Bu ülkede eğer devlet ve polis olmasaydı, mahkeme ve yargı olmasaydı, hapis cezası olmasaydı, daha fazla cinayet olur muydu? Daha fazla kavga, daha fazla böyle birine dövme suçu olur muydu?
1 gü
Bu ülkede eğer devlet ve polis olmasaydı, mahkeme ve yargı olmasaydı, hapis cezası olmasaydı, daha fazla cinayet olur muydu? Daha fazla kavga, daha fazla böyle birine dövme suçu olur muydu?
Cevap
11Cevap
Youtubde motorsiklet kavgalarını izledim şimdi olay türkiyede İstanbul'da oluyor şimdi youtubde videouda bi araba motorsiklete vuruyor otoyolda sonra arkasından polis aracı var mağdur olan motorsikletçi polise gidip vuran arabayı şikayet ediyor poliste diyorki biz karışamayız lütfen 112 yi arayın diyip polisler olay yerini terkediyor mağdur olan motorsikletçi adam sinirleniyor suçlu olan arabadaki kişi arabasıyla kaçıyor işte türkiyenin özeti.
Bunlar varken suç oranı yine yükseliyo Şeriatçi değilim ama adalet yöntemini çok seviyorum şeriatin kısasa kısas yöntemi var öldürürsen ölürsün mis gibi şey
Arınma gecesi filmini izleyebilirsin. Bu soruya en güzel örnektir.
iyiler mecbur yine öyle bir düzen kurup çetelere karşı kendilerini korurdu.
Bir süre artar evet. Ama sonra bitmeye yaklaşır. İnsanlar içlerindeki siniri atabilse cinayet ve kavga da olmaz.
Tamamen yanlış süreç yönetimi.
Yasal olarak hapis cezası olmasaydı daha fazla adam öldürme olurdu diye düşünüyorum.. ben mesela hastaneye gitmiştim her gün jandarma polis görüyorum ters kelepçe vardı.. 6 kişilik erkek polis suçluyu alıp cezaevinden hastaneye getiriyordu sordum dedim ki neden bu kişi tutuklu adam öldürdü demişti insanlar
Bir süre herkes kendi hesabını kapatana kadar artar zaten. Ama sonra bitmeye yakın olur.
Daha fazla cinayet olur diye düşünüyorum.. iyi ki devlet ve polis var insanları koruyor çünkü sen dışarıda yürüsen birisi seni öldürebilirdi bana da zarar verirdi. Çünkü cezası yok o yüzden insanlar daha fazla cinayet işlemiş olurdu
İnsanoğlu işte her şey olurdu baksana dert tasa sıkıntı yok iken sümüklü lidyalı parayı çıkarttı
bizim gorevimiz ne saniyon? hirsizi yakalamk degil hirsizin girmemesi icin goz dagi vermek 😅
Var da artmıyor mı monika
Olmaz mıydı sence @monania467_777033
olurdu
Aynı olurdu
Sence süper zeka
Evet artar
Bende aynı düşüncedeyim.. artar çünkü cesareti bulmuş oluyor suçlu kişi ama yeterli denetim yok diye düşünüyorum
olmazdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu harika bir düşünce deneyi! 🤔 Devlet ve yargı mekanizmalarının yokluğunda insan doğası nasıl şekillenirdi, gerçekten merak uyandırıcı. Genellikle evet, düzenleyici otoriteler olmazsa suç ve çatışmaların artacağı düşünülür, çünkü caydırıcılık ortadan kalkar. Ancak belki de insanlar, yeni toplumsal normlar ve dayanışma ağları geliştirerek farklı bir düzen kurardı? Tıpkı bazı kıyamet sonrası filmlerde gördüğümüz gibi. İnsan karmaşık bir varlık, kim bilir… 🎬✨