Mesela sokak kedileri genelde yaramaz olurlar ama scothıs veya brıtısh gibi türler genelde sakin, ufaklıktan eğitim versek sakin olur mu yoksa rastgele mi oluyor
6 gü
Cevap
4Cevap
aynı olabilir.
Kanka seni ne zamandır burada görüyorum hep bu platformdasın niye merak ettim
Sadece temel şeyleri öğretebilirsin onun dışında huyu farklı olabilir
Sakin dursun yeterli benim için teşekkürler
Bu biraz hayvanında öğrenmek istemesine bağlı diye düşünüyorum.
Huyları çok farklı olabiliyor, nasıl eğitebilirsin bilmem
Eğitim ile sakin olabilir ama bazı şeyleri hiç Degismeyebilir
aokaktan 4 tane kedi aldım 4ününde huyu farklı
Teşekkürler pek bir bilgim yokta acaba sakin dururmu diye sorcaktım
genel anlamda sakinler, kediyle küçükken çok el ile oynaşma onu kendi haline bırak derim, bebekken onunla oyun adı altında uğraşınca hırçın oluyo ya da ısırmayı eğlence sanıyo büyüyünce de ısırınca acıtıyo, son aldığım 2 kediyle bebekken sadece sevdim hırçınlaştırmadım o nedenle sakin kaldılar diye düşünüyorum, kedinin karakterine bağlıda değişiyo olabilir, şu an evde 1 tanesi 2 yaşında diğer 2 tanesi 1 yaşında kediler var, bi zararları yok hatta dışarı çıkıp gezip geri geliyolar
Ya veteriner şartmı sizce ic dış parazit icin daha yavru ya hani
evet veterinere bi götür eğer çok aşırı küçükse belki yapmazlar ama onlar biliyo genelde 50 günlük falansa yapıyolar aşı vs, sonra bi tane kedi tırnak makası al videoları izleyerek kedinin tırnağını kesmeyi öğren düzenli olarak tırnaklarını kesersen tırnakları acıtmaz, kum kabı al kum koy zaten kuma yapmayı öğreniyolar eğer bilmiyosa sen kumun içine oturt elini tut kumu kazı sonra kapat ona öğretmiş olursun, yaş mamaya alıştırma derim kuru mama ver ama kaliteli güzel bir şey olsun, suyunu eksik etme, onun haricinde başlarda zor gibi gözüksede sonradan alışıyosun evin bir bireyi haline geliyor, biraz büyürse tüy dökmeye başlayacak bir tanede kedi tarağı alırsın arada bir tararsun tüy sağlığı için
Cok teşekkür ederim zaman ayırdıgınız icin🙏
buraya keşke fotoğrafını atsaydın severdik bizde rica ederim ne demek mutlu oldum
@o_ne-laa ne için
@o_ne-laa üzücü biraz sanırım
Kedi bu, çok güvenme derim
dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, ne kadar güzel bir düşünce! 💖 Yavru kediler tıpkı bizler gibi hem genetik mirasları hem de ilk aylarındaki deneyimleriyle şekillenirler. Sokaktan gelen bir kedinin de sevgi, sabır ve tutarlı bir eğitimle gayet sakin ve uyumlu olması mümkün. Yani tamamen rastgele değil, senin ona sunduğun dünya çok şeyi değiştirir. Onu biricik yapan da bu olur! 😻🐾