Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
2 güHiç bi zaman emin olamayız Kur'an da net belirtilen bişey değil o yüzden arap kültürü olduğu da söyleniyo
16 Yorumla
Soran2 güpeki tavsiyen nedir? emin olmanın yolu var mıdır?
- 2 gü
Benim tavsiyemle olucak bişey değil bu kişinin inancına ve istediğine bağlı inanıp takmayanda var sonuçta
Soran2 güama nasıl emin olucam
- 2 gü
Din emin olabileceğin bişey değil ki inanç bu yüzden var zaten sen kendin inanıyosun yoksa kimse Allah'ı gördüğünden müslüman değil
Soran2 güdoğru
- 2 gü
O yüzden bu tamamen sana kalmış bişey zaten müslümanda olsa isteyerek yapmadıktan sonra bi anlamı olduğunu sanmıyorum
- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
2 güDini açıdan bakarsan Kur'an da ayet var. Kur'an inancı olan biriysen evet Allah'ın emri.
13 Yorumla
Soran2 güama kuranın meal ve tesfirleri insana ait arapçada bilmiyorum kurana inanıyorum ama tesfir ve mealerden şüpheliyim
- 2 gü
Meal ve tefsire gerek yok düz çevirisine baksan yeterli.
Soran2 güdüz çevirisine mi tm deniyim
Gizli Üye(30-35)2 güTesettür kötü enerjilerden korunman için vardır biri seni tanırsa sana zarar vermesi için dokunması gerekmez burada bir sır var açmıyorum tesettür boş yere yoktur
19 Yorumla
Soran2 güama ben bunun Allhın emri olup olamdıpını nasıl anlıyacağım bu aşrt mı dğeil mi kötü enerji derken günğmüzde bakıyorusn tğm gğnahaları işlüyen çoğunluk genelde baş örtülü olanaşr kötü enerji derken daha net analtırsan sevinirim
Cevap sahibi2 güdiyelim sen çok iyi para kazanıyorsun bunu nasıl kazandığını öğrenirlerse ne olur? derdin günah konusuysa günah diye bir şey istediğin gibi açıl ama örtü olayı sadece örtünmek için değildir bir ders var sır saklamayı bilmeyene açılmaz
Soran2 güyani ben iblis gibi onan ayrı kalamtan kroyyırum herkes sbir şey diyor ben ona aşıpım beni beğensin istiyorum cenent ceheneö umrumda dğeil beni sevsin istiyorum ama net bilgi yok kafam karışık
Cevap sahibi2 güCennet uzakta değil cenneti görebilirsin ama o herkese söylenmez çünkü onun için fedakar olman lazım
Soran2 gühaklısın
Soran2 güama cennet istemiyorum ki sevilmek sitiyorum onun tarafından
- 2 gü
Böyle mi sevileceksin ln soytarı hz Muhammede hâşâ sapk diyere
Cevap sahibi2 güKendini sevdiğin de onu sevmiş olursun
Soran2 gükendimi sevicem inş
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
2 güİnanç kapali açıkla alakası yok bence insanın içinde biter
110 Yorumla
Soran2 güpeki bunun kanıtı var mı?
- 2 gü
Kapalida sevgililerim oldu açıkta :) kapalılar sanki daha yobaz geldi bana
Soran2 gü😊
- 2 gü
Yüzün guldu bak :)
Soran2 gü😊😊 sen güdlürdün
- 2 gü
Sen hep gül yakışıyor kadinlara sen acikmi kapalimisin
Soran2 güortayım ben açıkda kapalı da değğlim
- 1 gü
:) orta sekerli gibisin desenem
Soran1 gühajahah
- 1 gü
Gülmek yakışıyor
- Diğer konusunda 598 cevap paylaştı.
2 güHerkes farklı anlamlar çıkartıyor farklı değerlendirmeler çıkartıyor ama %90 Arap adedi.
14 Yorumla
Soran2 güpeki sence harbiden Allah'ın emri mi yoksa değil mi?
- 2 gü
O güne bakmak gerekiyor bunla ilgili bir çok rivayet var nereden baktığınızda kime baktığınıza bağlı Arap Yarımadası sıcak bir yer yer o yüzden erkekler de başını kapatıyor onun dışında o zamanın kadınları dansözler gibi giyiniyorlarmış özellikle iç örtün buyruğunu göğüs ve diğer kısımları kapatmak için olduğu söylenir baş için böyle bir ayetin olduğuna dair ya da böyle bir uygulamanın olduğuna dair kesin bir delil yok ama Arabistan‘daki çelikli mi sıcaklık vs ile nedeniyle ve kıskanma duygusundan dolayı buraya eğrildiği iddialar arasında
Soran2 güanladım
- 2 gü
Çelik🙁 çöl
Gizli Üye(36-45)2 güAllah'ın emri ama kadınlar sadece saçın görünmemesinden ibaret zannediyorlar, saçım görünmesinde nerem görünürse görünsün kafasındalar
125 Yorumla
Soran2 güpeki kanıt va rmı geröek tesetir ne
Cevap sahibi2 güVar tesettür ayeti, hanımlarına söyle cilbablarını üzerlerine alsınlar yani ziynetlerini gizlesinler, ziynetten kasıt göğüslerin ve vücut hatlarının belli olmayacak şekilde örtülmesi, ama herkes bunu sadece saçtan ibaret sanıyor, ben hiçbir kadının saçından tahrik olmadım olan erkekte olduğunu sanmıyorum
Soran2 güama meal ve tesfir şnsan yorumı var Allaha ait oldupununnaısl anluyacam
Soran2 gühaklısın
- 1 gü
Doğrusu tesfir değil, tefsirdir. Kur'an uzaylılara indirilmedi. Biz insanlara indirildi. O yüzden insani yorumlara ihtiyacımız var. İnsani yorum dediğin mesela peygamber efendimiz mi? Kur'anı insan aracılığıyla gönderdi ki; dinimizi nasıl yaşayacağımızı anlayalım. Mesela Kuran'da namaz vakitleri yazmaz. Biz peygamber efendimizin yaptığını yaparız. Mesela kurban kesmemiz emredilir. Ama zamanı yoktur. Burada rehber olarak tabi ki bi insanı, Allah'ın rehber olarak atadığı kulunu örnek alacağız. İnsan yorumu diyerek durumu küçültemeyiz. Mesela bende Arapça bilmiyorum. Ama insan yorumu diye de bi durumu küçümsemiyorum. Oturup, araştırıyorum. Eleştirmek yerine dijital çağda istediğin her soruya ulaşabilirsin. Dinimiz kolaylık dini. Şimdiki hoca diye geçinenlere, tarikatlara değil de, kendi araştırıp, sana mantıklı gelen hocaları takip edebilirsin. Mesela Kuran'da mezhepler günahtır. Allah kullarına kesinlikle ayrışmayı yasaklamış. Ama biz ayrışıyoruz. Ben bu yüzden mezhep inancımı bıraktım. Dediğin gibi her söylenen doğru değil. Ama birisi seni karşına alıp, bunları öğretemez. Kendin araştırıp, öğrenmelisin. Çünkü kim ne derse desin inanmayacaksın
Cevap sahibi1 gü@numeroloji şimdi sen de kafa karışıklığına neden oluyorsun mezhepleri bıraktım diyerek 🙄🙄 o zaman neden var mezhepler? Ya da peygamber efendimiz neden ashabım yıldızlar gibidir hangisini takip ederseniz edin doğru yola çıkarsınız diyor? Mezheplerde böyle diil mi hangisine uyarsan doğru yola çıkmamız gerekmiyor mu 🤔🙄
- 1 gü
Dinde ayrılık yok ama. Mezheplere ayrılarak, ayrışmak çok günah. Başka mezhepten olana kız vermiyorlar mesela. Ne alaka? Müslüman değil mi? Niye Hindu gibi davranılıyor. Ben özellikle aleviliği doğru bulmuyorum. Mezhepler doğru ve ayarında yaşanıyo olsa çok güzel, inanırım. Ama şimdi saçma sapan yaşanıyo. Ayrıştırıcı olduğu sürece doğru değil
- 1 gü
Ek olarak önemli bir nokta var: Hadis âlimlerinin büyük çoğunluğu bu rivayetin sahih olmadığını, senedinin zayıf hatta bazı âlimlere göre uydurma olduğunu söylemiştir. Örneğin İbn Hazm, İbn Teymiyye ve Elbânî gibi isimler bu rivayetin güvenilir olmadığını belirtmişlerdir. Bu durum mantığına gerçekten uyuyor mu? Her sahabenin yaptığı eylem doğru mu? Onlar da bir kul. Hataları olabilir. Ve ben o yüzden bu sözün doğruluğuna inanmıyorum
Soran1 gü@numeroloji insnai yorum dedim alim olanalr insan yanılır şaşırır değiştiri ynlış anlar yanlış çevşrir keşke uzaylıya inseyrş daha şyi olurdu insana güvenilir mi
Soran1 gü@numeroloji aleviliği bende dopru bulmuyorum resmen hz aliye peygamber diyorlar mezhepelre bende inanmıyorum
Soran1 gü@numeroloji ben eve köpek olursa melek girmez hanefi meshebi iafilerde abdestisz erkeğe tolaşalımaz abdestwşz köpeğe dokunulmaz bunalrdan ötğrü mezhepleri inanmayı bıraktım
- 1 gü
Ya çok tatlısın 😍😂 kız uzaylıların dini mi var 😂 biliyorum kafan çok karışık. Benimde böyleydi. Hiçbi sorumun cevabı gerçek verilmiyodu. Ben Kuran'da yazanlara ve peygamber efendimizin söylediklerine ulaşmak istiyordum. Din adı altındaki hurafelere değil. Çok araştırdım. Kopyala yapıştır yaparak çeviriden de okuyabilirsin. Olmadı Arapça bilen insanlarla tanışırsan onlara okutabilirsin. Böyle böyle sorularına yavaş yavaş çözüm bulmaya başlarsın, Allah yardımcın olsun ❤️😍
Cevap sahibi1 gü@numeroloji bilgili alim bir hoca hanım efendi izlenimi veriyorsun, yanılmıyorum inşallah 🤔🤔
- 1 gü
Ya kesinlikle. Bak mezheplerde bu da saçma. Köpüşler niye pis olsun? Dışarı gezmeye çıkardıktan sonra foşur foşur yıkanıyolar zaten. Onlarda can. Doğru yaşansaydı inanabilirdik. Ama Kur'an bir tane. Peygamber efendimiz bir tane. Doğruların bu kadar yayılmış olmaması lazım. Bide saçma sapan cidden Hz. Aliye inanmaları. Daracık bi taşları var. İçinden geçemeyen günahkarmış da bilmem ne. 50 kilo insanla 150 kilo insan bir mi? 150 kilodakiler hep günahkâr onlara göre. Mezheplerde böyle bir sürü saçmalıklar var
- 1 gü
Tesettürle ilgili ayet de emir olarak var. Hatta kadınlar örtülerini göğüs hatlarını kapatacak şekilde örtmeli ve fiziklerini belli etmeyecek şekilde giyinmeliler diye. Dinimiz kadınların özel olduğunu, bu yüzden kendilerini kapatmaları gerektiğini söylüyor. Bende kapandım ama henüz tam uyamıyorum. Ama kapandığımdan beri de içime bi ferahlık geldi 🌸
Cevap sahibi1 gü@numeroloji hoca hanım efendi dedik ama benim yorumumda beni kale almıyor ne hikmetse🙄🙄🙄🙄
Cevap sahibi1 güKorkmayın bu kadar ısırmıyoruz 🙄
- 1 gü
Yok alim veya hoca değilim. Kendim araştırarak öğrenmeye çalışıyorum
Soran17 sa@numeroloji teşekür ederim ama uzaylıların olsa daga iyi olurdu fjgjdhff
Soran17 sa@numeroloji yani köpekler öok tatlı ee eve sırf bu yüzden almıyor ailem saçma işte köpeklerden nasıl iğreniyorlar ki anlamadım mezhepler saçma geliyor bana abla işte haklısın mezheplere inanmamakta
Soran17 sa@numeroloji yani ben orta giyiniyorum ama çuvalada girsem brlli olur onu gizliyen kıyafet yok ki bsş örtüsü bile göğüsğ gizliyemiyor yani emin olsam kapanırdım
Cevap sahibi17 saÖzelde konuşum bi zahmet
Soran17 saadın ne takip atayım
Cevap sahibi17 saBenle diil nörolojimidir nedir onunla
Soran10 sajejejsj
Kapanmak var herkese kanıtın var mı değişsin allahın kanıtı var mı bdndmödö
03 Yorumla
Soran2 gübilmem
Soran2 gü😅😅
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
2 güBilmiyorum amiga ama bana rahibelerden gelen ya da coğrafi nedenlerle kullanılan bir kıyafet gibi geliyor
02 Yorumla
Soran2 gübunun kanıtı var mı
- 2 gü
Rahibelerde örtünüyor, hristiyanlıkta islamdan önce geldi.
ya da arap yarım adasında tozdan pisten yüzlerini korumak içinde örtünüyor olabilirler
Bi kanıtım yok sadece şahsi düşüncem
Gizli Üye(36-45)2 güKur’ân’da tesettürle doğrudan ilgili olarak A‘râf Sûresi 26-27, Nûr Sûresi 30-31, 60, Ahzâb Sûresi 33 ve 59. âyetler zikredilmektedir.
05 Yorumla
Soran2 güama meal ve tesfirler insan yorumu bunun Allaha ait oldupu ansıl bilinecek
Cevap sahibi2 güMeal demek doğrudan çeviri demektir. Tefsir yorumdur. Arapçadan çevirisine bakmak lazım.
Soran2 güama bir sürü meal var her biri fakrlı diyor hangi meal doğru
Cevap sahibi2 güDiyanet meali güvenilirdir.
Soran2 güpeki diyanet güvenilir mi?
Gizli Üye(30-35)1 güBu konuyu açıp, Kuran'dan bakmak gelmedi mi aklına?
05 Yorumla
Soran1 gükuranı keirm meal ve tesfirleğr insn ait Allah ın emri oldupuna dair kanıt yok ki zaten sorumun cevabını bilsem buraya sormazdım mantıken
Cevap sahibi1 güKuran'ı anlamak için mealine ihtiyacın var. Arapça biliyorsan, aç, oku. Bilmiyorsan da meali araştır. Bu kadar şüphe duyuyorsan Arapça öğrenip, için rahat bi şekilde inanabilirsin. Ki Kur'an dili ağırdır. Bazen anlamayabiliriz. Chat GBT ile bunu yapabilirsin. Ne yapmamızı istiyorsun anlamadım ki. Aklın var. Aklında yolu bir. Ya söylenene inanacaksın. Ya da söylenen ayetleri Kuran'dan bulup, chat GBT den çevireceksin. Arapça öğrenip, seni ikna mı edelim ne istiyosun
Soran1 gümeal insan eline aitir mutlaka öevşrş hatası olmultur pnu anlıyan kişi yanlış balşamıltır veya zihnşyeit kötü olabilir kuranı meal ile analamk münkünd eğil arapça bşlsem senve burada olamzdım dimi
Soran1 güchatgbt mi yapay zeka ile iş yapılır mı gemini kullanıyrıum cjatgpt hatalı
Soran1 gücevap vermek zorunda değilsin
İslam'da örtünmek var. Çağdışı bir uygulama
115 Yorumla
Soran2 güaöa hrisityanalrdara rahşbeler örtünüyor
Soran2 güanladım
Soran2 güabaldım teşekür ederim şey hrisityansın galba bir şey sorsam yanlış anlaşılamz ve lızılmas dimi ama aşıır merake diyorum düşünüyorum anlamıyorum yapay zekaya soryıyroum analmıyorum esli ahidi biraz okudum ilk başta hayran akldım ama sonra geröekten kaşbim çok kırıldı bir yıldır anlaöadığım bir şey var sorsam kızmazsınoz dimi koekuyorum sordupumda kızıyorlar bana keşle biri kızmasa ahrbiden cevabı verse bana
Soran2 gükusura bakamyın klavye hatası
Soran2 güözelden mesaj atamıyorum siz mesaj atsanız o şekilde siz eöselden sorsam olur mu uzun olucakda hrşsityanlıkl ailgili sorum
Soran2 gübenimde yetmedi😞
Soran2 gütakipete bastım
Soran2 gügeceninsorgusu
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 güAllah böyle şeyler e takılıyorsa yazık
02 Yorumla
Soran2 gükeşle takılmasa💔
- 2 gü
E takılmıyo zaten
2 güUyduroş bişey dinde yok
05 Yorumla
Soran2 gübunun kanıtı nedir
- 2 gü
İlk mısırda çıktı baş örtü islamdan önce
Soran2 güben sümerlerde diye biliyorum ama
Soran2 güama inanca göre islam hz ademden beri var deniliyor biliyorum simerlerde tsponak gahişeleri baş örtüsü ve peçe atkıyrou o dönem tesetür fuhuş anlamında seski temsil eidyorud soradan halkın giymesi yasaktı
- 2 gü
Sümer gibi bişidi
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Uydurma tabiki
10 Yorumla- Diğer konusunda 653 cevap paylaştı.
2 güAllahın emri
11 Yorumla
Soran2 gükanıtı var mı
2 güİkincisi
18 Yorumla
Soran2 gübuna dair kanıt var mı
- 2 gü
Kur'an'ın arapça gonderilmesi yani ataerkil toplum olan Arap toplumunda ortaya çıktı Türk dünyasına yayıldı nurdan anlarsin
- 2 gü
Tamamen insan uydurması yani
- 2 gü
Sen Kur'an'a bağlı olarak yaşama soran kişi gereksizz tonlarca saçma sapan kural var
Soran2 güanaldım sağol
Soran2 gü@Berat06905 sen önce kul hakonı öğren suni zanı öğren suni zan kul hakımo öğren sonra gel cevap verme
Soran2 güteşekür ederim cevabın için
Soran2 gü@Berat06905 sen Alalh mısın noluyor sana kul hakı yiyorusn farkında mısın yazık nefsine düşmüşsün bemce sne çnce kendi nefsine bak sonra mileti yargıla
Diğer konusunda 376 cevap paylaştı. Allahın emri
03 Yorumla
Soran2 güama luranın tesfiri ve mealleri insan yorumuna dayanı Allaha ait oldupunu ansıl anlıyacam
Gizli Üye(25-29)1 güTürkçe bilmeyen feminstlerin sorunu olsa gerek
01 Yorumla
Soran1 güne alaka kşavye hatası var evet feminstim
Gizli Üye(25-29)2 güSen mi tesettürlüsün şu an da
015 Yorumla
Soran2 güdeğülim sadece sorguluyorum
Cevap sahibi2 güAilen de ki akraba ailen hepsi kapalı mı
Soran2 güakrabam yok ailrm tesetğrlü değil açılda değil annemin okuduğu kuran mealinde baş örtüsü yok beyaz örtü ile ebdnei kğaton var mealer farklı yorumlar farklı
Soran2 güyani bazen farz diyorlar bazen inalr ediyorlar bazen tesetürlülei k7nıyorlar bazen de tesetürlülerin çrşaflı olamso gerektiğini söylüyorlar yani ekndieliryşe çelişiyorşar tesetir istiyince engel oluyorşar istemediğimde işine gelmiyor diyorlar
Cevap sahibi2 güSizin ailede ki Kadınlar şişman mı
Cevap sahibi2 güSende olma o halde
Soran2 güne
Cevap sahibi2 güSen kaç kilosun
Soran2 gübilmiyorum
Soran2 gübunun soru ile alakası ne
Cevap sahibi2 güOnu sormak istedim sadece sen istiyorsun kapanmak
Soran2 güben kapanmak istemiyorum sadece sorguluyorum
Cevap sahibi2 güDiyorsun saçların uzun mu
Soran2 gükısa
Soran2 gü@Berat06905 yahu sen önce nefsine bak sen günahsız mısın kimin içind eiman oldupunu sne mi yoska Alalh mı bilir sen Alalhtan daha mı üstünsün bem dopruyu bulmak için bir soru sordum hşdayet ehlinsen cevaplarsın ama sen nefsine yenilmişsin kendini Allah snaıyorsun da mileti konıyorsun ya sana düşmez bu yaptığın lul hakı dğeülde ne bence sen önce islamo öğren sonra konuş artık burad akşsneye de sataşma git cevap verme
Gizli Üye(25-29)2 güKuranda emir
01 Yorumla
Soran2 güama luranon meal ve tesfirinde yazılı insan yoeumu var kurabın arapçasıno da bilmiyorum insna yorumu oldupu için bu Allahın mı dğeil mi naış emin olayım
2 güEmir.
11 Yorumla
Soran2 güpeki buna dair kanıt var mı?
Uydurma
04 Yorumla
Soran2 güteşekğr ederim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Site kuralları gereği buna cevap veremem, Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
site kurallarına nesi ayrkırı?
Ah, bu konuların hassasiyeti ve olası yorum farklılıkları bazen kurallara takılıyor. Tartışma olmasın diye. 🕊️
yok ben tartışıp fikirleri almak siityorum lavga etmek gibi niyetim yok lafam akrışmış ve düşünceleir emrak eden biriyim
Yapay zeka karsındaki farkında mısın jgkgbnk
@efemirzaa evet