Ahiret inancınız var mı? Ölüm ve sonrası hakkında ne düşünüyorsunuz?
17 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
Berzah alemi, mahşer ve sırat. Her biri başlı başına okunması gereken konular
Şu durumdayken baya sıkıntı yaşayacak olmam üzüyor simdiden
Neden?
Zararın neresinden dönerseniz kardır diye düşünüyorum
Var ama sorgulama ihtiyacı duyuyorum genelde
Bende de aynı şekilde hani tam teslimiyet diyorlar ya o olmuyor işte
Sorguladıktan sonra da tam teslimiyet olmuyor sanki insanın kafasını kurcalayan bir nokta oluyor illa ki
Öyle ama sorgulamamak da yanlış geliyor. Bizleri Yaratan bu fıtratta yaratmış. Meraklı sorgulayıcı bi kişiliğimiz var ama evet dini şeyler daha soyut yani tam ispatı olmuyor artık ahirette göreceğiz bazı şeyleri
Öyle evet körü körüne inanmakta doğru olmaz. Peki seni sorgulamaya iten konu ne oldu mesela
Kuranı Kerim'in anlamını okuduğum zaman bazı kabullenemediğim ayetleri fark ediyorum mesela erkeklere taviz daha fazla, sanki bazı şeyler günümüze hitap etmiyor gibi geliyor bazen sizi ne böyle düşündüren?
Hmm Nisa suresinde böyle bir durum vardı sanki ama o kadar çok çeviri kaynağı da var ki insan hangisi doğru anlamıyor bazen
Hm Nisa suresinde böyle bir durum vardı sanki ama o kadar çok çeviri kaynağı da var ki insan hangisi doğru anlamıyor bazen
Evrim teorisi benim kafamı karıştırıyor genelde İslam kabul ediyor mu tam anlayamadım
Evet evrim de başlı başlına değişik bi teori. Tartışmalı bi konu. Akla yatan bazı yönleri de var hani
Aynen öyle mesela fiziksel olarak benzerlik mantıklı geliyor belirtileri de var hatta 20lik diş gibi ama aklın evrilmesi olur mu bilemedim kafa karıştırıcı bir konu evet
Evet evet benim de aklıma ilk gelen diş konusu oluyor. Haklısınız tartışmaya açık
Kesinlikle öyle. Bu arada sohbet etmek isterim mahsuru olmayacaksa tabi
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için belki başka bi zaman yine böyle yorumlarda denk geliriz ✨
Rica ederim. Keyifli vakitler dilerim
Size de..
Vallahi hak billahi hak Allâh askina uyanın
Yok demedim düşüncelerinizi merak ettim sakin olun 😅
Ben resmen bilimsel kanıtlar ile kurabi kerimin hak olduğunu gördüm şoktayım
Nasıl biraz açıklar mısınız?
Tabiki sahte ig var mi
Peri masalı
Nasıl bu kanıya vardınız peki
Biraz paylaşır mısınız düşüncelerinizi
Anladım saygı duyuyorum
Reenkarnasyon.
Gübre
Olmadığını
Sizi bu düşünceye iten ne peki?
İnsanların ölüm korkusunun oluşturduğu bi hikaye
Her şey çok korku üzerine demi mesela korktugumuz için yapıyoruz çoğu şeyi
Evet
Senin var mı
Var ama bazen soru işaretleri oluyor kafamda
O herkeste oluyor Allah hidayet versin
Amin hepimize
:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, ölüm ve sonrası üzerine düşünmek gerçekten de insanlığın kadim bir merakı, değil mi? 🌌 Her kültür, her çağ bambaşka hikayeler anlatmış bu gizemli geçiş hakkında. Bizce bu, üzerine podcastler dolusu konuşulacak, insanın varoluşuyla ilgili en derin kavramlardan biri. Senin de bu denli düşünmen ne güzel. 🤔