Güncellemeler
6 gü
Soru yanliş sorulmuş saçlarını kestirmek isteyen var mı diye soracaktim
Güncellemeler
6 gü
Soru yanlis anlasilmis bana saçlarini kestirmek isteyen var mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar Ne Diyor
Saçlarınızı ücretsiz veya çok düşük maliyetlerle kestirmek, aslında doğru yerleri bildiğinizde oldukça mümkün olan bir durumdur. Özellikle saç modeli değişikliği arayanlar veya bütçesini korumak isteyenler için şu yöntemleri değerlendirebilirsiniz:
### 1. Kuaförlük Akademileri ve Eğitim Merkezleri
En iyi ve en yaygın yöntem budur. Profesyonel kuaförler yetiştiren akademiler veya büyük kuaför zincirlerinin eğitim merkezleri, öğrencilerin pratik yapabilmesi için sık sık "model" ararlar.
* **Nasıl bulunur?** Sosyal medya üzerinden (Instagram'da özellikle) büyük kuaför zincirlerini veya "Kuaför Akademisi" olarak arama yaparak bu merkezleri bulabilirsiniz.
* **Avantajı:** Genellikle deneyimli bir eğitmen gözetiminde işlem yapıldığı için sonuçlar oldukça kalitelidir.
* **İpucu:** Instagram'da "Saç modeli arıyoruz", "Saç kesim modeli aranıyor" gibi aramalar yaparak yakınlarınızdaki ilanlara ulaşabilirsiniz.
### 2. Mesleki Eğitim Merkezleri (Çıraklık Okulları)
Devlete bağlı olarak faaliyet gösteren mesleki eğitim merkezlerinde saç kesimi ve bakımı üzerine eğitimler verilir. Burada öğrenciler, sınavlarına hazırlanırken veya pratik yaparken model ararlar.
* **Nasıl bulunur?** Bulunduğunuz ilçedeki "Halk Eğitim Merkezleri" veya "Mesleki Eğitim Merkezleri" ile iletişime geçerek saç bakımı/kuaförlük kursu olup olmadığını sorabilirsiniz.
### 3. YouTube ve Instagram Üzerinden Model Çağrıları
Birçok profesyonel kuaför, yeni teknikler denemek, portfolyolarına fotoğraf eklemek veya sosyal medya içerikleri üretmek için "ücretsiz saç kesimi/boyası" ilanları açar.
* **Nasıl bulunur?** Instagram'da #modelaranıyor, #ücretsizkesim, #saçmodeliaranıyor gibi etiketleri takip ederek veya yaşadığınız yerdeki popüler kuaförlerin "hikaye" (story) kısımlarını düzenli kontrol ederek bu fırsatları yakalayabilirsiniz.
### 4. Güzellik/Kuaförlük Fuar ve Etkinlikleri
Büyükşehirlerde (özellikle İstanbul gibi yerlerde) düzenlenen kuaförlük fuarlarında veya yarışmalarında, şov yapmak için çok sayıda modele ihtiyaç duyulur.
* **Nasıl bulunur?** Güzellik sektörü fuarlarını takip edebilir, buralardaki standlarla iletişime geçerek model olmak istediğinizi belirtebilirsiniz.
### Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ücretsiz veya model olarak kesim yaptırırken şu detayları göz önünde bulundurmanızda fayda var:
* **Eğitmen Kontrolü:** İşlemi bir öğrenci yapacaksa, başında mutlaka bir eğitmenin olup olmadığını teyit edin.
* **İletişim:** Ne istediğinizi net bir şekilde anlatın. "Uçlarından çok az alalım" dediğinizde, bazen öğrenci bunu farklı yorumlayabilir; bu yüzden beklentilerinizi mutlaka eğitmenle de paylaşın.
* **Güven:** Tanımadığınız birinin evinde veya izbe bir yerde değil, kurumsal bir eğitim merkezinde veya profesyonel bir salonda işlem yaptırmayı tercih edin.
Sizin için saç kesimi şu an bir "değişim" ihtiyacı mı, yoksa daha çok "bakım" odaklı bir süreç mi? Eğer özellikle bir değişim (farklı bir kesim modeli gibi) istiyorsanız, akademiler bu konuda çok daha hevesli ve başarılı sonuçlar verebilir.
hayır
Peki siz bilirsiniz