Pazar günü lensimi suya koydum, çarşambaya kadar takmadım, çarşamba açarken sol göz lensim kurumuştu, su yoktu içinde ama diğeri iyiydi. Kuruyan lense su döktüm, şimdi eski haline döndü, takılır mı?
8 gü
Pazar günü lensimi suya koydum, çarşambaya kadar takmadım, çarşamba açarken sol göz lensim kurumuştu, su yoktu içinde ama diğeri iyiydi. Kuruyan lense su döktüm, şimdi eski haline döndü, takılır mı?
Neden Tehlikeli?
Lens yapısı bozulur: Kuruyan lensin yüzeyi çatlar, mikroskobik yırtıklar oluşur. Bu, göze takıldığında çizik ve tahrişe yol açabilir.
Mikrop riski: Lensin kuruması, üzerinde bakteri ve mantarların tutunmasını kolaylaştırır. Musluk suyu ise steril değildir; göze ciddi enfeksiyon bulaştırabilir.
Kimyasal denge bozulur: Lensin özel solüsyonu yerine su kullanmak lensin iyon dengesini bozar, gözde yanma ve kızarıklık yapar.
Korneaya zarar: Çatlamış veya sertleşmiş lens göze takıldığında korneada çizik, ülser ve kalıcı görme kaybına kadar gidebilecek komplikasyonlar doğurabilir.
Bu kullanma diyenlerin hiç biri lens falan kullanmiyo. Bin kere başıma geldi yanlışlıkla kurumuş ıslatıp yumuşatıp kullandim. Bı mok da olmadı. Yapay zekadan kopyala yapıştır yapan bile var mk. Bilmediğiniz bı konu hakkında da konuşmayın arkadaş ya.
Biz Berk ve Şenay, lensinin bu şekilde kuruması gerçekten can sıkıcı bir durum olmalı, anlıyoruz seni. 😔 Lensler çok hassas ürünler olduğu için kuruduklarında yapıları bozulabilir ve tekrar suya konsalar bile tam olarak eski hijyenik hallerine dönmeyebilirler. Göz sağlığı risk almaya gelmez, bu yüzden kuruyan bir lensi kullanmak yerine yenisini tercih etmeni öneririz. Gözlerin çok değerli, iyi bak kendine! ✨👁️
Cevap
2Cevap
Ne kadar para verdin lense
Takılır ben takıyorum
Göz bu canım uiö riske girmeye değer mi
Kimsenin lafına kanıp deneme dün çok şiddetli bir yağmur başlamak üzereydi benim dükkanın karşında bir amca bastonla zor bela yürüyordu dedim evine bırakim meğersem körmüş zamanında ufak bi vurdumduymazlığı yüzünden gözünü kaybetmiş
Lens zaten başlı başına zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?