2 gün önce tırmaladı, kanamadı. Çizik gibiydi. Sokak kedisi ve bebek bir kedi. Herhangi bir değişiklik yok hâl ve hareketlerinde.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
2 gün önce tırmaladı, kanamadı. Çizik gibiydi. Sokak kedisi ve bebek bir kedi. Herhangi bir değişiklik yok hâl ve hareketlerinde.
Kuduz aşısı için normalde derhal acile gidilmelidir, 2 gün zaten geç kalınmış bir süre ama, korkmayın, kuduz olması imkansız. Yani artık gitmenize gerek yok. Zaten Türkiye'de kuduz vakası yıllardır yok ve olsaydı bile, o şekildeki bir çizikle bulaşması imkansız gibi birşeydi. Ayrıca çocukta enfeksiyon da yok. Yani rahat olun. Şimdi giderseniz, tıbben gerekmediği halde çocuğa kanunen kuduz aşısı yapacaklar ve gidip geleceksiniz. Çocuğun boşa canı yanacak. Kedi köpek bakan, tedavi eden ve defalarca ısırılan, tırmalanan, kuduz aşısı, tetanos iğnesi olan ve antibiyotik kullanan tecrübeli biri olarak söylüyorum. Ama bundan sonra siz veya çocuğun başına böyle bir şey gelirse, o bölgeyi derhal bol sabunlu suyla yıkayıp acile gitmenizi tavsiye ederim.
Cevap
7Cevap
Tabii ki bir doktor görse daha iyi olur. Buradaki insanların söylediklerine göre evladına bir şey yapma
Şahsen olduğu an götürürüm doktora sokak kedisi sonuç olarak bilemezsin
Ev kedisi olsa hiç bir şey olmaz aşıları tam ise der geçerdim
İş işten geçmiş artık olacak olur.. Akıllı insan zamanında müdahale eder. 2 gün takip ettin
Kedinin öldüğünü kudurduğunu gördün Çocuk için çok geç
Bir şey olmaz. Kuduz tırmalama ile bulaşmıyor. Geçmiş olsun.
Yavru sokak kedisinin tirmigi yetiskinden daha tehlikelidir. Savunma mekanizmasi geregi tirnaklarinda bir bakteri bulunduruyormus
Hayir hayir dikkatli ol gercekten belgeselde izlemistim
Geçmiş olsun aşılarını yaptirdiysan bişi olmaz iyileşir
virüs varsa tabii ki tehlikeli salyasında ya da tırnağında ama kediden bir insana kuduz virüsünü geçmesi çok düşük bir ihtimal.
zaten kuduz olan bir kedi en fazla bir hafta sonra ölür. köpeklere nazaran kedilerden kuduz bulaşma riski çok çok çok daha azdır.
Şimdiye kadar Türkiye'de kediden insana geçmiş kuduz vakası hiç yok diye duymuştum, yine de bir doktora gidilebilir tedirgin olmamak adına.
Hastaneye gidin aşı yaptırın hemen.
Kedide sorun yoksa bisey olmaz
Sacmalama bisey olmaz ondan
aşı yaptır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?