Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı. Düşünse bir küçük kız. Sen ufacıcık bebektin. Annen seni emzirdi, sıkı sıkı giydirdi ki hasta olmasın diye. Birazcık büyüdün. Baban hep çalıştı kızımın boğazın bir lokma ekmek geçsin, soğukta uyumasın diye. biraz daha büyüdün birşeyler öğrensin meslek sahibi olsun bizim gibi cahil olmasın diye okula gönderdiler. Bu arada seni hep koruyup kolladılar ve senin bugünlere getirdiler ve bugünlerde daha da ileriye götürecekler. Bunları bir kenara koy onların hayatını düşün. Onlara imkan sunulsaydı tiyatroya, sinemaya çeşitli etkinliklere gitmezlermiydi, madem konuşmaları kötü öyle yetişmişler imkan bulsalardı diksiyon eğitimi almazlarmıydı. Hem sen ailemin konuşması kötü ve kültürsüz diye aileni silebilecek misin. Bence yanlış düşünüyorsun. Annen ve baban olduğu için şükretmelisin. Ya anne diyecek bir varlığın olmasaydı seni doğrurken yaşamını yitirseydi. Anne diyebilmek nasıl bir duygu onu tadabilecekmiydin. Saçlarını kim örecekti... Şimdi bir daha düşün arkadaşlarım hor görecek diye sana bunları yaşatan bu güzel varlıklardan vazgeçilir mi?
44 Yorumla- +1 yıl
Gelmişsin burada iki kelam edeyim diye bana edebiyat yapıyorsun. Kızın ne yaşadığından zerre haberiniz yok. Anne baba felsefesi yapmaktan ana konuyu anlamak bile istemiyorsunuz. Her gece kafasını yastığa koyunca aile sıkıntısı çekmeyen kişiler kızın derdine derman olmak yerine burada gövde gösterisi yapıyor helal olsun valla.
Gelelim asıl konuya;
Çektiğin sıkıntının her noktasını yaşayan biriyle konuşuyorsun şu an. Küçüklüğümden beri annem arkadaşlarıma karşı hep saygısız oldu. Arkadaşlarımın annesi bana ilgili sevgili yaklaşırken bize gelen arkadaşlarıma hep sert davrandı onların yanında rezik etti beni. Aşağıya inip küstüğüm kızların yanına gidip hakaretle karışık aşağılayıcı laflar etti. Lisede evime utanarakta olsa çağırdım arkadaşlarımın önüne kahvaltı da zeytin ve kuru ekmek koyup öyle ağırladı. Haa durumumuz mu? Durumumuz masamızı her çeşit kahvaltıyla dolduracak kadar iyi olmasına rağmen o sırf beni utandırmak için yemek diye sulu pişmemiş makarna yapıp yedirdi arkadaşlarıma. - +1 yıl
Alışverişe çıktığımızda anneme güzel kıyafetler almak için çaba sarfettim ama o mağazada soyunma kabinine girip "beni zorla giydiriyorlar neyee ısrar ediyonuz ben istemiyorum " diye bağırıp ağlardı sırf biz kötü görünelim diye. Bizde utanarak çıkardık ve ağlayarak bizi pis köşe bucak mahallenin köylü kıyafet satan yerlerine götürüp "aha bak ne güzel bunu giyecem" diyip o ucube kıyafetleri aldırırdı zorla. Biz bütün bir maaşı ona güzel şeyler alıp mutlu olmasına razıydık halbuki. Dışarı da anketör yanımızdan geçince "geçin otarafa sizinle uğraşamayız işimiz gücümüz var" der yoluna devam ederdi kimsenin duysunu önemsemeden. Evimizde hiç yeni eşya yok eski herşey halbuki paramız var almaya. Ama aldırtmaz asla. Babamla kahveden gelmez o yüzden eve birşey alınmaması ona yarıyor. Ben ve ablam okuduk çol şükür kültür seviyemizde iyidir. Giyinmeyi biliriz. Ama illa oahalı almak demek değil ucuzun bile üstümüzdw iyi durmasına önem veririz. Ama ne annem be babam buna önem veriri. Köylü gezerler
- +1 yıl
Onlardan o kadar utanıyorum ki allah canımı alsa herhalde benim için daha iyi. Evi temizlemeyi bile bilmiyor ben temizlemesem yerler yapış yapış. Biri eve geldi mi gelen misafir temizliyor evi öyle utanıyorum ki. Annem kokan yastıkları misafire veriyor yatsınlar diye ben yalvarıyorum temiz yastık koyması için bu seferde misafirin yanına gidip "bınlarda bizi içerde azarlıyor ne etttik biz evlerini beğenmiyorlar bizden utanıyorlar" diye bizi rezil ediyorlar misafirlere. Halbuki güzel dille anlatmaya çaba gösteriyoruz sırf kırılmasın diye. Misafirlerin yanında üstüne değiştirir sonra anne git odada değiştir deyince susun hele ne olacak neden utanıyorsınız diye bizi azarlar. Arkadaşlarım annemle telefonda görüşmek ister korkarak telefonu veririm konuşsunlar diye annem telefonda abuk subuk konuşur.
Kısacası evet annemden de, babamdan da utanıyorum, onlar yüzünden sosyal fobi oldum ve derste arkadaş ortamında biriyle konuşurken yüzüm kızardığı için onlardan utanıyorum EVET.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan anne babasından utanır mı hiç? Yazık sana acıyorum. Emin ol arkadaşlarının yanında hiçbir değerin olmaz bu gidiş ile. Özünü bil ne isen o ol, değişme çabalarına girme. Ailenden de asla utanma. Seni bu yaşa bir başkası getirmedi, onların emeğini asla ödeyemezsin. Ve emin ol onları bir gün kaybedersen , anlarsın kaybetmenin ne olduğunu. Aileni kültürsüz diye beğenmeyen , hor gören adamı mı tercih edeceksin yoksa aileni mi? Bir kız gelecek benim annemi babamı hor görecek sonra ben o kızı şutlamıyacam? Herşeyden önce ailem gelir. 250 gram çok, onun uğruna ailemi ne satarım ne de utanırım.
Yolunu değiştir, yoksa kimsenin yanında değerin kalmayacak12 Yorumla
Soran+1 yılAilem yuzunden zaten kimsenin yaninda degerim yok ne degerinden bahsediyorsunuz? Benim derdim bu
- +1 yıl
Ben seni çok iyi anlıyorum annesi babası olmayınca insanın kimsesi olmuyor ben de neler yaptım yüzbinlerce liralar harcadım ama yok anlamazlar iyi olanı değil hep kötü olanı isterler hatta ekmeğin Bile bayatını isterler o kadar yıprandım terapilere gittim bir türlü başaramadım sorunları çözmeyi herkes diyo ki böyle kabullen yani kabullenmek çok zor imkansız beni de rezil ediyorlar sürekli şimdi bu virüs belasında da ne kadar beyinsiz olduklarını gördüm dışarı çıkmayın diyorum ne var bunda diyorlar herkes çıkıyormuş inanamıyorum bu insanlarla aynı Soydan geldiğime
ailenin kıymetini şimdi olmasa da ilerde çok iyi anlayacaksın. tabi ki biz ne yaşadığını bilemeyiz ama sonuçta onlar da senin kendilerinden utanıyor olduğunu bilseler çok üzülürlerdi. hiçkimse çocuğunun gözünde utanılan olmak istemez ve emin ol hiçbi anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez. belki ailen sana köstek olmuyordur da sen kendini doğru ifade edemiyorsundur olamaz mı? ve en basitinden 10yıl önceki çevren muhtemelen şimdi yanında değilken elin oğlu kızı için ailenden utanma. ailen senin hayatının ilk sırasında olsun ki sırtın yere gelmesin canım.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu durumdan utandigimi biliyorlar ve hic uzulmuyorlar. Defalarca soyledim. Ama kendilerini bir kez bile benim icin degistirmwk icin ugrasmadilar
- +1 yıl
hiçbi insan taş değildir, illa ki onların da derinine işleyen bişeyler vardır. biz çocuklarımız şımarmasın diye uyutulduktan sonra öpülen toplumuz. sevgimizi bile gösteremezken üzüntümüzü de göstermeyiz çoğu zaman. ailene farklı bir yönden yaklaşmayı dene. onlara kızmayı değil de biraz alttan alıp huylarından gitmeyi dene bence
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. gün gelecek bunu dediğin için çok pişman olup utanacaksın aileni değiştiremezsin sadece düşüncelerini değiştirmelisin şükretmelisin ailen olduğu için eğer ki gün olur sevgilin ailen için sana tepki gösterirse zaten o kişi seni kendi benliğinle kabul etmiyor demektir bırak gitsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Keşke o gece annenin başı ağrısaymış.
Kac yasına gelmişsin hala anne babanın kıymetini öğrenemedinmi?
Sana bişey olsa, ilk elini uzatacak kişi onlar, sen onları ne kadar hor görsende.
Kimse onların yerini alamıcak, ne para nede baska bişey? Yazık değilmi o babanın emeklerine, yazık degilmi annene gece yarılarına kadar hasta oldugunda basında beklediğine? Karsılığını böylemi veriyosun onlara? Belkide baban için bir umutsun o evde ya da annen için?
Anne-baba gibi bir yar bulamazsın, herkes gider yine annen babab kalır yanında.
Belkide baban senin için gecesini gündüzüne katıp çalışıyodur diye he? Sırf kızım kimsenin gözüne bakmasın diye, kendinden utanmalısın, insanın böyle bişeyin gecmesi için sadece delirmiş olması gerek, yoksa mantıklı bir açıklaması yok.03 Yorumla
Soran+1 yılBabam benim icin pek ugrasmadi sevgide vermedi bilip bilmeden konusmak kolay
Soran+1 yılHemde sonuna kadar. O konuda suphem yok.
Senin mantığında yaşayan çoğu kız kötü yola düştüğü için evlenemiyor bile kuzum merak etme. Ayrıca o kültürsüz gördüğün annen baban bu güne kadar doğru veya yanlış bildiklerini ortaya koyarak seni yetiştirmek için uğraşmışlar ve sen aklı başında birisi olarak onları kültürsüz olarak görecek kadar kültür kazanmış birisi olarak seni bu güne kadar sağlıklı bir şekilde getiren ve bu günkü yaşam standardına ulaştıran anne bananın hakkını nasıl ödeyeceksin merak ediyorum. sonuçta sende anne olacaksın bir gün ve sen elinden geleni yapmana rağmen çocuğunda seni kültürsüz birisi olarak görür senden utanırsa bu günkü düşüncelerinden utanacaksın elbet..
02 Yorumla- +1 yıl
Sen çik git bence o evden zaten belli meraklisin da kültürlü biriyle evlen yazık o anneye babaya kalitesiz olmusun sen. Şimdi sen ne is yapiyon ne mezunusun dicem sallican bir sürü sey git hayırlı evlat olamamissin kocana hayırlı kadın olmaz senden de kari ol bari. Öptüm canim.
+1 yılonlar seni seviyor ama değil mi?
sana zararları olmamıştır.. doğal insanlar sevilir aslında öyle düşünme,
bu sorun kuşak farkından ve yaşadığın çevrenin etkisinden kaynaklanıyor...
böyle düşünerek onlara haksızlık yaparsın.
arkadaşlarınla tanıştırmak zorunda değilsin zaten. evleneceğin adam da sana bakacaktır ve ailenden de hoşnut olurlar, bence ilk önce sen kendi hatalarına bak ve ben onlar için ne yapabilirimi sorgula ! mutluluklar03 Yorumla
Soran+1 yılBana arti bir yon hicbir zaman katmadilar hep mutsuzluk isteklerimi de tam karsilamiyorlar zaten
- +1 yıl
ne yapmayı düşünüyorsun, benim de sorunlarım var ailemle ama bir şekilde yaşanıyor, yapacak çok birşey yok
- +1 yıl
Sorun tam olarak bu zaten isteklerinin karsilanamamasi. Sen karsiladin mi okul bitti mi elin iş tutuyo mu hayırlı bir evlat mısın onlar vermiş gerekeni bide sen ver bakalim var mı cevabin hem sevmiyosun hem menfaat bekliyosun ahlaki bir değeri var mi bunun?
Kendini o kadar geliştir ki onlardan utanmak yerine onlara kol kanat gerecek duruma gel. Bu durumla barış. Sen ne kadar gelişir, kendinden emin olur, ayakların ne kadar sağlam basarsa yere ailenin senin üzerinde utanç olmadığını o kadar çok hissedersin. Aslında daha iyi anlatabilirdim ama uykum var. Gerisi sana kalmış.
10 Yorumla
+1 yılSeni En Çok Anlayan Benim Benimde Ailem Köylü Veya Köylülerin Konuştuğu Gibi Konuşuyorlar İlkokuldaydım Ozamanlar Babam Okula Geldiğinde Onu Arkadaşlarımdan Uzak Tutmaya Çalışıyordum Elbise Almaya Gitmeye Utanıyordum 4 Yıldır Aynı Montumu Giyiyordum Arkadaşlarım Her 2 3 Ayda Bir Mont Alııyorlardı Bazen Ağladığım Oldu Ama Orta 2ye Giderken Hayatın gerçkelrini Anladım. Her Yıl Mont değiştirmek Seni Maddi Durumda Düşürüyor Ve İhtiyacın Olmadıkça Niye Alasınki Dimi İşte Benimde Monta İhtiyacım Yoktu VE YİNE ANLADIMKİ İNSANIN EN İYİ KONUŞTUĞU DİL KENDİ ÖZÜDÜR YANİ BUNDA UTANILICAK BİR DURUM YOK AİLENDEN UTANMA BENİMDE ANNEM ÇOK CAHİL BABAMA MAĞAZAYA GİDİNCE KÖYLÜ DİLİNDEN KONUŞMA DİYORDUM KEŞKE DEMESEYDİM ŞU AN ÇOK PİŞMANIM. UTANILICAK HİÇ BİRŞEY YOK AİLENLEMİ DALGA GEÇİYORLAR BENİMDE GEÇTİLER AMA ONLAR KENDİLERİYLE DALGA GEÇİYORLAR.
10 YorumlaOnunla seni bu sahip olduğun (olduğunu düşündüğün ) kültür ile yetişmesi sağlayan da onlar. Sölen ecek çok şey var ama duvar bu konuda bana senden daha dost canlısı olabilir. Nitekim ben sana anlatsam sen seni yargılandığımı zanneden ki üstüme vazife değil.. O yüzden yanlış anlaşılmaya hiç lüzum yok.
00 Yorumla
+1 yılşu an senin annenden babandan degil onlarin senden utanmasi gerek o senin ayibin seni dunyaya getiren senin kahrini cekebilmek icin masraflarini karsilamaktan kendilerine vakti kalmayan ailenin emeklerinin karsiligini bu sekilde onlardan utanarak mi oduyorsun..
00 YorumlaSabredenlere, mükafatlar hesapsız verilir.) [Zümer 10]
Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.) [Bekara 153]
Ey Resulüm, kâfirlerin eziyetlerine, ülülazm Peygamberler gibi sabret!) [Ahkaf 35]
En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizi]
En şiddetli bela sabrın az olmasıdır.) [Deylemi]00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Yapacak pek bir şey yok sanırım tek olumlu şey şu yaşlanınca bel ki bir değişim içine girebilirler çünkü yaşlılık insanı genelde değiştiriyor. Bir de sen davranışını değiştir yani o heeee diye bağırdığın da sen efendim anne de mesela yani sen okudum gördün geçirdin onları eve taşı.
02 Yorumla
Soran+1 yılYaslilar zaten oda cok eksi bir yon benim. icin. oyle diyorum tamam deriz diyorlar ama unutuyorlar
+1 yılSeni anlıyorum. Ama onlar ayrı bir birey sen ayrısın. Onlara bakıp seni ölçüp biçecek bir insan olacağını sanmıyorum. Sen kendini geliştirmişsin. Onlara bildikleri yetiyordur, öyle mutlulardır. Utanmana gerek yok. Hatta böyle bir aileden böyle kültürlü bir kız yetişmiş. Helal olsun kendisini geliştirmiş derler. Sorun olmaz hayat senin hayatın evleneceksin tabii ki saçmalama.
00 YorumlaAileni değil, arkadaşlarını değiştir. Aynı zamanda sen çok kültürlü biri olsaydın ailenin de sen gibi olmasına ihtiyaç duymazdın. Sende eksiksin demekki bu yarımlığını ailen tamamlasın istiyosun. İnsanların önyargılarının zerre kadar önemi yok sen onların elini utanmadan tut. Onlar o kadar değerliki :)
00 Yorumla90dan sonrakı nesılde bazılarında nedense herseyden bır hosnutsuzluk bır utanma duygusu var. Afederaın ama kealıyet aılesı mensubu degılsın etrafındakılerın de aılesı oyle degıldır oyle olsa bıle aılen senın canın kanın bır ınsan nasıl aılesınden utanabılır
once kendıne bak kultur dedıgın sey aılenı kucuk gormemenın temel yapıtasıdır.
Afedersın ama aılesınden utanan bır ınsan bence en kultursuz ınsandır !00 YorumlaAile & Toplum konusunda 13b cevap paylaştı. Değiştiremezsin.
İnsan ailesinden utanır mı ya? Ne olmuş cahil de olabilirler her şey de! Biz anamızdan utanmadık hiç, babamızdan da. Ayıp ediyorsun bence.22 Yorumla
Soran+1 yılAma insanlar aileye gore deger verir
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin allah belani versin l*n insan anasından utanır mı klasik olcak ama o senin icin neler yapmış senin bu sekilde konusabilmeni bile onlar sağlamış edepsiz kültürlü mü zannediyosun sen şimdi kendini allahın cezasi yemin ediyorum hak etmiyosunuz hic bir şeyi senin evlatlarinda öyle olucak ucuz insansın ucuz! 1000 tane koca bulursun meraklisisin belli ama anne baba bir daha bulamazsin buna cevap verdigim için kendimden utanıyorum seninle muhattap oldum!
00 YorumlaAllahim yaa. Çok sukur oyle bir derdim yok annemde babamda uni mezunu insalar ve hic bir zaman utanmadim onlardan oyle olmasalardida utanmazdim sahsen. Yaptigin cok yanlis bence don bu gaflettwn
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam iste sizinkiler iyi benimde derdim bu neyin gafletinden bahsediyorsunuz?
Ah be güzel kardeşim. Ailen o senin. Hırsızlık arsızlık yapmamışlar. Sana helal rızık kazanarak büyütmüş. Bir gün utanıyorum dediğin aileni çok ararsında bulamassın. Herkes giderde ailen kalır yanında.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılbak herkes gider bu dünyadan en son ailen kalır seni mutlu edemeseler bile senin arkadaşların beğenmese bile onlar senin ailen sen onlardan utandığın sürece arkadaşların senle dalga geçmeye devam edecektir ve ne yaparsan yap değiştiremezsin sen utanıp kaçtıkca daha zor olacak hayatın daha çok utanacaksın
00 Yorumla
+1 yılNesil ve kültür farkı olması normal ama bugüne gelmene onlar sebep yardımcı ki birşeyler eksik olmuş ne yazık.. Sen busun ne yaparsan yap değiştiremezsin ve kabullenip mutlu olmaya bak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Baban, kültürsüz olmasaydı da şunu kullansaydı.
upload.wikimedia.org/wikipedia/it/d/d0/Durex.jpg30 YorumlaCok yanliss dusunuyosunn ne olursa olsun ailen den utanmaman gerekir emin ol seni seven biri ailene bile bakmaz
00 Yorumlaya insan ailesinden utanırmı ne olursa olsun utanmayıp onlara destek olmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlar bana olmuyor ama aksine kostek oliyorlar
seni bakıp, büyütüp bu günlere getirmişler. Bir evlat kolay büyütülmez onlar dünyadaki en kıymetlı hazinen olmalı, utanmamalısın.
00 Yorumla
+1 yılAilenin tek bir cahilliği var oda ''lastik şapka'' kullanmamış olmaları bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı. sen kendine iyi bir etiket yap.. senin karizman herşeyin üstünü kapatsın. madem ki sen bilinçlisin aileni sosyetik yapmaktan daha kolay olacaktır bu..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Böyle kafayla evlenme zaten. İnsan ailesinden utanmaz, utanıyorsa asıl utanılacak olan kendidir.
00 Yorumla
+1 yılSen kucukken altina sıçtığında kulturlu arkadaslarin temizliyodu dmi seni?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemden utanıyorum ne dir ya.
Asıl aileN burada böyle salak sacma sorular sorduğunu gorse onlar senden utanr.
Yazıklar olsun sana da evlat diyorlar işte.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloldukları gibi kabullen, onları da yaşam şartları oraya itmiştir yapacak bişey yok anlayışlı ol hem ayrıca madem sen kendini geliştirdin kimin sayesinde ailenin payı yok mu öyle düşün
20 YorumlaO senin icin cabalayan anana senin icin evine iki kurus para getirmeye calisan babana yanarım. Yazik.
00 Yorumla
+1 yıldeğiştiremezsın. onlar senın annen baban. kıymetlerını bil. sana saygı duyuyorsa arkadasların ve erkek arkadaşın aılene de duyar meraketme.
00 Yorumla
+1 yılKimseyi degistiremezsin o yuzden farkli tanitmaya calis yani mumkunse
03 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapmaya calisiyorum ama yan yanayken telefonla ariyorlar konusmalarindan bile utaniyorum arkadaslarima karsi bir yerden acik veriyor hep
- +1 yıl
Mumkun oldugunca uzak tutmaya calis sende yani nasil birileri ki ailen bu kadar utaniyosun koylulermi
Soran+1 yılEvet
+1 yılNe olursa olsun onlar senin dünyaya gelme sebebin utanılır mı hiç? Onlar öyle yetişmiş yapcak bişey yok. Sakın utanma
00 Yorumlaailen harbi cahilmişki..(senin için) condom kullanmayı unutmuş.
00 Yorumla
+1 yılİnsan annesinden babasindan utanirdim mi hiç onlar eski toprak olur o kadar.
20 Yorumla
+1 yılne kadar cahil olsalarda onlar ailen. öyle kabul etmeyi öğrenmek zorundasın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 49,7b cevap paylaştı. Konuşmaları kötü olabilir tamam da utanma utanılacak ne var ki
02 Yorumla
Soran+1 yılEziliyorum cevremde
Gizli Üye(30-35)+1 yılCamisin biri bir gün bkum bana yüzme öğretiyor demis o bk sendin gizli
00 Yorumlasen önce kendi kafanı değiştir, seven seni ailen için sevmeyecek ve o ana baba seni yetiştiren insanlar. sen ne öğrendiysen o kültürsüz dediğin insanlar öğretti.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben size bir şey söyleyeyim kimse bilmeden yorum yapmasın zalim ve cahil insanlar tarafından yetiştirilmek ne demek bilmiyorsunuz düşmanımın da bilmesini istemem maalesef herkes ana baba olamıyor bir seks yapmak doğurmakla her türlü şeyi kendilerine hak görüyorlar anne baba kutsalsa evlat da kutsaldır
Bunu değiştirmek yerine iğrenç kafa yapını değiştir.
00 YorumlaSeninle evlenecek birini bulman zor böyle sey olmaz insan ailesinden niye utansın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Sen ezilmiyorsun ezildigini sanıyorsun psikolohik olarak. Ama kabullenmen gerekiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKabullenmek cok zor , inanin cok uzuluyorum dayanamiyorum psikolojikte degil boyleler cunku
- +1 yıl
Kabullenmek zor ve İnan ki yapacak şey alttan almak da değil kavga etmek de değil iki durumda da fark olmuyor çünkü seni anlamayan insana hiçbir şey yapamıyorsun maalesef ancak sevgi değiştirir insanı kabullenmeyi kolaylaştırır ama burada zaten sorun sevgide bu tip insanlar sevgiyi de bilmez kendi annem babamdan biliyorum
+1 yılCahil işte :D bizimkiler 2 kelimeyi bir araya getiremiyor :) yemin ederim bmde arkadaşlara anlatıyorum gülmekten kırılıyoruz
12 Yorumla- +1 yıl
Evet bizimkilerde öyle kurban olurum onlara :)
- +1 yıl
@bayanoptik hadi anlatta gülek %D
+1 yılAileni değiştirmeyi düşünme bile. Sen kendi yoluna bak. Aile önemlidir ne olursa olsun..
00 YorumlaAilesinden utanan bir insan, ne yazık. Umarım onlara öyle muhtaç olursun ki onlardan utandığın için utanmak zorunda kalırsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılGuncelleme
+1 yılŞu dünyada eşten, sevgiliden bol şey yokken anan-baban tek iken onlardan utanman senin kültürsüzlüğünü gösterir onların değil. Keşke annenin başı ağrısaydı. Çok aptal bir insan evladısın l*n sen.
33 Yorumla
Soran+1 yılKess
- +1 yıl
başlarım senin gagana bil yani
Soran+1 yılŞşşş hadii
+1 yılonların tek hatası seni dünyaya getirmeleri
82 Yorumla
Soran+1 yılGereksiz sozler yasamayan bilemez.
+1 yılHaklısın böyle oluyor malesef. Eğitimin ne yaşın kaç
00 Yorumla
+1 yılSen insan değilsin yaşamaya hakkın yok, intihar et annen baban da kurtulsun
00 Yorumlaelalemin ne düşündüğü annen den babandan daha önemli evlenme sen zaten bir cacık olmaz senden
00 Yorumla
+1 yılMantigina siciyim -,-
20 Yorumlakaplumbaga kabugunu begenmiyor
34 Yorumla
Soran+1 yılBen bunu haketmiyorum ama bende mi onlar gibi olayim
- 4 ay
Sırf senin gibi tatlım evladına cevap vermek için hesap açtım yazık lan sana acıyorum senin zihniyetine * beyinli pic ne demek kızına tecavüz eden baba? ya da kardeşini pazarlayan insanlar lazım? Sen çok yaptın heralde gerçi beklerim senin gibi pis düşünceli birinden hayatında bir kadın varsa yemin ederim üzüldüm onun adına ha bide belli Türkiye'deki olaylardan sonra baya gotunuz kalkmış artık iyi olmayan bir erkeği bile sırf şiddet uygulamiyor tecavüz etmiyor diye desteklersiniz reziller
- 4 ay
tatlım evladı*
+1 yılÇok ayıp bu yaptığın. Ve asıl bu yaptığından utan
04 Yorumla
Soran+1 yılYa bu durumun icinde bulunmadiginiz icin ahlak dersi vermeniz normal
- +1 yıl
Ne alaka be? Annen baban onlar senin. Yaşın eminim 18 ya da altıdır
Soran+1 yıl20 yasim
- +1 yıl
Ne olursa olsun onlar senin annen ve babandır. Sırf bu yüzden dahi onlara değer vermelisin. Düşünme etrafının ne dediğini!
+1 yılBende senden utaniyom nalan
00 Yorumla
+1 yılKabuğunu beğenmeyen civciv hesabı... Ileride geçer
00 Yorumla
+1 yılAllah senin gibi evlat vermesin kimseye.
12 Yorumla
Soran+1 yılİcinde olmayan bilemez durumu
- +1 yıl
walla kardeşim hayatta karşına kim çıkarsa çıksın, hiçbiri seni ailen kadar karşılıksız sevmeyecek.. sen bunu bir kenara yaz, lazım olur ileride.
Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. büyüt kargayı oysun gözünü
20 YorumlaHakkını bile ödemeyecen belki böyle konusma..
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlarinda benim ustumde haklari var
+1 yılYurtadan cikmis kabunu begenmiyo
00 YorumlaKaplumbaga cikmis ciktgi kabugu begenmemis
00 Yorumla
+1 yılİnsan anne babasindan utanmaz camisi ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Canisi yazacktim
- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler