Güncellemeler
3 sa
G*rizekalı soruyu değiştirmiş ya
Dışarıda kızlar şortla crop'la geziyor ben ise bu sıcakta penye şal takıyorum içim görünmesin diye kat kat şeyler giyiyorum sonra da o kızlarla aynı cennete talip oluyoruz ne kadar saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Herkes kendinden sorumludur. Ben cennete gidim de kimin gidip gitmediği umrunda değil. İster kul hakkı yiyen ister katil ister tecavüzcü girsin cennete neden diye sormam soramam da zaten Allah'ın terazisinden şüphem mi var? Kimin ne yaptığını nasıl yaşadığını anca Allah sorgular bize düşmedi ki. Hele şu dünya bir bitsin hele bir biz cennete layık olalım da valla başka bişey istemem elalem ister yansın ister cennete dalsin
Benim umrumda ben şu an Allah rızası için Bi şey yapıyorum onlar yapmıyor nasıl benimle aynı cennette girecekler adil mi bu
Ama bu yaptığın düşündüğüne ters adaleti Allah sağlar. Adil mi diyosun ama sonuç bile belli değil daha. Yani nerden biliyorsun onlar cennete gidecek? Ne malum seninde gideceğin. Allah en sonda sana tek tek sorar şayet cennete layiksan alır değilsen bedelini ödersin. Yani şimdiden onlar cennete neden gidiyor deyip sinirlenmene gerek yok. ya da sende gidecekmissin gibi konusmanada gerek yok. Ha diyelim öyle oldu o da Allah'ın takdiri kimse karışamaz
Adalet inandığımızi sorgulamak değildir. Herhangi bir dine inanmak insanın kendi iradesi ama o inancının adaletini sorgulamak inanana düşmez. Bize düşen kurallara uymak. Adeleti sorgulamak bize düşmez dedim çünkü bir adaletin olduğuna inanıyor oluyorsun sorgularsan inancida sorguluyorsun. Dışarıya da gelince saygı duymak düşer herkes yaptığının karşılığını alir
Umrumda değil zaten herkes istediği dine inansın istediği gibi gezsin sadece benle onlar aynı cennette olmamalıyız
İşte sonuca boyun eymelisin çünkü o sonucu bu dünyada hiçbir zaman bilemeyiz
Herkes yaptıklarının cezasını çektikten sonra cennete gidiyor. Ceza çektiklerini herkes bilecek. Sen bir şeylerden feragat ediyorsan bunu Allah görüyor, nefsinin zor imtihanlardan geçtiğini biliyor, mükafatını elbetteki bir şekilde alırsın. Ya bu dünyada ya da ahirette
@Aydannn11146 sen cidden akıllı birisin sana çok saygı duyuyorum. Rabbim işini gücünü rast getirsin güzel insan
@OzanAtasever Allah Allah bu yorumumdan mı anladım akıllı biri olduğumu 😅😅 teşekkür ederim duan için ihtiyacım vardı
Yok ikidir görüyorum :)
@OzanAtasever hangi yorumumu gördün merak ettim
Hatırlamıyorum ama çok akıllı ve mantıklı birisin cidden saygı duyuyorum sana :)
@OzanAtasever çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
burada seni üzen insanlar çok olur kendine dikkat et 🌹
@OzanAtasever beni üzen insanlar yüzünden buralara düştüm zaten. Başkaları üzülmesin diye uğraşıyorum arada shshdh
Burdan daha çok üzenler varsa takıl burada dksksksksksk
@OzanAtasever yok ya işim olmaz sadece bacılarıma yardım amaçlı takılıyorum öyle
Bilmiyorum yıllardır burdayım. Gördüğüm en saygıdeğer insansın. Bana dua et 🙂
@OzanAtasever ederim ederim sen de bana et 🙂 Valla ben 3 haftadır buradayım yemiyim. Sen daha iyi bilirsin buraları tabii
Buralarda rüzgar sert esiyor djsjdksjs
@OzanAtasever kılavuzluk et bari Hahshsh
Tamam o zaman olur :)
Ben de tesettürlüyüm ama bu anlattığın durum kötü bir yere gidebilir. Kul her zaman kendinden sorumludur. Bize bu zamana kadar öğretilen ziynet yerlerini ört vs oldu. Ben asıl önemli olanın insaniyet olduğunu düşünüyorum. Sadece kapanmak cennet için yeterli değil tabii ki. Açık bir kişinin nereye gideceğini biz bilemeyiz. Allah ın bizden istediği kendimize mukayet olmamız ve ibadet etmemiz. İyi bir insan olmalıyız , bu düşüncen ileride hasetliğe çevrilmesin lütfen dikkat et , herkes kendisinden sorumludur sen kendin iyi bir insan ol yeter başkaları ne olmuş nereye gitmiş önemli değil
Her koyun kendi bacagina , sen direk girersin cennete , aciklar cezasini cekip girer. sen kinarsin aciklari , aciklar savunur kapalilari , allah atar seni cehenneme , seni savunanlarida cennete. Hayat bu allahin isine karisilmaz vardir bi bildigi
Aynen açıklar kapalıları savunur doğrudur 😂😂😂😂😂😂😂
Sahsen ben acigim her zamanda savunurum kapalilari , takdirde ederim , laf eden oluncada lafini veririm
Ya açık doktora gittiğimizde bile bizi bi kovmadığı kaldı milyonda bir var senin gibilerden yoksa geneli nefret ediyor
Bu arada bütün açıklar da önce cehennemde biraz yanarız sonra hoopp cennete düşecez diye inanmış 😂😂😂 la imanın şartını bilmeyen namazı kılmayan dinini bilmeyen imanla ölemez. İmanla ölmeyen de nah cennete girer
Mükafat derdindesin Allahın rızası pek umrunda değil gibi. Hatta onu geçtim haseltik de ediyorsun, sana ne kimim nereye gideceğinden? Allah'ın işine burnunu sokacak kadar da ileri gitme.
İslama uyan cennete girecek zaten. Saçma olan kısım şurası: yarı çıplak gezip her boku yiyip de benim kalbim temiz cennette buluşucaz demeleri 😂
İştee
İşte bu tür şeyler karşılıksız olunca iman oluyor. Müslümanların çopuda cennet için Allah' a tapıypr
Bu devirde tesettürl0 olmak zor değil nefsine sahip çıkmak önemli ne tesettürlüyüm diyip gizliden yemediği 💩 kalmayan var. 😃 Sen amellerine odaklan kılı tüyü saçı başı açmaya kapamaya değil
Cennete gireceklerini nereden biliyorsun? Belki giremicekler
Sorun cennete girmek istemeleri zaten yoksa girip girmeyeceklerini bilmiyorum
Ameller niyetlere göre yazılır. Eylemler farklı niyetler farklı olabiliyor o yüzden yazdıklarını bir daha düşün derim.
Sen cennete gir de diğerlerini boş ver. Herkesin ameli kendine sonuçta
Onlar girmemeli yoksa ben boşuna bu çileyi çekmiş olurum
Bırak ona da Allah karar versin
Zaten öyle Allah adil
Diğerlerinden sanane ? Sen ne için yapıyorsun? Kendi hayatına bak...
Aynı cennete talip olamazlar benle onlar bir değil çünkü
ya saçma sapan konuşma... Talip olur olmaz buna sen mi karar veriyorsun? Ayrıca talip olsa ne olmasa ne? Boşa örtünüp güneşte yanma bu kafada oldukça çokta ehemmiyeti kalmaz. Sen kimin adına neye hüküm vermeye kalkıyorsun.
Bence yaptigin ameli buraya yazip. Gereksiz insanlardan gereksi yorumlarla kafani bulandirna. Ki keza hic kimsenin cenneti ayni degildir bunuda biliyorsun. Keza yine dunyadski yasam kalitesi ayni olmadigi gibi cennette de ayni sekilde olmayacak
Onların cennete gideceğini nerden biliyorsun
valla sadece kapanarak cennete girebildiğini sanmıyorum
Kaderinde ne olsugunu bilmeyeveksin sen sukredeceksin 🙏🏽
Bu kadar zoruna gidiyorsa açıl sende adil olsun ne garip bir düşünce bu 😂
Yok açılmak için demiyorum ama sizle ben aynı yere layık olamayız
Bende kapalıyım yalnız 😄
O zaman niye konuşuyorsun ben gayet memnunum sadece açık olup cennet cennet diye dillendirenler var benle onlar nasıl aynı yerde olabiliriz
Yaptıklarına göre değişir aynı yerde olmak için bazı bedeller ödeyip öyle geçecek onlar da illa ki seninde vardır bedellerin sen de ödwyip geçeceksin
daha geçen hafta tesettürlü bir kıza arabada ytturdum... ayrıca senin bu sıcak havalarda dnsuz gezdiğini bilmiyor muyuz sanıyorsun
O açık saçıklar gidemeyecek. Sen gerçek anlamıyla yaşıyorsan gidersin
Eşarp giymekle olmaz o işler unutma eşarp giyip namaz oruç vs. gibi Allahın emrettiği şeyleri eksiksiz yapmak gerekir. Kimin cennete gireceğine Allah karar verir
Sen penye şal taktın diye örtündün diye cennete takip mi oluyon anlamadım cehennemede talip olanilirsin amellerin bütününe bakılıyor...
Cennetin mertebeleri var Allah tesettürlü kardeşlerime ve gözlerini sakınan kardeşlerime en güzelini en yüksek mertebelisini nasip etsin ve bizimde onlarında cenneti garanti değil onlar şu an bilmiyor bile
Önce tedbir sonra da tevekkül. Madem kalpten inanıyorsun adaletini de sorgulamaman gerekir.
Sacma deme günaha giriyorsun cennete kimin gideceğini rabbim bilir rabbimin adaletinden kusur olmaz
Saçma olan onların da cennete girmesini düşünmen
Cennete girmelerinden ziyade cennete girmek istiyorlar ya ondan şey yaptım
İstemek yetmiyor bedelini ödemeleri lazım
Herkes talip olur cennete neden olmasın 😂
Hakları yok
Niye cehenneme mi gidecek onlar 🤔
Sen sana düşeni yap başkasına bakma :)
Ama ben gidersem onlar gitmemeli yoksa adil olmaz
7 kat ya gitseler bir onlar alt katta olurlar, sen rahat ol :)
Hiç gitmemeliler
Sen garantilemiş gibisin :)
Gerek yok cennete sen gir
Öyle düşünme kanka belki hiç cennete gitmicez
Örtü takmakla sadece cennete gidilmiyor
Nurilerle takilirsiniz 😁
Ah şu din konuları...
Bu devurde kapali sececim acik secerim
E sende açıl kral böyle düşünüyorsan
Bez parçası ile cennete gidilmez
Belli olmaz
adaletsiz değil