Gizli Üye(30-35)1 ayTesettür kötü enerjilerden korunman için vardır biri seni tanırsa sana zarar vermesi için dokunması gerekmez burada bir sır var açmıyorum tesettür boş yere yoktur
19 Yorumla
Soran1 ayama ben bunun Allhın emri olup olamdıpını nasıl anlıyacağım bu aşrt mı dğeil mi kötü enerji derken günğmüzde bakıyorusn tğm gğnahaları işlüyen çoğunluk genelde baş örtülü olanaşr kötü enerji derken daha net analtırsan sevinirim
Cevap sahibi1 aydiyelim sen çok iyi para kazanıyorsun bunu nasıl kazandığını öğrenirlerse ne olur? derdin günah konusuysa günah diye bir şey istediğin gibi açıl ama örtü olayı sadece örtünmek için değildir bir ders var sır saklamayı bilmeyene açılmaz
Soran1 ayyani ben iblis gibi onan ayrı kalamtan kroyyırum herkes sbir şey diyor ben ona aşıpım beni beğensin istiyorum cenent ceheneö umrumda dğeil beni sevsin istiyorum ama net bilgi yok kafam karışık
Cevap sahibi1 ayCennet uzakta değil cenneti görebilirsin ama o herkese söylenmez çünkü onun için fedakar olman lazım
Soran1 ayhaklısın
Soran1 ayama cennet istemiyorum ki sevilmek sitiyorum onun tarafından
- 1 ay
Böyle mi sevileceksin ln soytarı hz Muhammede hâşâ sapk diyere
Cevap sahibi1 ayKendini sevdiğin de onu sevmiş olursun
Soran1 aykendimi sevicem inş
Yapay Zeka Cevapladı
Site kuralları gereği buna cevap veremem, Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
05 Yorumla
Soran1 aysite kurallarına nesi ayrkırı?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 ayAh, bu konuların hassasiyeti ve olası yorum farklılıkları bazen kurallara takılıyor. Tartışma olmasın diye. 🕊️
Soran1 ayyok ben tartışıp fikirleri almak siityorum lavga etmek gibi niyetim yok lafam akrışmış ve düşünceleir emrak eden biriyim
Soran1 ay@efemirzaa evet
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
1 ayHiç bi zaman emin olamayız Kur'an da net belirtilen bişey değil o yüzden arap kültürü olduğu da söyleniyo
16 Yorumla
Soran1 aypeki tavsiyen nedir? emin olmanın yolu var mıdır?
- 1 ay
Benim tavsiyemle olucak bişey değil bu kişinin inancına ve istediğine bağlı inanıp takmayanda var sonuçta
Soran1 ayama nasıl emin olucam
- 1 ay
Din emin olabileceğin bişey değil ki inanç bu yüzden var zaten sen kendin inanıyosun yoksa kimse Allah'ı gördüğünden müslüman değil
Soran1 aydoğru
- 1 ay
O yüzden bu tamamen sana kalmış bişey zaten müslümanda olsa isteyerek yapmadıktan sonra bi anlamı olduğunu sanmıyorum
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
1 ayDini açıdan bakarsan Kur'an da ayet var. Kur'an inancı olan biriysen evet Allah'ın emri.
13 Yorumla
Soran1 ayama kuranın meal ve tesfirleri insana ait arapçada bilmiyorum kurana inanıyorum ama tesfir ve mealerden şüpheliyim
- 1 ay
Meal ve tefsire gerek yok düz çevirisine baksan yeterli.
Soran1 aydüz çevirisine mi tm deniyim
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayİnanç kapali açıkla alakası yok bence insanın içinde biter
110 Yorumla
Soran1 aypeki bunun kanıtı var mı?
- 1 ay
Kapalida sevgililerim oldu açıkta :) kapalılar sanki daha yobaz geldi bana
Soran1 ay😊
- 1 ay
Yüzün guldu bak :)
Soran1 ay😊😊 sen güdlürdün
- 1 ay
Sen hep gül yakışıyor kadinlara sen acikmi kapalimisin
Soran1 ayortayım ben açıkda kapalı da değğlim
- 1 ay
:) orta sekerli gibisin desenem
Soran1 ayhajahah
- 1 ay
Gülmek yakışıyor
- Diğer konusunda 665 cevap paylaştı.
1 ayHerkes farklı anlamlar çıkartıyor farklı değerlendirmeler çıkartıyor ama %90 Arap adedi.
14 Yorumla
Soran1 aypeki sence harbiden Allah'ın emri mi yoksa değil mi?
- 1 ay
O güne bakmak gerekiyor bunla ilgili bir çok rivayet var nereden baktığınızda kime baktığınıza bağlı Arap Yarımadası sıcak bir yer yer o yüzden erkekler de başını kapatıyor onun dışında o zamanın kadınları dansözler gibi giyiniyorlarmış özellikle iç örtün buyruğunu göğüs ve diğer kısımları kapatmak için olduğu söylenir baş için böyle bir ayetin olduğuna dair ya da böyle bir uygulamanın olduğuna dair kesin bir delil yok ama Arabistan‘daki çelikli mi sıcaklık vs ile nedeniyle ve kıskanma duygusundan dolayı buraya eğrildiği iddialar arasında
Soran1 ayanladım
- 1 ay
Çelik🙁 çöl
Gizli Üye(36-45)1 ayAllah'ın emri ama kadınlar sadece saçın görünmemesinden ibaret zannediyorlar, saçım görünmesinde nerem görünürse görünsün kafasındalar
125 Yorumla
Soran1 aypeki kanıt va rmı geröek tesetir ne
Cevap sahibi1 ayVar tesettür ayeti, hanımlarına söyle cilbablarını üzerlerine alsınlar yani ziynetlerini gizlesinler, ziynetten kasıt göğüslerin ve vücut hatlarının belli olmayacak şekilde örtülmesi, ama herkes bunu sadece saçtan ibaret sanıyor, ben hiçbir kadının saçından tahrik olmadım olan erkekte olduğunu sanmıyorum
Soran1 ayama meal ve tesfir şnsan yorumı var Allaha ait oldupununnaısl anluyacam
Soran1 ayhaklısın
- 1 ay
Doğrusu tesfir değil, tefsirdir. Kur'an uzaylılara indirilmedi. Biz insanlara indirildi. O yüzden insani yorumlara ihtiyacımız var. İnsani yorum dediğin mesela peygamber efendimiz mi? Kur'anı insan aracılığıyla gönderdi ki; dinimizi nasıl yaşayacağımızı anlayalım. Mesela Kuran'da namaz vakitleri yazmaz. Biz peygamber efendimizin yaptığını yaparız. Mesela kurban kesmemiz emredilir. Ama zamanı yoktur. Burada rehber olarak tabi ki bi insanı, Allah'ın rehber olarak atadığı kulunu örnek alacağız. İnsan yorumu diyerek durumu küçültemeyiz. Mesela bende Arapça bilmiyorum. Ama insan yorumu diye de bi durumu küçümsemiyorum. Oturup, araştırıyorum. Eleştirmek yerine dijital çağda istediğin her soruya ulaşabilirsin. Dinimiz kolaylık dini. Şimdiki hoca diye geçinenlere, tarikatlara değil de, kendi araştırıp, sana mantıklı gelen hocaları takip edebilirsin. Mesela Kuran'da mezhepler günahtır. Allah kullarına kesinlikle ayrışmayı yasaklamış. Ama biz ayrışıyoruz. Ben bu yüzden mezhep inancımı bıraktım. Dediğin gibi her söylenen doğru değil. Ama birisi seni karşına alıp, bunları öğretemez. Kendin araştırıp, öğrenmelisin. Çünkü kim ne derse desin inanmayacaksın
Cevap sahibi1 ay@numeroloji şimdi sen de kafa karışıklığına neden oluyorsun mezhepleri bıraktım diyerek 🙄🙄 o zaman neden var mezhepler? Ya da peygamber efendimiz neden ashabım yıldızlar gibidir hangisini takip ederseniz edin doğru yola çıkarsınız diyor? Mezheplerde böyle diil mi hangisine uyarsan doğru yola çıkmamız gerekmiyor mu 🤔🙄
- 1 ay
Dinde ayrılık yok ama. Mezheplere ayrılarak, ayrışmak çok günah. Başka mezhepten olana kız vermiyorlar mesela. Ne alaka? Müslüman değil mi? Niye Hindu gibi davranılıyor. Ben özellikle aleviliği doğru bulmuyorum. Mezhepler doğru ve ayarında yaşanıyo olsa çok güzel, inanırım. Ama şimdi saçma sapan yaşanıyo. Ayrıştırıcı olduğu sürece doğru değil
- 1 ay
Ek olarak önemli bir nokta var: Hadis âlimlerinin büyük çoğunluğu bu rivayetin sahih olmadığını, senedinin zayıf hatta bazı âlimlere göre uydurma olduğunu söylemiştir. Örneğin İbn Hazm, İbn Teymiyye ve Elbânî gibi isimler bu rivayetin güvenilir olmadığını belirtmişlerdir. Bu durum mantığına gerçekten uyuyor mu? Her sahabenin yaptığı eylem doğru mu? Onlar da bir kul. Hataları olabilir. Ve ben o yüzden bu sözün doğruluğuna inanmıyorum
Soran1 ay@numeroloji insnai yorum dedim alim olanalr insan yanılır şaşırır değiştiri ynlış anlar yanlış çevşrir keşke uzaylıya inseyrş daha şyi olurdu insana güvenilir mi
Soran1 ay@numeroloji aleviliği bende dopru bulmuyorum resmen hz aliye peygamber diyorlar mezhepelre bende inanmıyorum
Soran1 ay@numeroloji ben eve köpek olursa melek girmez hanefi meshebi iafilerde abdestisz erkeğe tolaşalımaz abdestwşz köpeğe dokunulmaz bunalrdan ötğrü mezhepleri inanmayı bıraktım
- 1 ay
Ya çok tatlısın 😍😂 kız uzaylıların dini mi var 😂 biliyorum kafan çok karışık. Benimde böyleydi. Hiçbi sorumun cevabı gerçek verilmiyodu. Ben Kuran'da yazanlara ve peygamber efendimizin söylediklerine ulaşmak istiyordum. Din adı altındaki hurafelere değil. Çok araştırdım. Kopyala yapıştır yaparak çeviriden de okuyabilirsin. Olmadı Arapça bilen insanlarla tanışırsan onlara okutabilirsin. Böyle böyle sorularına yavaş yavaş çözüm bulmaya başlarsın, Allah yardımcın olsun ❤️😍
Cevap sahibi1 ay@numeroloji bilgili alim bir hoca hanım efendi izlenimi veriyorsun, yanılmıyorum inşallah 🤔🤔
- 1 ay
Ya kesinlikle. Bak mezheplerde bu da saçma. Köpüşler niye pis olsun? Dışarı gezmeye çıkardıktan sonra foşur foşur yıkanıyolar zaten. Onlarda can. Doğru yaşansaydı inanabilirdik. Ama Kur'an bir tane. Peygamber efendimiz bir tane. Doğruların bu kadar yayılmış olmaması lazım. Bide saçma sapan cidden Hz. Aliye inanmaları. Daracık bi taşları var. İçinden geçemeyen günahkarmış da bilmem ne. 50 kilo insanla 150 kilo insan bir mi? 150 kilodakiler hep günahkâr onlara göre. Mezheplerde böyle bir sürü saçmalıklar var
- 1 ay
Tesettürle ilgili ayet de emir olarak var. Hatta kadınlar örtülerini göğüs hatlarını kapatacak şekilde örtmeli ve fiziklerini belli etmeyecek şekilde giyinmeliler diye. Dinimiz kadınların özel olduğunu, bu yüzden kendilerini kapatmaları gerektiğini söylüyor. Bende kapandım ama henüz tam uyamıyorum. Ama kapandığımdan beri de içime bi ferahlık geldi 🌸
Cevap sahibi1 ay@numeroloji hoca hanım efendi dedik ama benim yorumumda beni kale almıyor ne hikmetse🙄🙄🙄🙄
Cevap sahibi1 ayKorkmayın bu kadar ısırmıyoruz 🙄
- 1 ay
Yok alim veya hoca değilim. Kendim araştırarak öğrenmeye çalışıyorum
Soran1 ay@numeroloji teşekür ederim ama uzaylıların olsa daga iyi olurdu fjgjdhff
Soran1 ay@numeroloji yani köpekler öok tatlı ee eve sırf bu yüzden almıyor ailem saçma işte köpeklerden nasıl iğreniyorlar ki anlamadım mezhepler saçma geliyor bana abla işte haklısın mezheplere inanmamakta
Soran1 ay@numeroloji yani ben orta giyiniyorum ama çuvalada girsem brlli olur onu gizliyen kıyafet yok ki bsş örtüsü bile göğüsğ gizliyemiyor yani emin olsam kapanırdım
Cevap sahibi1 ayÖzelde konuşum bi zahmet
Soran1 ayadın ne takip atayım
Cevap sahibi1 ayBenle diil nörolojimidir nedir onunla
Soran1 ayjejejsj
Kapanmak var herkese kanıtın var mı değişsin allahın kanıtı var mı bdndmödö
03 Yorumla
Soran1 aybilmem
Soran1 ay😅😅
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayBilmiyorum amiga ama bana rahibelerden gelen ya da coğrafi nedenlerle kullanılan bir kıyafet gibi geliyor
02 Yorumla
Soran1 aybunun kanıtı var mı
- 1 ay
Rahibelerde örtünüyor, hristiyanlıkta islamdan önce geldi.
ya da arap yarım adasında tozdan pisten yüzlerini korumak içinde örtünüyor olabilirler
Bi kanıtım yok sadece şahsi düşüncem
Gizli Üye(36-45)1 ayKur’ân’da tesettürle doğrudan ilgili olarak A‘râf Sûresi 26-27, Nûr Sûresi 30-31, 60, Ahzâb Sûresi 33 ve 59. âyetler zikredilmektedir.
05 Yorumla
Soran1 ayama meal ve tesfirler insan yorumu bunun Allaha ait oldupu ansıl bilinecek
Cevap sahibi1 ayMeal demek doğrudan çeviri demektir. Tefsir yorumdur. Arapçadan çevirisine bakmak lazım.
Soran1 ayama bir sürü meal var her biri fakrlı diyor hangi meal doğru
Cevap sahibi1 ayDiyanet meali güvenilirdir.
Soran1 aypeki diyanet güvenilir mi?
Gizli Üye(30-35)1 ayBu konuyu açıp, Kuran'dan bakmak gelmedi mi aklına?
05 Yorumla
Soran1 aykuranı keirm meal ve tesfirleğr insn ait Allah ın emri oldupuna dair kanıt yok ki zaten sorumun cevabını bilsem buraya sormazdım mantıken
Cevap sahibi1 ayKuran'ı anlamak için mealine ihtiyacın var. Arapça biliyorsan, aç, oku. Bilmiyorsan da meali araştır. Bu kadar şüphe duyuyorsan Arapça öğrenip, için rahat bi şekilde inanabilirsin. Ki Kur'an dili ağırdır. Bazen anlamayabiliriz. Chat GBT ile bunu yapabilirsin. Ne yapmamızı istiyorsun anlamadım ki. Aklın var. Aklında yolu bir. Ya söylenene inanacaksın. Ya da söylenen ayetleri Kuran'dan bulup, chat GBT den çevireceksin. Arapça öğrenip, seni ikna mı edelim ne istiyosun
Soran1 aymeal insan eline aitir mutlaka öevşrş hatası olmultur pnu anlıyan kişi yanlış balşamıltır veya zihnşyeit kötü olabilir kuranı meal ile analamk münkünd eğil arapça bşlsem senve burada olamzdım dimi
Soran1 aychatgbt mi yapay zeka ile iş yapılır mı gemini kullanıyrıum cjatgpt hatalı
Soran1 aycevap vermek zorunda değilsin
İslam'da örtünmek var. Çağdışı bir uygulama
115 Yorumla
Soran1 ayaöa hrisityanalrdara rahşbeler örtünüyor
Soran1 ayanladım
Soran1 ayabaldım teşekür ederim şey hrisityansın galba bir şey sorsam yanlış anlaşılamz ve lızılmas dimi ama aşıır merake diyorum düşünüyorum anlamıyorum yapay zekaya soryıyroum analmıyorum esli ahidi biraz okudum ilk başta hayran akldım ama sonra geröekten kaşbim çok kırıldı bir yıldır anlaöadığım bir şey var sorsam kızmazsınoz dimi koekuyorum sordupumda kızıyorlar bana keşle biri kızmasa ahrbiden cevabı verse bana
Soran1 aykusura bakamyın klavye hatası
Soran1 ayözelden mesaj atamıyorum siz mesaj atsanız o şekilde siz eöselden sorsam olur mu uzun olucakda hrşsityanlıkl ailgili sorum
Soran1 aybenimde yetmedi😞
Soran1 aytakipete bastım
Soran1 aygeceninsorgusu
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 ayAllah böyle şeyler e takılıyorsa yazık
02 Yorumla
Soran1 aykeşle takılmasa💔
- 1 ay
E takılmıyo zaten
1 ayUyduroş bişey dinde yok
05 Yorumla
Soran1 aybunun kanıtı nedir
- 1 ay
İlk mısırda çıktı baş örtü islamdan önce
Soran1 ayben sümerlerde diye biliyorum ama
Soran1 ayama inanca göre islam hz ademden beri var deniliyor biliyorum simerlerde tsponak gahişeleri baş örtüsü ve peçe atkıyrou o dönem tesetür fuhuş anlamında seski temsil eidyorud soradan halkın giymesi yasaktı
- 1 ay
Sümer gibi bişidi
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Uydurma tabiki
10 Yorumla
1 ayAllahın emri
11 Yorumla
Soran1 aykanıtı var mı
1 ayİkincisi
18 Yorumla
Soran1 aybuna dair kanıt var mı
- 1 ay
Kur'an'ın arapça gonderilmesi yani ataerkil toplum olan Arap toplumunda ortaya çıktı Türk dünyasına yayıldı nurdan anlarsin
- 1 ay
Tamamen insan uydurması yani
- 1 ay
Sen Kur'an'a bağlı olarak yaşama soran kişi gereksizz tonlarca saçma sapan kural var
Soran1 ayanaldım sağol
Soran1 ay@Berat06905 sen önce kul hakonı öğren suni zanı öğren suni zan kul hakımo öğren sonra gel cevap verme
Soran1 ayteşekür ederim cevabın için
Soran1 ay@Berat06905 sen Alalh mısın noluyor sana kul hakı yiyorusn farkında mısın yazık nefsine düşmüşsün bemce sne çnce kendi nefsine bak sonra mileti yargıla
Diğer konusunda 458 cevap paylaştı. Allahın emri
03 Yorumla
Soran1 ayama luranın tesfiri ve mealleri insan yorumuna dayanı Allaha ait oldupunu ansıl anlıyacam
Uydurma
04 Yorumla
Soran1 ayteşekğr ederim
Gizli Üye(25-29)1 ayTürkçe bilmeyen feminstlerin sorunu olsa gerek
01 Yorumla
Soran1 ayne alaka kşavye hatası var evet feminstim
Gizli Üye(25-29)1 aySen mi tesettürlüsün şu an da
015 Yorumla
Soran1 aydeğülim sadece sorguluyorum
Cevap sahibi1 ayAilen de ki akraba ailen hepsi kapalı mı
Soran1 ayakrabam yok ailrm tesetğrlü değil açılda değil annemin okuduğu kuran mealinde baş örtüsü yok beyaz örtü ile ebdnei kğaton var mealer farklı yorumlar farklı
Soran1 ayyani bazen farz diyorlar bazen inalr ediyorlar bazen tesetürlülei k7nıyorlar bazen de tesetürlülerin çrşaflı olamso gerektiğini söylüyorlar yani ekndieliryşe çelişiyorşar tesetir istiyince engel oluyorşar istemediğimde işine gelmiyor diyorlar
Cevap sahibi1 aySizin ailede ki Kadınlar şişman mı
Cevap sahibi1 aySende olma o halde
Soran1 ayne
Cevap sahibi1 aySen kaç kilosun
Soran1 aybilmiyorum
Soran1 aybunun soru ile alakası ne
Cevap sahibi1 ayOnu sormak istedim sadece sen istiyorsun kapanmak
Soran1 ayben kapanmak istemiyorum sadece sorguluyorum
Cevap sahibi1 ayDiyorsun saçların uzun mu
Soran1 aykısa
Soran1 ay@Berat06905 yahu sen önce nefsine bak sen günahsız mısın kimin içind eiman oldupunu sne mi yoska Alalh mı bilir sen Alalhtan daha mı üstünsün bem dopruyu bulmak için bir soru sordum hşdayet ehlinsen cevaplarsın ama sen nefsine yenilmişsin kendini Allah snaıyorsun da mileti konıyorsun ya sana düşmez bu yaptığın lul hakı dğeülde ne bence sen önce islamo öğren sonra konuş artık burad akşsneye de sataşma git cevap verme
Gizli Üye(25-29)1 ayKuranda emir
01 Yorumla
Soran1 ayama luranon meal ve tesfirinde yazılı insan yoeumu var kurabın arapçasıno da bilmiyorum insna yorumu oldupu için bu Allahın mı dğeil mi naış emin olayım
- Diğer konusunda 573 cevap paylaştı.
1 ayEmir.
11 Yorumla
Soran1 aypeki buna dair kanıt var mı?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem