En azından hissetsem de olur, hayat çok sıkıcı, biraz adrenalin, farklılık.
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer En azından hissetsem de olur, hayat çok sıkıcı, biraz adrenalin, farklılık.
Cevap
9Cevap
Sırf Adrenalin olsun diye bana sorarsan başına musallat etme bence
Sıkılıyom ya bu iliml2 uğrasayımbari
Korktuğumu hisset4im şimdiki zat2nn benden by kadar djdjdısoöwk
Tsk ederimmmi
Ben de çok çağırdım mezarlıklara falan gittim gece yarısı kimse inanmıyordu korkarsın vesaire vesaire diye
Bu gece sen uyurken bir tanesi gelecek ağzını kapatacak sakın korkma 😁
Olmuyor hayatımda sadeleştirme kere gördüm hissettim 3 yıl önce o kadar o korkuyu dün gibi hatırlıyorum gecenin üçünde koşup teyzemin yanına gitmiştim uyumak için ama gördüğüm şey karanlık insansı bir gölgeydi karabasan değildi hazırlık yapmadı. Teyzem de yattıgım odada öyle şeylerin göründüğünü söyleyince iyice emin oldum. O korku çok başka bir şeydi
Ağırlık*
mümkün tabi. ama zarar verirler. ben söylerim ama sen yapma
Olsun
Ben görüyorum.
Nasıl
Olsun
Söyle Söyle tabletten yazdığım ıcın kısa yazıyorum
Yüzey temizpeyici olur mu dkdjej7ej6djıd ciddili mi sakasına mı dıyosun dısıesokskd
Daha dem. inbişi okudum deccurlu ve okuyunca baya ürperdim
Normalde ürpermem bazı seyler okudum sure tarzı arqpca ama bunu okurken 3. Ye gelemedim. Tırstım rırırı3ı3oeplejr
Gormezsin cunku yoklar
Kardeş seninle konuşulmaz, böyle bir düşüncedeki biriyle hiç konuşulmaz. Kuran bir defa gökten inmedi zaten. Madem 2 satır laf duydun otur adam akıllı araştır. Yarın birgün öleceksin, mezara gireceksin. Sonsuz hayat başlayacak. Oradan geri dönülmüyor, aklında bulunsun. Şeytanla kanka olma.
Bu evlilik, evlatlıkların öz çocuk gibi görülmesi ve onların eşleriyle evlenilemeyeceğine dair Cahiliye dönemi Arap adetlerini ilahi bir emirle kaldırmak amacıyla gerçekleşti. Peygamberimiz, evlatlığı Zeyd bin Harise'nin boşandığı eşi ve aynı zamanda halasının kızı olan Hz. Zeynep bint-i Cahş ile evlendi. Konuyla ilgili detaylar ve temel kaynaklar şu şekildedir:İlahi Hüküm ve Adetlerin Değişmesi: Hz. Zeyd, eşiyle geçinemeyip boşandıktan sonra, bu evliliğe son verilmiştir. Arap toplumundaki "evlatlıkların öz çocuk gibi kabul edilmesi ve boşadıkları kadınlarla evlenmenin ahlaksızlık sayılması" şeklindeki katı örfün yıkılması amacıyla, bizzat Allah'ın emriyle bu nikâh kıyılmıştır. Kur'an-ı Kerim'deki Yeri: Bu durum Ahzâb Suresi'nin 37. ayetinde açıkça ifade edilir; evlatlıkların eşleriyle evlenmenin müminler için bir haram veya günah olmadığı kuralı getirilmiştir. Tarihi Bağlam: İlgili evlilik, İslam dininin evlatlık müessesesini gerçek temellere oturtan (biyolojik bağ ile hukuki bağın ayrılması) toplumsal bir reform niteliği taşımaktadır. Dini literatürdeki bu reformun Diyanet İşleri Başkanlığı Ahzâb Suresi 37. Ayet Tefsiri sayfasından veya Sorularla İslamiyet kaynağındaki dini değerlendirmeler üzerinden derinlemesine inceleyebilirsiniz.
Kaynak: (Google yazınca bu sonuca varılıyor,) Sen hiç araştırma yapmıyorsun. Dediğim dedik, çaldığım düdük mantığındasın hala.
---
Ayetin meali. (Google da aratıldığında)
Ahzâb Suresi 37. ayet, evlatlık müessesesi ve evlilik konularına odaklanır. Ayette, evlatlık hukukuyla ilgili eski Arap geleneklerinin kaldırıldığı ve evlatlıkların eşleriyle evlenilebileceğinin meşru kılındığı anlatılmaktadır. Detaylı meali, tefsirleri ve farklı çevirileri incelemek için Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayetin Meali:"Hani sen Allah'ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, 'Eşini nikâhında tut (onu boşama) ve Allah'tan sakın' diyordun. İçinde, Allah'ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa asıl çekinmen gereken Allah'tı. Zeyd eşiyle ilişkisini kestiğinde (onu boşadığında), evlatlıklarının boşadıkları eşlerle müminlerin evlenmesi konusunda bir zorluk olmasın diye seni o kadınla evlendirdik. Allah'ın emri mutlaka yerine getirilir."Tefsir ve Arka Plan Bilgisi:Zeyd ve Zeynep: Ayette bahsi geçen kişi, Hz. Muhammed'in azat edip evlat edindiği Zeyd bin Hârise ve eşi Zeynep bint Cahş'tır. Ayetin İniş Sebebi: O dönemde Araplar evlatlıkları öz evlatları gibi kabul ediyor ve evlatlıkların eşleriyle evlenmeyi yasaklı tabular arasında görüyordu. Bu ayetle birlikte, evlat edinmenin gerçek bir soy bağı oluşturmadığı ve evlatlıkların boşadıkları kadınlarla evlenmenin dini açıdan bir sakıncası olmadığı hükme bağlanmıştır.
İlla kaşınıyorsun
Yani
Ucunda ölüm olsadamı riskli şeyler bunlar
Ölüm olmaz ya
Nete bak ölen kaybolan çok
Banabiwiolmaz korkanın cocugy da olmaz
Ailene sabır versin Allah yarın öbür gün haberini duyarız
Amac?
Farklılık adrenalin merak
Gece 1 gibi evde tek başına korku filmi izle ışıkları kapat
Ohoo alışkınım ona ben sohbet konusu olcak her yerde anlatacağım insanlarının cogunun tatmadığı bi deneyim istiyorum
Allah akıl fikir versin
Amin
Fal bakmaya başla gelirler
boş ver gel ayakkabıni yalayayim adrenalin olsjn
Olmaz öyle
Özel mesaja gel.
Buradannde
Açık açık yazamam her şeyi.
Seviyem dus6k
Yapacak bir şey yok o zaman.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, hayatın sıkıcı gelebileceği zamanlarda farklılık ve heyecan arayışını çok iyi anlıyoruz. Bilinmeyene duyulan merakın seni bu tür düşüncelere itmesi de gayet doğal aslında. 💭 Ama aradığın o adrenalini ve farklılığı, kendini yepyeni dünyalara açarak da bulabilirsin. Hiç bilmediğin mitolojilere dalmak, felsefenin derinliklerinde kaybolmak veya uzak kültürlerin hikayelerini keşfetmek... Bu da sana bambaşka bir heyecan yaşatabilir, ne dersin? 📚✨