1 sa

Yıllardır samimi olduğum Kızılderili Mohawk arkadaşım neden bir anda selamıma cevap vermedi?

Amerika'da. Tanıdığım. Bir. Mohawk. Kızılderilisi var... devamlı selamlaşırız konuşuruz.. ben ona. Türkiye'den.. ve. Türk köy yapısının. Kızılderililerin yaşamına benzediğini, kullandıkları halı ve eşyaların. Kızılderililerle hemen hemen aynı olduğunu anlatırım. O da... Bering Boğazı'ndan. geçişlerini Amerika'ya Asya'dan nasıl geldiklerini.. v. s. anlatırdı bana samimiyetimiz çok iyiydi bu. Kızılderili ile.. Ama? Şimdi olanlara bakın.. geçen gün kütüphaneye gittim.. Aaa? benim. Kızılderili arkadaşım orada oturmuş kitap okuyor., hemen. Yanına. Oturdum. Ve selam verdim.. ama. O.. Çok. Dikkatle. Okuduğu kitabı okumaya devam etti... bana selam vermedi? Cevap da vermedi? Çok büyük dikkatle okuduğu kitabı okumaya devam etti? Oturan Boğa ciddiliği vardı kitabı okuyan gözlerinde bana bakmadı bile sadece ciddiyetle. Kitabı. okumaya devam etti? Sizce. Yıllardır tanıdığım. Samimi olduğum bu Kızılderili bana niye cevap vermedi? Sadece okuduğu kitabı dikkatle dimdirek bakan gözlerle.. okumaya devam etti.. bana bakmadı bile? Sizce niye yaptı bunu bana? Tahmin edin? Yanına oturmuşum merhaba demişim? O iki eliyle açmış olduğu kitabı okumaya devam etti hem cevap vermedi? Hem de kitabı okumaya devam etti? Eden bunu yaptı? Neden bana bir selamın karşılığını vermeden okumaya devam etti? Sizce neden yaptı bunu tahmin edin?

Yıllardır samimi olduğum Kızılderili Mohawk arkadaşım neden bir anda selamıma cevap vermedi?