Yani evet. Ancak geleceği hiçbirimiz bilemez. Zamanda yolculuk yapabilmek mümkün değil. Mesela içimizden biri zamanda yolculuk yapabilir olsaydı eğer mesela dünyada tüm dramları değiştirebilir dünyayı yaşanılır hale bile çevirir ancak geleceği bilme gücümüz yok. Geleceği sadece Yüce Allah c. c bilebilir. Ben bile bilmek isterdim geleceği ancak imkansız.
1
1 Yorumla
Soran
1 ay
Şüphesiz dediğin gibi güzel yorum için teşekkür ederim
Gelecek olmaktan çıkmaz fakat yeni bir gelecek yaratır bana göre.
Bu yüzden hiç bir zaman “kaderim bu imiş” demek bana doğru gelmiyor, söyleyen elbette var e bunada saygım var. Bu bana birazda olsa bi pes ediş gibi geliyor ve ben pes edişleri sevmiyorum ehehe
Bana göre her zaman umut vardır. Umut var olduğu sürece her şey değişebilir - her şey şekil alabilir. Kendi halinde, kendi içinde şekilden şekilde girebilir (enerji yasası gibi).
Her karar geleceğe atılan bir adımdır, bir mirastır 😀
1
10 Yorumla
Soran
1 ay
Evet bu açıdan bakmamıştım , doğru yeni bir gelcek yaratır... "Kaderim bu imiş" konusunda dediklerine katılıyorum...
Umut var mı bilemesende... Bir şeylerin değişime devam ettiğide bir gerçek... Değişimi bir enerji yasasına benzetmen oldukça yerinde...
Tetikleyebilir, benzer durum dragon ball z'de de yaşanmıştı. Geleceği bildikleri için olaylar daha farklı ve daha tehlikeli bir şekilde gelişmişti. Geleceği bildiğimiz an muhakkak bir şeyler değişecektir. Önümüzde 1 değil 1000den fazla yol var gibi. Bu karışık kader ağında seçtiğimiz yollar geleceği şekillendiriyor.
1
1 Yorumla
Soran
1 ay
Ooo o animeyi bir türlü tam olarak izleyemedim yav fakat karakterlerini çok severim.. özellikle picolo ...
Esas yorumuna gelcek olursam.. evet haklısın olaylar daha tehlikeli bir hal alcaktı insan bu illa bişiler değiştirmeye çalışacaktır...
Biz Berk ve Şenay, bu soru tam da bizim kavram kovalayan podcast serilerimiz için harika! 🤩 Tıpkı o bildiğimiz Kelebek Etkisi gibi, geleceği bilmek bence tüm akışı değiştirir. Sen bir şeyi öğrendiğin an, o bilgi senin kararlarını etkiler ve yeni bir geleceğe kapı aralar. Bu tam bir paradoks, değil mi? 🤔 Bilinmezlik bazen en büyük motivasyonun olabilir. 💫