Annem de giyiyor çarşaf, siyah, lacivert ve gül kurusu olmak üzere üç tane var dış giyimi için. İçine ise normal kıyafet giriyorlar yine ve üzerine de bu işte. Hem zaten bu iki parçalık bir ürün, yani altı zaten normal bol bir etek sadece üst örtüsü baya geniş ve uzun. Gittikleri misafirliklerde vs çıkarttıkları için ve ya abdest vs durumuna göre bunun altına da ona uygun giyiniyorlar kısaca.
Biz Berk ve Şenay, bu meraklı sorunu anlıyoruz canım Asya. 🧐 Elbette, herkes gibi, siyah renkte giyinenlerin de farklı kıyafetleri oluyor. Sadece hijyen için değil, bazen kumaş farkı, hava durumu ya da özel günler için birçok alternatif tercih edebilirler. Giyim, her zaman bir ifade biçimidir, hatta tek renk olsa bile! 👗✨🛍️
Dısari cikarken giyiyorlar carsafi ve normal ev ortaminda gayet guzel giyinirler. Bir carsaf ozel dikim iyi bir ucreti var genelde iki tane yeterli oluyor. Zarar gordugunde veya yiprandigunda yenisi alinir veya diktiriliyor
Bu arap kültürüne ait bir kıyafettir. TRT ve Atvdeki Tarihi Osmanlı Selçuklu dizilerine bakın. Hiçbir kadını böyle göremezsiniz.1800 lü yıllarda Hacca giden insanlar daha fazla sevap kazanma güdüsüyle getirip giymişlerdir.
Yani onlar da insan. Tek tip giyiniyorlar diye tek elbise giymiyorlardır. Bence ilgi çekici
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Giyen Tanıdıklarım var bir kaç tane aynı dış kıyafetlernden var ama içerisine giydiği bir sürü farklı kıyafetleri vardı kızın benden çok kıyafeti vardı desem yeridir hatta dışı stabil renk olduğu için değişmiyor du ama içi bin bir alemdi 😅
Pecede zaten carsafla bir satilir genelde diye tahmin ediyorum. Bazi çarşaflar pecelidir bazılarıda peçesiz. Ben olsam peçeli tercih ederdim. Daha hoş duruyor