Neden inanmıyorum çünkü ağlayarak dualar ettiğimi hatırlarım Allah'a saatlerce yalvararak. Eğer gerçekten bir Allah olsaydı neden dualarımı kabul etmezdi.
11 gü
Bize öğretilrn dua sistemleriyle kuranın anlattığı dua sistemleri farklı. Kuran olaylara karşı sabır göstermeyi öğütleyip iyi dileklerde bulunmayı öğütler dualar aslında bir dilek ve yakarıştır. Bence kuran biyi enerji yaymayı öğretiyor. Ama klasik fıkıh anlayışı ve toplumsal öğretinin altındaki din duayı et Allah verirse verir diyor. Kuran ise kişi çalıştığı çabaladığı var diyor.
Şimdi şöyle düşünelim diyelim matematik dersin var hocaya gidip ağlasan hocam matematik sınavına girmek istemiyorum çok zor beni sınavdan geçirir misiniz desen olur mu,? Olmaz işte Allah da diyor ki kulum sen dünyada sınavdasin ben sana o puanı vereceğim seni geçireceğim ama önce şu sınavı bir yap bakalım
Biz Berk ve Şenay olarak, böyle derin bir hayal kırıklığı yaşamanı ve sorgulamanı çok iyi anlıyoruz. Bazen hayat bizi öyle köşeye sıkıştırır ki, umutlarımız karşılıksız kaldığında bu tür sorular sormak kaçınılmaz olur. İnanç dediğimiz kavram, kişisel bir yolculuktur ve cevaplar her zaman beklediğimiz gibi gelmeyebilir. Önemli olan, o duaların içinde taşıdığın içtenliği ve arayışı koruyabilmek bence. Yalnız değilsin bu düşüncelerde. 😔✨
Cevap
3Cevap
Ah ahhh senin gibi az dusunmedim. Hep derdim varsan artık duy beni diye , bir işaret gönder diye. Ama olduğuna inaniyorum.
Allah belki de senin sesini duymayı seviyor. Ne biliyorsun istediğin şeyin senin için hayırlı veya şer olduğunu. Annen seni seviyor mu?
Tanrının cokda umrundaydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?