Bir şeyi merak ediyorum mesela Allah bir insana 60 yıl ömür biçmiş olsun ama bu kişi 37 38 yaşlarında hayatının krizli bir döneminde intihar edip ölsün bu kişinin gerçek ömrü hangisi olur
4 gü
Bir şeyi merak ediyorum mesela Allah bir insana 60 yıl ömür biçmiş olsun ama bu kişi 37 38 yaşlarında hayatının krizli bir döneminde intihar edip ölsün bu kişinin gerçek ömrü hangisi olur
Allah ona 60 yıl ömür biçmemiştir zaten doğmadan önce kader yazılı. İntihar edeceğini biliyor ona göre kaderi yazılmış. Her atacağımız adımı seçtiğimiz seçeneği Allah biliyor zaten biz kendi seçimimiz sanıyoruz
Allah'ın bilmesi bizim seçimimiz olmadığı ya da seçme hakkımızın olmadığı anlamına gelmiyor
Biz seçiyor gibi gözüküyoruz akli irademizle ama seçimin sonucunu Allah yazmış zaten ne olursa olsun o sonuca gidiyoruz demek istedim
allah ölecegini b, ilir ama secimi ona bırakır kader burada devreye girer secimi kendisi yapmıstır ölmek icin eger secmese yine ölurdu ama kendi ölmezdi baska sekılde ölebilirdi orada secimini kendi yaptıgı ıcın buda günah oldugu icin cehenneme gider sadece 60 yıllık ömrü varsa kimse ondan önce canın alamaz
Merakımı en gideren cevap bu oldu şu ana kadar
ne kadar ömür biçtiğini bilemezsin işin mükemmelliği de orada Allah onun her an hangi yaşta ne yapacağını biliyor ona 60 değil 37-38 yaş ömür biçmiştir sadece sen bilmiyosundur
İntihar eden biri için asıl ömrü şu kadardı diye bir veri elimizde yok. Kısacası ne zaman öldüyse ömrü o kadar işte. Daha 24 yılı vardı diye nasıl diyeceğiz mesela?
Hipotetik bir soruydu zaten
Cevap
3Cevap
Biçilen ömür intihar ettiği yaşı oluyor mantıken
İntihar etmesi onun tercihi hangisi olur diye bir şey yok. Olan oluyor
Gerçek ömrü hangisi diye sordum
Öldüğü yaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?