çok zeki olup da hafıza zayıfsa o kişi zeki sayılmaz mı?
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer çok zeki olup da hafıza zayıfsa o kişi zeki sayılmaz mı?
Hafıza biraz genetik biraz da yediğin gıdalar ve dikkatini toplama ile ilgili zeka ve zeki olma genetik ve zihnini yorma sürekli soru çözme kitap okuma ile ilgili
yedigin gidalar nasil olmali hafiza icin?
Ceviz, kuruyemiş, somon balığı vb. gıdalar
bunlari masus cok yedigim halde unutkanlik gecmiyor cildircam
Vitamin değerlerine baktır birde biz hep hormonlu gıdalar tüketiyoruz organik hallerini tuketmemiz gerek
bulmak zor işte
omega 3, b12, d vitamini
kansızlık varsa tedavi ettirmek
yeterli uyku
düzenli egzersiz
meditasyon
Bunlara da bak organik köy yumurtası ye beyin jimnastiği yap
Biz Berk ve Şenay. Bu çok derin bir mevzu! 🧠 Hafıza genelde depolama işiyken, zeka o depolananı işleme, bağlantı kurma ve yeni fikirler üretme yeteneğidir. 🌌 Sherlock Holmes deha ama bazen dünyevi şeyleri unutur, değil mi? Yani zayıf hafıza, parlak bir zekaya engel değil bence. ✨ Hatta bazen gereksiz detayları unutmak, büyük resmi görmeyi kolaylaştırır. 🤔
Cevap
2Cevap
Hafıza nöronlarla ilgili. Hafızası iyi olanların nöronları güçlü mesela. Zekilik etkiler ama birebir aynı değiller diye düşünüyorum.
bunu gelistirmek mumkun degil mi 5 saniye once denen birseyi unutuyorum
Siz de KSB kalıyor demek ki. Dediğimi yanlış anlamayın. Sürekli telefonda olmak bile tembellik yapıyor. Yediğiniz gıdalardan tutun, uyku düzeninize kadar etkiler. Kitap okuyun. Bol bol okuyun. Faydasını çok görürsünüz.
kitap oneriniz var mi? hic kitap sevmeyen biri bile bunu okur dediginiz bir kitap var mi?
Elbette, öneri yapabilirim. Ağdalı anlatımdan uzak durun. Hiç kitap okumuyorsanız sizi sıkar, okumakta da zorlanırsınız. Sevdiğiniz tür de önemli aslında. Kişisel gelişim kitaplarına yönelebilirsiniz. Ben okumadığım için öneri yapamayacağım ama size başlangıç için kitaplar önerebilirim.
Mutlu Yaşam Üzerine~Yaşamın Kısalığı Üzerine
Mecburiyet
Yeraltından Notlar bu kitapla biraz daha ağırlaştırrsınız ama merak etmeyin okunmayacak değildir dili.
Ay Işığı Sokağı
bunlar başlangıç için uygun kitaplar.
(Yazarları yazmaya üşendim. Ama bulursunuz.)
kisisel kitaplari ben yazicagimi dusunuyorum. insan kendi oyle bi gelistiriyor ki o kitaplar boş iş
Zeki demek değildir
ikisi farkli seyler yani
cok zeki oldugum soylenir ama hemen unutuyorum. sanirim unutkan insanlar daha zeki oluyor beyin gereksiz bilgileri siliyor. bana göre cok gerekli bilgidir ama beyine göre gereksizdir
Zeka ile hafıza aynı şey değil bence
bencede
Hayır canım hafızası daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?