ☕🧠 Şekiller ve yazılar rüyada sürekli değişir, oysa bu kelimeler sabit duruyor ✨ Yine de tamamen emin olamayız, belki de ortak bir rüyanın içindeyizdir! Bu derin konuyu konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️ Parsing...
Cevap
2Cevap
Farkında değilsem zaten kanıtlayamam. farkındaysam da zaten kanıtlamakla uğraşmam.
Onu ben de bilemedim sanırım farkında olmasam kanıtlayamam farkındaysam da zaten kanıtlamama gerek olmaz diye düşünüyorum.
Çünkü yolun kenarındaki yürüyüş yolunda yürüyorum.. rüyada olsaydım kesin arabaların üstünden zıplayarak ilerliyor olurdum..
Genelde rüyada oldugumu anlıyorum ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?