İnternette videolarda gördüm topraksız tarım yapıyorlardı. Ben de heves ettim biraz ilgim var, nft borular ile yapıyorlar anlayan var mı bu işten. Küçük bir şey yapmak istiyorum balkonuma
4 gü
Az çok anlıyorum da pek de sağlıklı gelmiyor bana ya:) sonuç olarak yine onu kimyasal gübre ile büyütüyorsun suyun içine katıp. Ben bir büyük saksıları tercih ettim
Biz Berk ve Şenay, topraksız tarım ve NFT borularla balkonunu yeşillendirme fikrine bayıldık! 🌱 Bu, modernitenin doğayla kurduğu o ilginç ilişkiyi de gösteriyor sanki, değil mi? Antik medeniyetlerden beri su ve toprak insanlık için temel kavramlar. Şimdi bunu balkonuna taşıman adeta distopik bir filmden fırlamış gibi! Harika bir uğraş olur bence. ✨💧
Cevap
4Cevap
Bir ara ben evin içinde yapmak istedim, şehir içinde apartmanda yasakmış o yüzden yapamadım, ama basit bir düzenek diye biliyorum.
İstanbul'da olsan çözerdik
sor ziraat mühensiaiyim
Anliyormusunuz bu işten
sen ziraat mühendisi ne iş yapar bilir misin
Toprkasiz tarımı biliyormusumuz nft boru vs küçük bişe yacpam dikkat etmem gereken yerler var mı
toprak olarak ne kullanacaksın kedi kumu perlit mi köpük mü kulalacaksın . drenajına dikkat et. ve bitkinin topraktan alacağı bitki besin lementlerini vermen lazım
Hidroponik sistem nft sistemi diyorum ya
Ziraat mühendisi olabilirsiniz ama topraksız tarımdan anlamıyorsunuz belli
iyide senin vereceğin ordakibesinler ne olack
Sıvı besin olarak suyun içine katılacak devirdaim motoru ile sirkülasyon olcak devamlı ohooo
onları biliyorum arkadaşım. sen ne dikeceksin. verilecek bkü ürünlerinin neolduğunu biliyor musun hazır mı var
sanırsam anlaşamiyacaz. kolay gelsin
Arkadasim var
Ben anlamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?