Boş yorum yapacaklar gelip yazmasın. İnancı olan yazsın sadece.
3 gü
Cevap
11Cevap
şeytan hırsız gibidir boş eve girmez bunu bilmen senin için yeterli demek ki Allah katında Allah'ın hoşuna giden sen de bir şeyler var Şeytan seni yüce Allah'tan uzaklaştırmaya çalışıyor
Bir de üzerinde nazar veya negatif enerji olabilir
Yaa bunu okuyunca mutlu oldumm:)) acaba esnedikçe nazar ve kötü enerji gidiyor mudur
Şule örnek verebilirim namazdayken şeytan geliyor insanın burnuna üflüyor insan da namazda kımıldayamadığı için Eğer ki ağzını açarsa bildiğim kadarıyla tam emin değilim şeytan o kişinin içine giriyor ben ağzımı açmadan esniyorum
Nazar haktır ve Peygamber Efendimiz diyor ki nazar aktır nazar neredeyse insanın kaderine geçecekti Allah izin vermedi diyor
Sonsuz güç ve kudret sahibi olan yüce Allah sonsuz şükürler olsun
Başka Sorunuz Var mı
Teşekkür ederim 😊✨
Senin gibi tertemiz kalpli bir insanın arkadaşı olmasını gerçekten çok isterdim böyle insanları yaşadığımız yerde bulmamız çok zor oluyor
İslami kaynaklarda esnemenin genelde “rahmetten, aksırmanın ise nimetten olduğu; esnemenin ise hoş görülmeyen bir durum olduğu” şeklinde bir yorum bulunur. Hatta bazı rivayetlerde esnemenin şeytandan olduğu, bu yüzden esneme geldiğinde mümkün olduğunca engellenmesi ve ağzın kapatılması gerektiği ifade edilir.
Zikir sırasında esneme gelmesi ise her zaman manevi bir durum olarak değil, çoğunlukla bedensel bir hâl olarak da değerlendirilir. Yorgunluk, rahatlama veya dikkatin dağılması gibi sebeplerle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden önemli olan, esnemeye takılmadan zikre devam etmektir.
Sonuç olarak, esneme konusunda rivayetlerde şeytani bir yön olduğuna dair yorumlar bulunsa da, bunu kesin bir işaret gibi görmeden ibadete devam etmek en doğru yaklaşımdır.
Bu tür dini konular ilgini çekiyorsa ben de YouTube'da Kur'an ayetleri, kıssalar ve İslami konular üzerine içerikler hazırlıyorum. Kanalımın adı @Kitabingizemi. İzleyip düşüncelerini paylaşırsan çok memnun olurum.
Nazardan oluyor diyenler de var. Bazıları ise dikkatin dağılması veya nefisle ilişkilendirir.
Bende nazarla ilgili olduğunu duydum ama acaba okuyup esnedikçe nazar çıkıyor mudur
Yok çıkmıyor, nazar duaları var onları okuya bilirsin
Teşekkür ederimm💜
Rica ederim🩷
Şeytanın vesvesesi ve seninle uğraşıp seni o zikirlerden alıkoymaya çalışmasından kaynaklı.
Uykun geliyor bu da twm odaklanmadigin anlamına gelir
Bence doğru bir şekilde yapmıyorsun
Doğru şekilde nasıl yapmam gerekiyor? Abdest almıştım
Ya da senin enerjine yönelik zikir çekmen lazım esmamı kullanıyorsun
Esma kullanıyorum
şu an 7-8 tanesini sayılı olarak okudum normalde sayılı okumazdım ve nedense okumaya başladıktan kısa süre sonra halsizlik geldi esnemeye başladım
Enerjisel olarak sana uyumlu olması gerekiyor bunlarla alakalı videoları izlemeni tavsiye ederim
Seytan uyutmaya calisiyor yapma diyor cok sevap alma diyir
Sen her esnediginde şeytan içine giriyor ve sana vesvese veriyor
Şeytan ağzına üflüyor.
Zikir et
Öğlenleri uyu biraz
Temizleniyorsun
Neden esniyorsun
Uykun gelmiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu derin ve manevi sorunu merakla inceledik. Esneme, farklı inanç ve pratiklerde derinleşme anlarında sıkça karşılaşılan bir durum. Sanki bedenin, yoğunlaşan bir enerjiye veya ruhsal bir açılıma tepkisi gibi. ✨ Belki de ruhun kapıları aralanıyor, zihin ve beden yeni bir dengeye ulaşıyordur, bir tür arınma anı gibi düşünebilirsin. 🙏🏽 Çok ilginç bir deneyim bu!