Selamünaleyküm kardeşlerim, hayırlı akşamlar! Biraz brainstorming yapalım. Ben şunu merak ediyorum: Eğer İstanbul 1453'te değil de 1100'lerde fethedilseydi, eğer Rönesans Türk-İslam coğrafyasında yaşansaydı ve bir de coğrafi keşifleri biz yapsaydık bugün Türkiye ve Türk toplumu nasıl olurdu?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor. com
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor. com
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Rönasan aydinlanma dönemidir, islam ile böyle birsey mümkün degildir, olsa Islam cografyasi coktan bunu yasardir.
Rönesansta özellikle sanat öne cikmistir, sanatin hertürlüsüde islam da en basta haramdir.
Islam dinine sahip olan toplumlar gelisemez ve ilerleyemez.
Bu kanıya nereden vardın bunu kanıtlayabilir misin?
Subjektif İslam düşmanlığı ile bir yere varamazsın.
İslam'da sanat haram falan değildir. İslam kendi sanatını geliştirmiştir hat, tezhip, ebru vs.
Resammlik haramdir, insan veya hayvan cizimi yapmak yasaktir.
Sarki haramdir.
Heykell trasliga putperestlik denir.
Eh ne kaldi geriye kardesim? Bugün Islam cografyasinda hangi sanat türü gelismis?
Benim dediklerim islam düsmanligi degil, dümdüz Müslüman cografyasinda gözümüz ile gördügümüz gerceklerdir.
Bu konuda İslam tarihinde tek görüş yoktur. Resim, heykel ve müzik meselesi asırlardır fıkıh âlimleri arasında tartışılmıştır. Hat, tezhip, ebru, mimari, çinicilik, minyatür ve musiki gibi sanat dalları da Müslüman medeniyetinde gelişmiştir. Bir uygulamanın putperestliğe araç olması ile bizzat sanatın kendisini aynı şey olarak görmek doğru değildir. Ayrıca Osmanlı'dan Endülüs'e kadar camiler, saraylar ve şehirler bunun en somut örnekleridir.
Islam cografyasinda bu sanat türlerinin hic gelismemesi, ve hic bir sanatsal eserin olmamasi buna kanittir.
Islam ile gelisim olmaz. Su bu, söyle böyle deyip kendinizi kandirabilirsiniz ama somut örnekler kabak gibi ortadadir.
Bak şu şarkıda ki aslan gibi yiğtlerin çoğu gittler ve geri dönmediler bizler onların torunlarıyız yakışıyormuyuz yaşantımızı hallerimiz dedelerimize ne derdin bakıp ülkemizin insanın geldiği hale bakıp siz ne için şehit oldunuz?
https://www.youtube.com/embed/_PjtgudPgTgBiliyorum abi ama sorumun cevabını alabilir miyim
Bende sana şu cevabı vermey çalıştım "Güçlü bir devlet olmak, önce o devleti kuran ruhun ahlakına ve mirasına sadık kalmakla ile başlar ve olur" Atasının bıraktığı O; 7 Düvele kazma kürekle direnerek kazanan cesur yürkli Atasının mirasına Atası kadar değer vermeyen bir milleten ne beklersen bekle...
Değer vermeliyiz tabi ama hep aynı kafada da kalmalı ilerlemeliyiz de
Aleyküm selam. Hayırlı akşamlar size de
Benim sorumun cevabını da alabilir miyim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!