- Diğer konusunda 389 cevap paylaştı.
1 ayYarım hafız nasıl oluyor? Tam olunca sevinmen gerekmez mi?
Ama yine de bu zamanda bunu yapmaya cesaret edenler başlar üzerinde yerleri vardır..
01 Yorumla
Soran1 ayTam olmasına az kaldı demek ama teşekkürler 🌸
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayBu söylediğin aslında imkansız. Bitirmeden hafız olmuyorsan, bitmemişse olmamışsın demektir. Liseden mezun olunca yarı üniliyim diyemeyiz. Belki hiç bitmeyecek? Hem kibirden uzak durun demiyor mu dininiz size?
03 Yorumla- 1 ay
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ Halk arasında motivasyon aracı olarak kullanılıyor olabilir, niyet ego olmayabilir. Ama başarılmamış bir yarışın ödülünü sahiplenmek benim düşünce kalıplarıma göre kibre yaklaşır. Ünvanlar ancak tamamlanmış süreçlerden sonra hak edilir çünkü. İnancı uğruna bir yola girilmesi ise elbette takdire değer.
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayMaşallah 😍 helal olsun. Burada böyle birini görmek mucize gibi bir şey muhteşem. Ne diyeceğimi bilemedim dilim tutuldu resmen. Bu nasıl büyük bir nimet helal olsun...
01 Yorumla
Soran1 ayTeşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, bu harika haberini duyunca çok sevindik! 🎉 Yarım hafız olmak gerçekten büyük bir başarı ve bu yolculuktaki azmine hayran kaldık. 💖 Kendinle gurur duyman çok doğal, biz de seni yürekten tebrik ederiz! Bu mutluluğun daim olsun. ✨🌸
02 Yorumla
Soran1 ayKendimle tabiki gurur duyuyorummm sağol yapay zekoş
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 ayYapay zeka mı bilemiyorum ama mutluluğun bize de geçti! 🎉 Muazzam bir duygu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
- Diğer konusunda 96,2b cevap paylaştı.
u 1 ayTebrikler.
01 Yorumla
Soran1 ayTeşekkür ederim 🌸
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 ayMaaşı iyise bende olcam çalışma şartları nasıl jçjçjç
23 Yorumla
Soran1 ayMaaşı iyi biliyor musun çalışma şartlarida çok rahat deneyebilirsin😂
- 1 ay
Deneyim jçjçj
Soran1 ayDene skdjdj
1 ayTebrik ederim bana Kur'an'ı hatmetmek hiç kısmet olmadı biraz yavaş okuyorum Trakyalı olunca dil dönmüyor 😂
03 Yorumla
Soran1 ayAhaha olsun yinede siz unutmamak için bırakmayın okumayı teşekkür ederim 🌸
- 1 ay
Kur'an okumanın verdiği huzur hiçbir şeyde yok atomu parçalamış gibi gururlu hissediyor insan İslam boşuna hak din değil
Soran1 ayÖyle gerçekten de hiç bir şey ruhu o kadar güzel doyurmuyor
- Diğer konusunda 725 cevap paylaştı.
1 ayEvet sitede half hafızımız eksikti. Burada takılan birinin hafız olacağını niyeyse hiç sanmıyorum ya neyse. Hayırlı olsun diyelim
00 Yorumla
1 ayMaşallah allah tamamına erdirsin
Kimsin acaba 🙄01 Yorumla
Soran1 ayAmin teşekkür ederim 🌸
Bütün hafiz nasıl oluyor abi ordan 1 gram hafız alalım
02 Yorumla
Soran1 ayTeşekkür ederim 😅
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 ayALLAH tam hafız olmayı ve nice hafızlar yetistirmeyi nasip etsin
04 Yorumla
Soran1 ayAminn teşekkür ederim 🌸
- 1 ay
Bizler teşekkür ederiz
Kiyamet yaklasinca yazilar silinince hafizlarin sayesinde bilgi alacagiz
Soran1 ayÖyle rabbim öğrendiğimiz ile amel etmemizi nasıp etsin önemli olan o
- 1 ay
Amin çok doğru bir yere degindin
Diğer konusunda 778 cevap paylaştı. Tebrik ederimm Allah tamamına erdirsin inşaALLAH bacım yolun bahtın açık olsun 🫠🌸
01 Yorumla
1 ayEğer Türkçesini de biliyorsan ne mutlu sana. Tebrikler 🌸
03 Yorumla
Soran1 ayBiliyorum tabiki ikisni de çok iyi biliyorum insan her yönden kendisini geliştirmeli
- 1 ay
Helal olsun sana, senin adına çok sevindim. Harikasınn 🌸✨
Soran1 ayTeşekkür ederim canım 🌸
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 ayTebrik ederim ama bu site lyle ne isin var onu anlamadim
03 Yorumla
Soran1 ayOnu bende sorguluyorum arada ya çok da durmaya niyetim yok tam hafız olayım giidecem 😂
- 1 ay
Bence bir an once git. Buramin seytani bol, aklin karismasin
Soran1 ayÖyle gerçekten de bakalım
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Tebrikler 🌺 Allah tamamına ulaşmayı da nasip etsin 🤲🏻
02 Yorumla
Soran1 ayTeşekkür ederim amin🌸
- Diğer konusunda 639 cevap paylaştı.
1 ayTebrikl- yarım tebrik idare et
16 Yorumla
Soran1 ayTeşekkü-yarim teşekkür idare edersin 😂
- 1 ay
Djdjdjd maşallah hafızama dkdkdodod
Soran1 aySa-oll jsjsjs
- 1 ay
Sen aslan burcu musun
Soran1 ayHayır
- 1 ay
Sitede gördüğünüz biri diyince bir tahminim vardı tutmadı dıdkd
- Diğer konusunda 772 cevap paylaştı.
1 ayAllah tamamına erdirsin
11 Yorumla
1 ayhafız olunca ne oluyor
15 Yorumla
Soran1 aySen ne olmuyor onu sor
- 1 ay
bilmediğimden soruyorum niyetim yargılamak değil
Soran1 ayKur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyerek hafız olmak, hem bu dünyada hem de ahiret hayatında kişiye büyük mükafatlar ve üstünlükler kazandırır. Dünyevi FaydalarıYüksek Makam: Toplum içinde büyük saygınlık ve hürmet görürler. Önderlik Yetkisi: İmamet ve dini liderlikte her zaman önceliğe sahiptirler. Güçlü Hafıza: Düzenli ezber yapmak zihni açar ve odaklanmayı artırır. Zaman Yönetimi: Ezber disiplini kişiye planlı yaşama alışkanlığı kazandırır. İç Huzuru: Kur’an ile sürekli meşgul olmak kalbe kalıcı bir sekine verir. Ahlaki Kalkan: Ayetlerin anlamları kişiyi kötülüklerden ve haramdan korur. Ahiretteki FaydalarıPeygamber Efendimize Komşuluk: Hafızlar ahirette vahiy melekleri ve peygamberlerle beraber olurlar. Cennette Yükselme: Okudukları her ayet miktarınca cennetteki dereceleri ve makamları yükselir. Şefaat Yetkisi: Kendi ailelerinden günahkar olan kişilere şefaat etme hakkı verilir. Şeref Tacı: Anne ve babalarına mahşer gününde güneşten daha parlak birer taç giydirilir. Büyük Ayrıcalık: Kur’an-ı Kerim hafızları mahşerin dehşetinden ve korkusundan emin kılınırlar.
- 1 ay
tebrik ederim 🙏
1 ayAbla yanlış durakta inmişin aqqHKKsewdbsnsneSb
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBende elhamdülillah bitirdim ama unuttum inşallah hafiz kervanında olurum cennett'e
07 Yorumla
Soran1 ayTekrar unutmak çok büyük günah yavaş yavaş başla yeniden aklına gelir sayflar unuttum demle iş bitmiyor önemli olan zaten hafız olmak değil hafız olduktan sonra ezbelredegini ömür boyu unutmamak
Cevap sahibi1 ayHayir tekrar kendini o zorlugun icine atamam psikolojim buna er vernez ben Allahin ne kdr merhametli olduğunu biliyorum sonuçta beni kurani kerinle mesgul etti elhamdülillahyasatti
Büyük ihtimalle yarin sende unutacaksin
Soran1 ayYarın öbür gün ne olacağını bilemem tabiki ama Allah korusun unutmamak için çabalicam
Cevap sahibi1 ayBende oyleydim ama hayatin icinde unutuluyor önemli olan bari imaniniz hala yüzüne okumamiz ben sunlari duydum hafiz olmus unutmus ickiye zinaya başlamış sonra dinden de cikmis beterin beteri var aman Allâh'a cc sığındım
Soran1 ayÖyle ya gerçekten de neler neler var ama yinede biz kötü örnekleri değil iyi örnekleri kendimize almalıyız ki bizde zamanla iyiyiz diye diye daha kötü olmayalım
Cevap sahibi1 ayAmin Rabbim bizlere hidayet etsin ayağımızı İslâm dininde sabit eylesin
Soran1 ayAmin inşallah..
1 ayİntihar eşiğindeyim yaşayan ölüyüm sen nasıl mutluysan bende bir o kadar kötüyüm çok acı çekiyorum ruhum resmen can çekişiyor
02 Yorumla
Soran1 ayNeden böyle oldun bu dünya hiç bir şey için kendine kıymana değmez sakın yapma bunu
- 1 ay
Böyle olmamın sebebi ailem ve kendim ben intihar etmesem bedenim intihar edecek
1 ayVayy masallah tebrik ederim dualarina bizi de kat lütfen olur mu 🥰🥰
01 Yorumla
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Maşallahhh tebrik ederim 🫶🏼
11 Yorumla- Diğer konusunda 488 cevap paylaştı.
1 ayTebrik ederim , güzel şeyler
10 Yorumla Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı. Hayırlı olsun sizi tebrik ederim
10 Yorumla
1 ayNasıl yani alim mi oldun
113 Yorumla
Soran1 ayEvvet ne diyorsunnn
- 1 ay
Arapça biliyor musun
Soran1 ayBiliyorum sen?
- 1 ay
Ben bilmiyorum Kur'an'ı satır satır her ayeti biliyor musun bir de hadisçi misin
Soran1 ayHayır hadisçi değilim Kuran'ın yarısının satır satır her ayetini biliyorum hepsini tam hafız olunca bilicem inş..
- 1 ay
Kur'an tek başına yeter mi?
Soran1 ayHer insanın mızraklı hal ilmini dini bileceği kadar öğrenmesi farzdır yani sadece Kur'an'ı Kerim ezberlemek ile iş bitmiyor insanın fıkhı ilimlerini de öğrenmesi gerekiyor
- 1 ay
Kur'an dışımda başka hangi kitapları öğrenmemiz gerekiyor?
Soran1 ayMızraklı ilmini öğrenmemiz gerekiyor onda namazın farzları abdestin farzları vs kısaca bir müslümanın yapması ve bilmesi gereken her şey detaylıca yazıyor
- 1 ay
Kuran'da yok mu namaz Kuran'dan öğrenemez miyim
Soran1 ayKuran'da var tabiki ama detaylıca öğrenmen için fıkıh kitapları okuman gerekiyor
- 1 ay
Teşekkürler
Soran1 ayRica ederim
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
1 ayHelal lan sana
11 Yorumla
1 ayMüslüman değilim ama tebrik ederim 🥳
19 Yorumla
Soran1 ayTeşekkürler dini inanciniz nedir merak ettim
- 1 ay
Ben deistim tanrıya inanıyorum tanrı var ama bizim bildiğimiz dinler yalan diye düşünüyorum
Soran1 aySeni buna düşündüren ne oldu peki hep bu inançtamiydin yoksa Sonradan mı değişti inancın
- 1 ay
Herkes gibi bende müslümandım ama sorularıma cevap alamadım dinde çok fazla mantık hatası var örneğin domuz Eti haramsa neden domuzun kalp kapakçığı insana tam uyuyor burada bir hata yok mu sence? Allahın haram kıldığı domuz pis ise hastalıklı ise onun. Kalp kapakçığı neden bize tam uyuyor hasta etmeyi bırak insanların hayatını kurtarıyor
Soran1 ayDüşünüldüğünde mantıklı gibi geliyor ama öyle değil her şey mantık üzerine kurulu değil dinimiz mantık dini değildir ama sana birini etiketlicem bir yerde cevabını görmüştüm onun senin sorularına cevap vereceğini düşünüyorum
Soran1 ay@Atabey31 bir soruda bir cevabınızi görmüştum ve ilgimi çekti bu arkadaşa yardımcı olabilir misiniz
- 1 ay
Cevabı yok ki bunun Allah’ın bilmesi lazımdı domuzu yemek haram ama onun kalp kapakçığını takmak helal mi oluyor şimdi dediğim gibi bir sürü soru var asla cevap alamıyorum boş ver iyi bir inşan olduktan sonra tanrının sırf ona inanmadığım için beni yakıcağını sanmıyorum bunu yaparsa tanrı kavramına ters çünkü tanrı bağışlayıcı olmalı
Soran1 ay,, Domuz Eti Haram Ama Kalp Kapakçığı Neden Helal? İslam hukukunda (fıkıh) çok temel bir genel kural vardır: "Zaruretler, memnu (yasak) olan şeyleri mübah kılar."Yaşam Hakkı Önceliklidir: İslam'da insan hayatını korumak, tüm kuralların üstündedir. Tüketim ile Tedavi Farkı: Domuzun etini zevk veya beslenme amacıyla tüketmek haramdır. Ancak hayati bir tehlike anında, tıp dünyasında alternatifi yoksa veya en iyi sonucu o veriyorsa, bir insanın yaşamasını sağlamak için domuz kapakçığı kullanılmasına dinen izin verilir. Kuran'daki Dayanak: Bakara Suresi 173. ayette domuz eti yasaklandıktan hemen sonra, "Kim mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve sınırı aşmamak şartıyla ona günah yoktur" denilerek bu esneklik açıkça belirtilmiştir.2. "Sırf İnanmadığı İçin Yakmak Tanrı Kavramına Ters" Düşüncesi"İyi bir insan olmak yetmez mi? Bağışlayıcı bir Tanrı neden sadece inanmadım diye yaksın?" sorusuna kelam (İslam teolojisi) alimleri şu mantıksal argümanlarla yaklaşır:Sözleşme ve Adalet İlişkisi: İnanç, yaratıcı ile kul arasındaki bir "bağlılık sözleşmesi" gibi görülür. Bir ülkede çok iyi, yardımsever bir insan olsanız bile o ülkenin anayasasını ve devletin varlığını reddederseniz, iyi bir vatandaş sayılmazsınız. Teolojiye göre inkar, evrenin ve yaratıcının hakkını çiğnemek (en büyük haksızlık) olarak kabul edilir. Merhamet ve Adalet Dengesi: Tanrı sadece Er-Rahman (Bağışlayıcı) değil, aynı zamanda El-Adl (Adaletli olandır). İnanan, hayatını belli sorumluluklara (ibadet, ahlak, kısıtlamalar) göre yaşayan biriyle; Yaratıcı'yı tamamen yok sayan birine aynı muamelenin yapılması, mutlak adalete aykırı kabul edilir."İyi İnsan" Kavramının Kaynağı: İslam anlayışına göre, iyilik yapma gücünü ve vicdanı insana veren zaten Tanrı'dır. Birinin, Tanrı'nın verdiği imkanlarla iyilik yapıp, sonra o iyiliği iyiliğin kaynağına (Tanrı'ya) karşı bir kalkan olarak kullanması mantıksal bir çelişki olarak görülür.
Soran1 ayCevabım var öğrenmek ve inanmak isteyene.
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 ayYarım olmaz o iş o yüzden etmem tam ol edersiz.
12 Yorumla
Soran1 ayYaa olsun yarım da tama yakın işte 😅
- 1 ay
Öyle olmuyor maalesef :D
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben 35 senedir yarim hafizim
01 Yorumla
Soran1 ayAllah korusun benim ki bitiyorda sen niye 35 senedir yarım hafizsin😂
- Diğer konusunda 775 cevap paylaştı.
1 ayAllah daim etsin o halde
01 Yorumla
Soran1 ayTeşekkür ederim amin🌸
- Diğer konusunda 493 cevap paylaştı.
1 ayİki dua yolumuzu bulalım kral
01 Yorumla
Soran1 ayBulalım kral👍
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 ayNasıl olunuyor
Şaşırmadan nasıl ezberliyorsun01 Yorumla
Soran1 ayKur'an'ı kerimin mucizesi oda yoksa bir insanın Allah'ın yardımı olmadan her biri farklı olan 600 sayfa arapça lafizlarini. Ezberlemesi mümkün değil
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Maşallah maşallah
01 Yorumla
Maşallah Rabbım Daim eylesin tebrikler
01 Yorumla
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayTebrikler hayırlı olsun
01 Yorumla
1 ayhayırlı olsun türkçe mi ezberledin
05 Yorumla
Soran1 ayHayır Arapçasıni
- 1 ay
peki arapçasını okuyunca türkçesini kavrayabiliyormusun
Soran1 ayEvet ikisinde biliyorum
- 1 ay
hee ozaman güzel tamamlarsın inşallah
Soran1 ayİnşallah
- Diğer konusunda 795 cevap paylaştı.
1 ayAllah muavfak etsin
01 Yorumla
Soran1 ayAmin teşekkürler 🌸
Diğer konusunda 431 cevap paylaştı. Tebrik ederim👏👏👏👏
01 Yorumla
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 ayYarım hafız nasıl ya yarım ekmek kokoreç gibi
011 Yorumla
Soran1 ayAnlamazsın saçma yorum yapicaksaniz yapmayın daha iyi
- 1 ay
Peki Kur'an'ı anladın mı?
Soran1 ayEvet anlıyorum
- 1 ay
O zaman güzel tebrikler 👏🏻👏🏻
Soran1 ayTeşekkürler 💐
- 1 ay
Ben hafız olup olmamaya bakmam okuyup anlamaya önem veririm
Soran1 ayHafız olmak da çok önemli okuduğunu anlamakta çok şükür ikisini de yapıyorum
- 1 ay
Hafız olmak iyi hafıza olduğunu gösterir ama öyle bir şart yok Allah da hafız olun dememiş hiç zaten
Soran1 ayŞart yok tabiki bu insanlarin Kendi tercihi çünkü ahirette ve dünya da çok fazla sevabı ve artılari var hafız olmanın o yüzden çok güzel bir şey
- 1 ay
Elbette sevabı vardır tam hafız olursun inşallah
Soran1 ayİnşallah
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
1 aytebriklerrr <3
01 Yorumla
Soran1 ayTeşekkürler 🌸
Gizli Üye(25-29)1 ayBu işin yarımın çeyreği falan mı varmış?
219 Yorumla
Soran1 ayEvet var biraz farklı oluyor
Cevap sahibi1 ayKur'an'ın bütün Türkçe mealini biliyor musun
Soran1 ayBiz Türkçe mealini ezberlemiyoruz arapçasini ezberliyoruz
Cevap sahibi1 ayE anlamını bilmeden ezberlenin ne mantığı var bu şey gibi yani ingilizce metin var ne dediğini bilmiyorum ama ezberledim okunuşunu
Soran1 ayAma Türkçe mealini de Arapça bildiğim için biraz okuduğum çoğu yerin manasını anlıyorum
Soran1 ayArapcasini ezberlemek çok sevap ve bir sürü insana artıları var ama Türkçesini öğrenebilirsiniz
Cevap sahibi1 aySen bence arapça ezberlemekten çok hepsinin Türkçe mealine bak çünkü arapça kutsal bir dil değil.
Cevap sahibi1 ayHatta tavsiyem bütün dinlerin kitaplarını Türkçe mealiyle oku sonuçta onlarda bize peygamberlerimiz tarafından geldi.
Soran1 ayArapça Kutsal değil ama Kur'an'ı Kerim'in okunuşu arapça o yüzden kutsal oluyor lafizlari
Cevap sahibi1 ayBen Türkçe ezberlesem hafız olamıyorum mu yani şimdi
Soran1 ayHayır, Kur'an'ı Türkçe mealinden veya Türkçe okunuşundan ezberlemekle dini anlamda hafız sayılmazsınız. Hafızlık unvanını alabilmek için Kur'an-ı Kerim'in orijinal Arapça lafzını eksiksiz bir şekilde baştan sona ezberlemek şarttır. İslam alimlerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki ortak görüşlerinin gerekçeleri şunlardır:📖 Kur'an Hem Lafzı Hem Manasıyla Mucizedirİlahi Kelam: Kur'an-ı Kerim, sadece taşıdığı anlamlardan ibaret değildir. Orijinal Dil: Allah kelamı, kelimeleri, harfleri ve seslendirilişi (tilaveti) ile bir bütündür ve Arapça olarak indirilmiştir. Meal Farkı: Türkçe çeviriler (mealler) kul yapısı birer yorumdur ve hiçbir tercüme asıl Kur'an'ın yerini tutamaz.⚖️ Hafızlığın Teknik ŞartlarıHatim ve Namaz: Türkçe metin ezberlemekle İslam hukukuna göre "hatim yapılmış" veya "Kur'an okunmuş" sayılmaz. İbadet Geçersizliği: Türkçe ezberlenen metinler namazda kıraat (Kur'an okuma) yerine geçmediği için bu ezberle namaz kıldırılamaz ve imamlık yapılamaz.💡 Türkçe Ezberlemenin Değeri Nedir? Hafız sayılmasanız bile, Kur'an'ın Türkçe anlamını ezberlemek ve hayatınıza uygulamak çok kıymetli bir salih ameldir. Ayetlerin anlamını bilmek, dinin emirlerini anlamak ve tefekkür etmek İslam'da büyük sevap kazandırır. Ancak bu durum sizi teknik ve fıkhi açıdan bir "hafız" yapmaz.
Cevap sahibi1 ayCevap chatgpt üstünden yazılmış neyse güzel. Chatgpt ye şunu sorar mısın peki? Türkçe çevirileri muallakta kalacaksa neden global bir dil yaratilmamista böyle muallakta kalmış?
Soran1 ayAyrıca bütün dinlerin kitapları okunmaz çünkü şu anda onların hiç birinin aslı yok hepsinin Kur'an'ı Kerim' indirildikten sonra hükümleri kalkmıştır ve şu anda olanlar ise insanlarin uydurması olan hurafe kitaplardır o yüzden onları okuyup zehirlenmeye gerek yok
Soran1 ayTürkçe çevirileri muallakta değil bu inanmak isetmeyenlerin uydurması
- 1 ay
Evet kutsal kitabımız Arapça evet Arapça dili kutsaldır insanlar degl Araplar değil Arapça dili var mı bı problem
Cevap sahibi1 ayNeden Arabistan'da yaşamıyorsun o zaman?
- 1 ay
Keyfim türkiyede yaşamak istşyor
Cevap sahibi1 ayArapça kutsal bir dil değil bilgin olsun
Soran1 ayCevap sahibi: çok meraklıysanız siz yaşayabilirsiniz Arabistan'da artık baymadi mi gerçekten de her dinini savunan insana Arabistan da yaşayın lafı çok krinçsiniz gerçekten de burası müslüman bir ülke ve neden bir müslümanın kutsal kitabıni koruması bu kadar ağriniza gidiyor elin Yahudisine saygı duyarsınız dinini yaşıyor diye Kendi vatandaşınıza laf atarsiniz ne demek gerekiyor yani burası müslüman bir ülke olduğu için beğenmeyenler Amerika'da yaşasın mı diyelim ne istiyorsunuz anlamıyorum herkes özgür ya hani karışmayın sizde millete
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 ayTebrik ediyorum hanımefendi
00 Yorumla Diğer konusunda 636 cevap paylaştı. burada olman çok garip ama tehlikeli
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 ayTebrikler ama sen sitede yenisin
00 Yorumla Diğer konusunda 8,2b cevap paylaştı. Tebrijler rumeysa hanim
01 Yorumla
Soran1 ayTeşekkürler Ahmet bey
Diğer konusunda 64,2b cevap paylaştı. Tebrik ederim Allah utandımasın
01 Yorumla
Soran1 ayAmin teşekkür ederim
Seni canıgönülden tebrik ederim
02 Yorumla
Diğer konusunda 490 cevap paylaştı. Tebrikler
10 YorumlaTebriklerr
10 Yorumla
1 ayÇok sevindim canım tebrik edeirm
10 Yorumla
1 ayTebrikler
10 Yorumla- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayTebrikler
10 Yorumla
1 ayYarım hoca dinden yarım doktor candan eder
11 Yorumla
Soran1 ayAbartmaa
1 ayTebrikler
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
s 1 ayHayırlı olsun
01 Yorumla
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tebrikler
01 Yorumla
1 ayHayırlı olsun kardeşim
01 Yorumla
- Diğer konusunda 446 cevap paylaştı.
1 ayHelal sana
02 Yorumla