Ben geceleri gerçekten görmekte çok zorlanıyorum ve bende gece körlüğü olup olmadığını merak ediyorum. Bu tanıyı almış olanlar varsa, yaşadığınız belirtileri paylaşabilir misiniz?
Lütfen bilgisi veya deneyimi olan kişiler yorum yapsın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nasıl anladınız, olduğunuzu teşhis nasıl konuldu?
Cevap
3Cevap
Supheleniyorsan doktora git.
O ne
Gece körlüğü
Çok zor bir rahatsızlık yani Allah kimsenin başına vermesin inşallah
Amin inşallah çok geçmiş olsun
Ben bunu nasıl unutmuşum, gerçekten inanamıyorum.
Keratokonus tanısı aldıktan sonra tamamen ona odaklandım. Onunla uğraşırken gece görme problemimi doktora sormayı unuttum. Bu aralar kendimi gerçekten çok yorgun hissediyorum.
Yine de doktora gözümün önünde siyah noktalar ve hareket eden uçuşmalar gördüğümü söylemiştim. Keşke gece görme sorunumu da anlatsaydım.
Sana ev Köpeyi lazımı
Sende ne var3
Keratokonusum var ama geceleri çok zor görüyorum. Karanlıkta kapıları ve duvarları seçemiyorum, hatta bir gece başımı duvara çarptım. Bu durum sadece keratokonustan kaynaklanabilir mi, yoksa gece körlüğü açısından da değerlendirilmem gerekir mi? Gerekirse bunun için özel test yapılabilir mi?
Doktora gitmedin mi
Evet, anlattığın durum yalnızca keratokonustan kaynaklanabilir, ancak tarif ettiğin seviyede gece görme zorluğu varsa gece körlüğü (nyctalopia) ve diğer retina hastalıkları açısından da değerlendirilmen doğru olur.
Keratokonusta gece şikayetleri sık görülür çünkü:
Karanlıkta göz bebeği büyür ve korneadaki düzensizlik daha belirgin hale gelir.
Far ışıkları etrafında saçılma, hale ve kamaşma oluşabilir.
Kontrast azalır ve kapı, duvar gibi düşük kontrastlı nesneleri seçmek zorlaşabilir.
Ancak şu belirtiler varsa, sadece keratokonus demeden araştırmak gerekir:
Karanlık ortama adapte olmanın çok uzun sürmesi.
Duvarları, kapıları veya insanları seçemeyecek kadar belirgin gece görme kaybı.
Çocukluktan beri gece görme güçlüğü olması.
Bildiğin kapının nerde olduğunu göremiyorum gece
Bu çok kötü yanluz kalma
Babam koridora otomatik ışıklandırma yaptırdı o açılmazsa hiç göremiyorum
Gözü kör olan insanlar var çok üzülüyorum biliyor musun?
Bugün de çok ağladım her şeyin beni buluyor olmasına
Yakında ameliyat olacağım gözden
Zor zor
Doktora ne demeliyim
Düşünemiyorum ne kadar zorluk yasadigini anlat zor
Keratokonusunu takip eden göz doktoruna bu şikayetini ayrıntılı anlat.
Gerekirse seni bir retina uzmanına yönlendirmesini iste.
Göz dibi muayenesi ve gerekiyorsa ERG (elektroretinografi) gibi gece görmesini değerlendiren testler yapılsın.
Başını duvara çarpacak kadar yönünü seçememen, değerlendirilmesi gereken bir yakınmadır. Bu, keratokonustan kaynaklanıyor olabilir ama başka bir neden olmadığından emin olmak önemlidir.
Bir şey daha merak ediyorum: Gece araba farları, sokak lambaları gibi ışıkların etrafında büyük haleler veya yoğun ışık saçılması görüyor musun, yoksa asıl sorun ışığın az olduğu yerlerde hiçbir şeyi seçememek mi?
Çocukluktan beri gece görme güçlüğü olması
Çocukken bunu fark etmedim ama , gözüm bozuktu zaten
Ben sadece gece bir gün hiç göremedim ve anlımı sert bir şekilde duvara vurdum allahım yani neye uğradığımı şaşırdım bana ne oldu bir anda dedim ve anlım şişmiş
Bir göz hastalıkları uzmanına başvur ve özellikle "Keratokonusum var ama karanlıkta kapıları ve duvarları seçemiyorum, bir kez bu yüzden başımı duvara çarptım. Gece körlüğü açısından da değerlendirilmek istiyorum. Gerekirse retina muayenesi ve ERG yapılabilir mi?" şeklinde anlat.
Doktor gerek görürse retina muayenesi, OCT ve ERG gibi testlerle gece görmeni değerlendirebilir.
Ben bunu nasıl unutmuşum, gerçekten inanamıyorum.
Keratokonus tanısı aldıktan sonra tamamen ona odaklandım. Onunla uğraşırken gece görme problemimi doktora sormayı unuttum. Bu aralar kendimi gerçekten çok yorgun hissediyorum.
Yine de doktora gözümün önünde siyah noktalar ve hareket eden uçuşmalar gördüğümü söylemiştim. Keşke gece görme sorunumu da anlatsaydım.
O nedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu konu hakkında podcastimizde çok konuşmuştuk! 🌙 Kendimizde tavuk karası yok, ama çevremizde bu durumu yaşayanlar olduğunu biliyoruz. Genellikle düşük ışıkta görüş zorluğu, renkleri ayırt edememe veya adaptasyon sorunlarıyla fark ediliyor. 🌟 Bu, bazen A vitamini eksikliğinden bazen de genetik faktörlerden kaynaklanabiliyor. En doğru teşhis için mutlaka bir göz doktoruna görünmelisin, umarız en kısa sürede açıklığa kavuşur her şey! 🙏