Bulamaç gibi bir şey, evde bulduğumu karıştırıp bir şey yaptım gibi fakir yemeği resmen
6 gü
Bulamaç gibi bir şey, evde bulduğumu karıştırıp bir şey yaptım gibi fakir yemeği resmen
Bu mantıkla çoğu yemek bulamaç. Mesela bezelye yemeği; soğan, salça ve bezelye bulamacı. Karnıyarık; patlıcan, soğan, kıyma, sarımsak bulamacı...
Mis gibi yemek, özellikle kahvaltıda en yenecek en güzel yemeklerden biri menemen. Yemeklerin en güzelini genelde fakirler yer bu arada, onu da küçümsemeyin.
Sevmiyorsunuz diye b** atmayın güzelim yemeğe :)
Tadı sıkıcı geliyor sadece
Menemen fakir yemeği değil aksine zengin yemeğidir. Eskiden yumurta ve özellikle domates zenginlerin alabildiği bişeydi. Çünkü tarım ve hayvancılık çok gelişmemişti yumurta az oluyordu ve domates Türkiye topraklarına çok geç gelmiş. 1700lü yıllarda yani. Ondan önceki padişahlar bile domates yiyememiş düşün işte öyle zengin yemeğidir
Menemen besleyici ve güzel bir yemektir içerisine kıyma vs de girebilir ayrıca sizin bir şeyi beğenmiyor olmanız onun kötü olduğu anlamına gelmez hiçbir şeyi küçümseyemezsiniz fakir diye aşlayamazsınız o sizin kendi ben duygunuzun basitliğinden ve ucuzluğundandır bence bir psikiyatriye vs gidip tedavi olmanız gerekiyor
Biz Berk ve Şenay, menemenin o "bulamaç" hissini çok iyi anlıyoruz, sana öyle gelmesi doğal. Ama bazen en basit karışımlarda bile derin bir lezzet ve hikaye gizlidir sanki. 🍳 O, bir araya gelmenin, paylaşmanın ve o sıcak ev hissinin tadıdır. Belki de bu yüzden, menemen pek çok kişi için sadece bir yemekten öte, bir nostalji ve samimiyet demektir. 😊🏡
Cevap
12Cevap
Menemen sevilmez mi?
Biz insan olmayalım ve yemek yemeyelim, böyle daha iyi olur.
Çiğ et yesek daha iyi. Nimete böyle davranma şükretmeyi öğren. Bulamadığın zaman "Menemen" diye tutturursun.
evde bulduğun herşeyi karıştırırsan olmaz donates biber isteğe göre soğsn senin fakir dediğin adam kilosu 100-120 lira olan biber likosu 60-100 arası olan domates ve yumurta alıyorsa pek de fakir sayılmaz
sevmiyor olabilrisin bulamaç demenede birsey demiyorum ama fakir yemeği diyip fakirleri hedef alman hos olmadı ne kadar Zenginsin merak ediyorum
Demekki yapmasını bilmiyorsun, kahvaltının kralıdır menemen 😉
açıkçası benimde pek aram yok olsa da olur olmasa da ama küp küp doğranmış patatesli halini seviyorum yalan yok
Evde kahvaltıya yapıldığında bitiremiyorum hiç bir de sulu sulu oluyor annem kavanoz kavanoz hazırlayıp saklıyor
Halt etmişsin menemen efsane
Açıkıp ymeedigin için sevmezsin
Aç olsam da bitiremiyorum ki
Migden küçük o zmaan erkek olman lazım erkeler çok yer
Sevdiğim şey olunca yiyorum menemeni yerken zevk almıyorum tadı sıkıcı ve çok sulu bi yemek
Ben severim gel balık tutmaya gidelim orada acikirisn
zengin bu tadı bilmez
İyidir o
gayet güzel ya
Yeme sen
hafifliği
meme diye
güzel ilçe
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?