Aşkım İslam dininde namaz kılmak diye bir ibadet Yok azıcık Şinasi Güneş dinleyin
Namaz kelimesi aslında salat diye okunur ve salavatın anlamı dua et ilim irfan öğren demektir Yani aslında dümdüz Yolda gezerken bile abdest dahi almadan namazın içerisinde geçen duaları okusan bile namaz kılmış sayılıyorsun. Aslında Müslümanların en büyük ibadeti ilim irfan öğrenip gelişmektir fakat sırf Müslümanlar gelişemesin diye kelimenin anlamını değiştirip namazla sizi oyalamışlardır namaz Müslüman vakit çalımıdır ibadet değildir onun yerine git ders çalış Allah katında daha çok yükselirsin072 Yorumla- 1 ay
Bu kadar cahil olmana çok üzüldüm
- 1 ay
Sinasi güneş Müslüman mı peki? 😂😂😂
- 1 ay
Kur'an'da "salât" kelimesinin anlamı üzerine farklı görüşler var. Ancak İslam'ın 1400 yıllık tefsir, hadis ve fıkıh geleneği salâtı sadece "ilim öğrenmek" veya "dua etmek" olarak değil, belirli vakitlerde yerine getirilen bir ibadet olarak açıklamıştır. İlim öğrenmek büyük bir ibadettir bunu namazın yerine koymak İslam dünyasındaki ana görüş değildir. İkisi birbirinin alternatifi değil, birbirini tamamlayan ibadetlerdir.
- 1 ay
Bakara / 3. Ayet
اَلَّذ۪ينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُق۪يمُونَ الصَّلٰوةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَۙ
Ki onlar gaybe iman eder, namazı dosdoğru kılar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden harcarlar.
Bakara / 43. Ayet
وَاَق۪يمُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتُوا الزَّكٰوةَ وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِع۪ينَ
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve rukû edenlerle beraber siz de rukû edin.
Bakara / 45. Ayet
وَاسْتَع۪ينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلٰوةِۜ وَاِنَّهَا لَكَب۪يرَةٌ اِلَّا عَلَى الْخَاشِع۪ينَۙ
Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah’a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez - 1 ay
Bakara / 83. Ayet
وَاِذْ اَخَذْنَا م۪يثَاقَ بَن۪ٓي اِسْرَٓاء۪يلَ لَا تَعْبُدُونَ اِلَّا اللّٰهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ اِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبٰى وَالْيَتَامٰى وَالْمَسَاك۪ينِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَاَق۪يمُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتُوا الزَّكٰوةَۜ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ اِلَّا قَل۪يلًا مِنْكُمْ وَاَنْتُمْ مُعْرِضُونَ
Hani biz, İsrâiloğulları’ndan: “Sadece Allah’a kulluk edeceksiniz, ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilikte bulunacaksınız!” diye söz almış ve: “İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı hakkıyla kılın, zekâtı verin!” diye emretmiştik. Sonra sizden pek azı müstesna, sözünüzden döndünüz ve hâlâ yüz çevirmeye devam ediyorsunuz.
Bakara / 110. Ayet
وَاَق۪يمُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتُوا الزَّكٰوةَۜ وَمَا تُقَدِّمُوا لِاَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللّٰهِۜ اِنَّ اللّٰهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَص۪يرٌ
Namazı dosdoğru kılın ve zekâtı verin. Kendiniz için önceden her ne iyilik yaparsanız, mükâfatını Allah’ın yanında bulacaksınız. Çünkü Allah, bütün yaptıklarınızı görmektedir.
Bakara / 125. Ayet
وَاِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِلنَّاسِ وَاَمْنًاۜ وَاتَّخِذُوا مِنْ مَقَامِ اِبْرٰه۪يمَ مُصَلًّىۜ وَعَهِدْنَٓا اِلٰٓى اِبْرٰه۪يمَ وَاِسْمٰع۪يلَ اَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّٓائِف۪ينَ وَالْعَاكِف۪ينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ
Biz Kâbe’yi, insanlar için toplanıp sevap kazanma yeri ve emniyetli bir mekân kıldık. Öyleyse siz de İbrâhim’in makâmını namazgâh edinin. Zâten İbrâhim’le İsmâil’e de: “Tavaf edenler, ibâdet kastıyla orada kalanlar, rükû ve secde edenler için evimi tertemiz tutun!” diye emretmiştik. - 1 ay
Bakara / 142. Ayet
سَيَقُولُ السُّفَهَٓاءُ مِنَ النَّاسِ مَا وَلّٰيهُمْ عَنْ قِبْلَتِهِمُ الَّت۪ي كَانُوا عَلَيْهَاۜ قُلْ لِلّٰهِ الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُۜ يَهْد۪ي مَنْ يَشَٓاءُ اِلٰى صِرَاطٍ مُسْتَق۪يمٍ
İnsanlardan birtakım beyinsizler: “Müslümanları, şimdiye kadar yöneldikleri kıbleden vazgeçiren sebep nedir?” diyecekler. De ki: “Doğu da Allah’ındır, batı da. O, dilediğini doğru yola kavuşturur.” - 1 ay
Bakara / 143. Ayet
وَكَذٰلِكَ جَعَلْنَاكُمْ اُمَّةً وَسَطًا لِتَكُونُوا شُهَدَٓاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَه۪يدًاۜ وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّت۪ي كُنْتَ عَلَيْهَٓا اِلَّا لِنَعْلَمَ مَنْ يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ يَنْقَلِبُ عَلٰى عَقِبَيْهِۜ وَاِنْ كَانَتْ لَكَب۪يرَةً اِلَّا عَلَى الَّذ۪ينَ هَدَى اللّٰهُۜ وَمَا كَانَ اللّٰهُ لِيُض۪يعَ ا۪يمَانَكُمْۜ اِنَّ اللّٰهَ بِالنَّاسِ لَرَؤُ۫فٌ رَح۪يمٌ
Böylece sizi, bütün insanlara şâhit ve örnek olasınız, Peygamber de size şâhit ve örnek olsun diye dengeli mutedil bir ümmet kıldık. Senin daha önce de yöneldiğin Kâbe’yi yeniden kıble yapmamızın sebebi, Peygamber’e uyanları, ökçesi üzerinde tekrar eski dinlerine dönecek olanlardan ayırmak içindir. Kıblenin değiştirilmesi, Allah’ın doğru yola ilettiklerinden başkalarına elbette ağır gelir. Allah sizin imanınızı, önceden Beyt-i Makdis’e yönelerek kıldığınız namazları zâyi etmeyecektir. Çünkü Allah, insanlara çok şefkatli, çok merhametlidir. - 1 ay
Bakara / 144. Ayet
قَدْ نَرٰى تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَٓاءِۚ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضٰيهَاۖ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِۜ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُۜ وَاِنَّ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ لَيَعْلَمُونَ اَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْۜ وَمَا اللّٰهُ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ
Rasûlüm! Biz, kıbleyle alakalı vahiy ümidiyle yüzünü sık sık göğe doğru çevirip durduğunu elbette görüyoruz. Şimdi seni râzı olacağın bir kıbleye döndürüyoruz. Bundan böyle namazda yüzünü Mescid-i Harâm’a doğru çevir. Ey mü’minler! Siz de nerede olursanız olun, namaz kılarken yüzünüzü o yöne çevirin. Kendilerine kitap verilenler, bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu çok iyi bilirler. Allah, onların yaptıklarından habersiz değildir. - 1 ay
Mâide / 6. Ayet
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِذَا قُمْتُمْ اِلَى الصَّلٰوةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَاَيْدِيَكُمْ اِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُؤُ۫سِكُمْ وَاَرْجُلَكُمْ اِلَى الْكَعْبَيْنِۜ وَاِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُواۜ وَاِنْ كُنْتُمْ مَرْضٰٓى اَوْ عَلٰى سَفَرٍ اَوْ جَٓاءَ اَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَٓائِطِ اَوْ لٰمَسْتُمُ النِّسَٓاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَٓاءً فَتَيَمَّمُوا صَع۪يدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَاَيْد۪يكُمْ مِنْهُۜ مَا يُر۪يدُ اللّٰهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلٰكِنْ يُر۪يدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
Ey iman edenler! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve kollarınızı yıkayın, başınıza meshedin ve topuklara kadar da ayaklarınızı yıkayın! Eğer cünüp iseniz güzelce yıkanıp temizlenin. Şayet hasta veya yolcu olursanız yahut biriniz tuvaletten gelirse ya da eşlerinizle cinsî münâsebette bulunur da, abdest veya gusül almanız gereken böyle durumlarda su bulamazsanız, o zaman temiz toprağa ellerinizi sürüp onunla yüzlerinizi ve dirseklere kadar kollarınızı meshedin. Bu tür emirlerle Allah size güçlük çıkarmak istemez; bilakis şükredesiniz diye sizi tertemiz kılmak ve size olan nimetini tamamlamak ister. - 1 ay
Okuyunca çok etkilendiğim Mearic suresi
15, 16. Hayır (ne mümkün)! Şüphesiz, cehennem derileri kavurup çıkaran alevli ateştir.
17, 18. O, (hakka) arka döneni ve (imandan) yüz çevireni; servet toplayıp yığanı kendine çağırır.
19. Şüphesiz insan çok hırslı ve sabırsız olarak yaratılmıştır.
20. Kendisine kötülük dokunduğu zaman sızlanır.
21. Ona bir hayır dokunduğunda da eli sıkıdır.
22. Ancak, namaz kılanlar başka.
23. Onlar, namazlarına devam eden kimselerdir.
24, 25. Onlar, mallarında; isteyenler ve (isteyemeyip) mahrum kalanlar için belli bir hak bulunan kimselerdir.
26. Onlar ceza gününü tasdik eden kimselerdir.
27. Onlar, Rablerinin azabından korkan kimselerdir.
28. Çünkü, Rablerinin azabından emin olunamaz.
29. Onlar, mahrem yerlerini koruyan kimselerdir. - 1 ay
Kendi uydurduğu hurafeleri, haramları veya helalleri "Allah böyle emretti" diyerek dine mal edenlerin büyük bir sapkınlık içinde olduğu belirtilir. Örneğin, A‘râf Suresi 28. ve Nahl Suresi 116. ayetlerde, Allah adına yalan uyduranların iftiracı olduğu ve kurtuluşa eremeyecekleri vurgulanır.
- 1 ay
Genel olarak bu tür eylemler; hem dini yozlaştıran hem de toplumsal adaleti ve inancı zedeleyen büyük günahlar (kebair) arasında yer alır.
Konuyu daha detaylı inceleyebilmemiz için:
Bunu belirli bir tarihi olay (örneğin İfk hadisesi) için mi soruyorsunuz?
Yoksa genel dini hükümler ve uydurma rivayetler hakkında bilgi mi almak istersiniz?
Hangi yönüyle ele almamızı isterseniz belirtebilirsiniz.
Allah ve resulüne iftira atanlar hakkında Kur'an-ı Kerim'de yer alan en temel ayetler şunlardır:
Allah'a İftira Edenler Hakkındaki Ayetler
Nahl Suresi 116. Ayet: "Dillerinizin yalan yere nitelendirmesi dolayısıyla şuna 'bu helaldir', şuna 'bu haramdır' demeyin. Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler." - 1 ay
En'âm Suresi 21. Ayet: "Allah’a karşı yalan uydurarak iftira edenden veya O’nun âyetlerini yalanlayandan daha zalim kim vardır? Şüphe yok ki zalimler kurtuluşa eremezler."
Hûd Suresi 18. Ayet: "Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Onlar rablerinin huzuruna çıkarılacaklar ve şahitler, 'İşte rableri hakkında yalan söyleyenler bunlardır' diyecekler. Bilin ki Allah’ın lâneti zalimlerin üzerinedir."
Saf Suresi 7. Ayet: "Kendisi İslam'a çağrıldığı halde, Allah'a karşı yalan uydurup iftira edenden daha zalim kimdir? Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez."
- 1 ay
@Atbey31 kardeşim yazma. Kime ne anlatıyorsun. Bildirim doldu.
- 1 ay
@YakaaPaçaa bildirimleri sağ süt kenarda susturabilirsiniz...
- 1 ay
Ben de bir dönem ateisttim. Yani ailem öyle inanıyor diye Müslüman olmuş biri değilim. Yaklaşık iki yıl boyunca ne duyduysam hemen kabul etmedim, ne de peşinen reddettim. Araştırdım, karşılaştırdım ve kendi kanaatime ulaştım.
Din adına uydurulan hurafeler olabilir, buna ben de katılırım. Ama bu, Kur'an'ın değiştirildiği anlamına gelmez. Kur'an asırlardır hem yazılı nüshalarla hem de hafızlar tarafından korunuyor. Dünyadaki bütün mushaflar yok olsa bile, onu baştan sona ezberleyen insanlar var. Bu gelenek ilk nesilden beri devam ediyor.
İnanıp inanmamak senin tercihin. Ama İslam adına kesin hüküm verirken bunu sağlam delillerle desteklemek gerekir. Eleştiri başka şeydir, doğrulanmamış iddiaları kesin gerçek gibi sunmak başka şeydir.
Derin felsefi ve ikna kabiliyeti yüksek olan Ateizm kitaplarını okuyordum sürekli.
Bunun yanında Pisagorculuk ile ilgili derin bilgiler barındıran kitaplar'da okudum.
Şinasi dediğiniz şahıs ile 5 dakika tartışmam yeter...
"Şüphesiz o Zikr'i (Kur'an'ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz." Hicr suresi.
burada kuran'ın değiştirilmeyeceğine açıkça değinilmiş.
Yakabilirler fakat değiştiremezler.
Yakarak yok etmeye çalışmak, Değiştirerek yok etmekten daha kolaydır.
Kur'an'ın değiştirilmesini imkânsız... - 1 ay
Elhamdülillah ne güzeldir iman etmek
- 1 ay
Mahkemede yarim sahit olayini nerden duydun yanlis bu?
- 1 ay
Lütfen islami doğru araştırın kulaktan duyma isler yaparsanız islamiyeti anlayamazsınız
- 1 ay
Sizi inandırmaya çabalamıyorum sadece salyanızı başka yere akıtın haddinizi bilin. Bildiğiniz konulara yönelin, yer yüzünde 10.000 adet din var. Entelektüel görünmek için laflarını ezberlediğiniz Sokrates, Napolyon gibi kişilerin kadınlar hakkında ne dediğinden haberiniz yok; cımbızla ayet çekip kendi alçaklığınızı dışa vurmak için kullanıyorsunuz.
Bir ayeti eksik aklınız ile Boşa çıkaramazsınız.
Tefsiri vs her şeyi ezbere bilen biri çıkar rezil rüsva olursunuz
Ne delil sunarsam sunayım algın kapalı olduğu için muhtemelen anlamayacaksın.
Namazdan başladın her cevapladığımda konuyu başka yere taşıyıp Boş yapıp Değerli vaktimi çalacaksın.
İslam hakkında konuşurken destur çek!!! - 1 ay
Erkeklerinizden iki şahit tutun; eğer iki erkek yoksa, şahitlerden seçip beğeneceğiniz bir erkek ve iki kadın olsun ki, kadınlardan biri unutursa diğeri ona hatırlatsın...
O dönemde İslam'ın yeni tesis edildiği bir toplumda, kadınların büyük çoğunluğu ev ve aile hayatıyla meşguldü. Ticari hayata, pazar alışverişlerine ve borç-alacak meselelerine katılan kadın sayısı oldukça sınırlıydı. Cehalet yeni bitmiş kadınlar yeni hür kalmış düzenleri yeni oturmaya başlamış, Dolayısıyla, ticari bir sözleşme anında olaya hakim olmama, süreci unutma veya hukuki bir karmaşada zorlanma ihtimali (o günün şartlarında) erkeklerden daha yüksekti.
İslam kadının zekâsını eksik görseydi En büyük hadis alimini Kadın seçmezdi.
ilk büyük şehitler kadın olmazdı
İslam alimleri (Müfessirler ve Fakihler) burada "şahitlik yeteneği" üzerinden değil, "hatayı önleme" üzerinden bir hüküm geliştirildiğini belirtir. Yani amaç; hak sahibinin hakkının kaybolmamasıdır. Bir kadın hatırlayamadığında diğeri takviye etsin diye "yedekleme" sistemi kurulmuştur.
İslam hukukunda şahitlik meselesi tek bir kalıba sığmaz. Sadece kadınların şahitliğinin kabul edildiği; doğum, süt emzirme, kadınların mahrem halleri veya sadece kadınların bulunduğu ortamlarda işlenen suçlar gibi durumlarda, erkeklerin şahitliği geçersizdir. Bu da durumun bir "cinsiyet ayrımcılığı" değil, "uzmanlık ve alan bilgisi" meselesi olduğunu gösterir. - 1 ay
İbadetlerdeki Eksiklik: Hadisin devamında "din açısından noksanlık" ifadesi, kadınların ay hali (hayız) dönemlerinde namaz kılamamaları ve oruç tutamamalarıyla açıklanır. Yani bu "noksanlık" bir "günah" veya "yetersizlik" değil; fıtri (doğal) süreçler nedeniyle ibadetlere verilen zorunlu aradır.
- 1 ay
Alimlerin çoğu, buradaki "akıl noksanlığını" doğrudan şahitlik (Bakara, 282) ayetiyle ilişkilendirir. Kadınların, doğaları gereği daha merhametli ve duygusal bir yapıya sahip olduklarını, dolayısıyla bazı ağır ticari veya cezai durumlarda duygularının kararlarını etkileyebileceğini; bu sebeple şahitlikte iki kadın istenmesinin, kadının "değersizliği" için değil, şahitliğin güven altına alınması (hatayı önlemek) için bir tedbir olduğunu belirtirler.
- 1 ay
Kısacası Entellektüel görünmek için kendinizi Parçaladığınız Yazarların kadınlar hakkında ne dediğine bakın sizin Uzmanlık alanınız islam değil. İnanmıyorsan inanana seve seve saygı duymak zorundasın bir konu hakkında argümanın yoksa Konuşman kalabalığa yaptığın şovun Kanıtıdır.
İslam alimleri, Hz. Muhammed’in (s. a. v.) eşi Hz. Aişe başta olmak üzere, kadınların İslam’ın en büyük hukukçuları ve hadis nakilcileri olduğunu vurgularlar. Eğer İslam’da kadınların "aklı yarım" veya "yetersiz" görülseydi:
İslam hukukunun en temel kaynaklarından biri olan Hz. Aişe’nin rivayetleri kabul edilmezdi.
Kadınların görüşü, dini ve sosyal meselelerde bir "referans" olarak kabul edilmezdi. - 1 ay
@atbey31 zihnine ve ağzına sağlık. Fark ettim ki her verdiğin cevaptan sonra yeni bir iddia ortaya atıyor, o da çürüyünce başka konuya geçiyor. Amaç gerçeği aramak değil, son sözü söylemek. Eğer bugün inançsızlık değilde islam Havalı diye empoze edilseydi, büyük ihtimalle bu kez tam tersini savunurdu. Sonunda da cevap veremeyince kendi hemcinsine "şifa diliyorum" diyerek küçümsemesi zaten amacını ortaya koyuyor. Kadın hakkını savunuyor güya, Kendisiyle çelişiyor. Öfken Anlaşılır fakat Boşuna enerjini tüketme reis.
Bu yaşına kadar öğrenmemiş öğreneceğini bu saatten sonra bir şey öğrenmesini bekleyemeyiz.
Bu yaratıklar gök yüzünden akıl yağarken şemsiye açtıkları için yoksunlar. - 1 ay
Estağfurullah kalbi güzel kardeşim. Allah razı olsun. 🌹 Anlattıklarım bana ait şeyler değil; Kur'an'dan, sünnetten ve âlimlerin açıklamalarından öğrendiklerim. Üniversite okurken medrese okumak da nasip oldu. Çoğu kişi üniversitede inancından uzaklaşırken ben araştırdıkça İslam'a daha çok yaklaştım. Elhamdülillah. Tartışmalar bazen yoruyor, öfkeden boynum tutuluyor ama Allah sabır veriyor. Müslüman olduktan sonra daha çok araştırma ihtiyacı hissettim. Çünkü cehaletin de bir vebal olduğuna inanıyorum. Bu yüzden okumayı, araştırmayı ve delille hareket etmeyi tercih ettim. Müslüman olduktan sonra öyle imtihanlar ve öyle olaylar yaşadım ki, Rabbimin yardımını ve hikmetini hayatımda daha derinden hissettim. Bu da imanımı daha da kuvvetlendirdi.
Kalplerin keşfi İmam gazali Okumanı öneriyorum, İnsanları daha iyi anlarsın.🌹 - 1 ay
@Balımmmki 20 Yaşında olduğuna inanmıyorum
- 1 ay
@Balımmmki 30 Lakalaksklslslsl
- 1 ay
@Balımmmki Tuğçeden daha olgunsun 20 yaş küçük olmana rağmen bravo
- 1 ay
@Balımmmki Ağlama affettim kanka lamskslslsls
Yok aga ruh olgunluğuna dedim - 1 ay
@YakaaPaçaa Kanka Adam müslüm değil yalnız müslüman oakalalaolsoslslsoso
- 1 ay
@Balımmmki Öp Elimi çabuk ben senin abinim 5 yaş büyüğüm palalalslsllsls
- 1 ay
@Balımmmki kanka yoda ne gururdan yüksek mi
- 1 ay
@Balımmmki iban atayım sonra parasız kul olmaz
- 1 ay
@Balımmmki 20 TL mi ediyor elin abisi apskskalslslal çık biraz yok üç kuruşa beş köfte
- 1 ay
@Balımmmki Paranla beni satın alacağını mı düşünüyorsun?
- 1 ay
@Balımmmki doğru düşünmüşsün sigortamı yap sana yemek bile yaparım apakallslsls
- 1 ay
@Balımmmki Eskiden ateisttim; hayatı sadece maddeye ve kaosa indirgiyordum. Ta ki evrenin temelindeki o kusursuz matematiksel dili, Pisagorcuların dünyasını ve Matematiksel Evren Hipotezi'ni derinlemesine çözene kadar. Akıl ve şeytan, beni inkara sürükledi başaramadı.
Tüm inanç sistemlerini tarafsız ve metodik bir şekilde analiz ettim. Tevrat ve İncil'i kaynaklarına kadar indim; Pavlus’un tahrifatlarını ve Yahudi kibrinin o kadim 'biz seçilmiş soyuz, peygamber bizden çıkmalı' saplantısının, Hz. İsa ve takipçilerini nasıl yok etmeye çalıştığını bizzat belgeleriyle gördüm. Araştırmam bir 'arayış' değil, bir 'eleme' süreciydi. Delillerin ışığı beni en sonunda Hz. Muhammed (s. a. v.) ve İslam’ın o sarsılmaz mantığına çıkardı. Benim için İslam bir 'tevekkül' değil, bir 'akıl ve hakikat' duruşudur. Kimsenin inancını sorgulamam, ancak kendi vardığım yer, tüm bu analizlerin en mantıklı sonucu, Tıpkı hazreti ibrahim misali güneşe bakıp rabbim güneş olamaz Gece yok oluyor dedi bende öyle mantıkla araya araya buldum hakikati.
Müslüman olduktan sonra hayatım şekillendi tat almaya başladım. - 1 ay
@Balımmmki Yemin ederim elimde kalırsın aokakskskososo
- 1 ay
@Balımmmki Belkide 1.20 cm boyunda olduğun içindir soksksksosoosos
- 1 ay
@Balımmmki ranzadan inerken paraşüt açıyor musun lksksklslsoos
- 1 ay
@Balımmmki Yeni Bi sanatçı keşfettim olm çok iyi lan atym sana
- 1 ay
@AlperAras Farketmez o kadar yakıştırmamışım ki Müslüm demişim. Beni etiketlemeyin bildirim gelmesin buradan
- 1 ay
@Balımmmki Senin atman lazım bre gafil xper seviyem 1 pwlslsllsls
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Merak ettiğin konuyla ilgili ne sormak istediğini bizimle paylaşırsan, senin için farklı perspektiflerden düşünebiliriz. İnanç sistemlerinin ve ritüellerin insanlık tarihindeki ve toplumsal yaşamdaki yerini bizim podcastlerimizde de çokça masaya yatırıyoruz. Belki senin soruna da böylece bakabiliriz. 😊✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
şimdilik sadece sabah namazı kılıyorum ama eskiden hepsini yapıyordum
012 Yorumla
Soran1 ayRüya gördm çok detaylı anlatmayım rüyamda herkese namaz kılalm diyordm
Soran1 ay😔
- Diğer konusunda 467 cevap paylaştı.
1 ayYolla gelsin 😀 Kıkmıyorum ama belki destek çıkabilirim.
00 Yorumla - Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
1 ayrüyaların kimseye anlatılmaması daha uygundur. sonucta rüya yorumu bize ait bir şey değil
04 Yorumla
Soran1 ayNerden anladn rüyayla alakalı olduğunu
- 1 ay
herkese yazmışssın rüya gördüm diye farklı bir şey varsa sorabilirsin
Soran1 ayRüyayo sordm başks yok hayatmda çok sıkıntı vaar bi gece bu rüyayı gördm
- 1 ay
hayırlısı de geç çokta kafana takma içini bilmediğin kimseye anlatma
1 aySor cevaplamaya çalışalım
04 Yorumla
Soran1 ayRüya gördm çok detaylı anlatmayım rüyamda herkese namaz kılalm diyordm
- 1 ay
Rüyada en ufak detaylar bile önemlidir. Bir şeyi simgeler. Siz en iyisi bunu bir yapay zekaya sorun.
Soran1 aySordö
- 1 ay
Cevabı alabildiniz mi?
- Diğer konusunda 722 cevap paylaştı.
1 ayBn kilmiyrm ama biliyrm buyur
00 Yorumla
1 ayEvet kılıyorum buyrun sorun
00 YorumlaKılmıştım 12 sene önce sor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKılıyorum elhamdülillah sor
10 Yorumla- Diğer konusunda 828 cevap paylaştı.
1 ayBen arada kılıyorum
10 Yorumla - Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 aySor bakalım
10 Yorumla Diğer konusunda 552 cevap paylaştı. Evet.
00 YorumlaKılmıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bilemeyebilirim
00 Yorumla- Diğer konusunda 878 cevap paylaştı.
1 aySor bakıyim
00 Yorumla - Diğer konusunda 418 cevap paylaştı.
1 ayBuyrun
00 Yorumla - Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 ayBuyurun
00 Yorumla
1 ayEvet
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sor bakalım
00 Yorumla
1 ayBuyur sor
00 YorumlaSor kilmiyorum ama medreseden icazet aldim
08 Yorumla- 1 ay
@Balımmmki hoca yoldan cikmis bi çare dermansiz bir yola bir yola düşmüş. ahh ahhh
- 1 ay
@Fentanyyl hoca bu gidişle bulacak dermanını ateşte ahhh aahhh
- 1 ay
@Balımmmki atesten dermanmı olurmus olsa olsa dert ustune dert olur. bizim dermanimiz mevla😊
- 1 ay
@Balımmmki yolda mevlananin yoldan gayrısıda mevlanin. Insana kalsak kotekliyicekler demekki bizi jdhdgs. Allahtan Allah var kdjdhs
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Buyrun
00 Yorumla
1 ayBuyrun
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 aySor bakalım
00 Yorumla Diğer konusunda 663 cevap paylaştı. Yoktur
00 YorumlaDiğer konusunda 8,2b cevap paylaştı. Buyurun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayKılmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayEvet hocam
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKilmiyomda sor bilirim muhtemeln
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySor tabi
00 Yorumla