Evet, evrime tapıp kendilerini Allah sanan Darwinistçiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
2 gü
Evet, evrime tapıp kendilerini Allah sanan Darwinistçiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap
3Cevap
evrim tapılacak bir şey değildir knk
önce ne olduğunu öğren, olur mu
karşı çıkacaksa sonra karşı çıkarsın
Darwine baba diyenler var q şimdi incil ilahiyatçısıydı ondan felan dersin ki zaten agtostik görüşlü papa olamaz. sizin o kafanıza her inançlı insanların cahil olamayacağını sokmak gerekiyor. Kendisi bile allahın varlığı yokluğu konusunda ikilemde
“darwinistçiler” diyişinden konuya oldukça hakim olduğun belli
Pardon ilk ortak ata olan tek hücreli canlılar "prokaryotlar" safsatasıyla çoklu ideolog zehirlenmesine bogulan modern dünya düzeni ve zehirlenmeyle düzen kuracagını sanan zavallı sizler
Bilim terminolojisinde evrim teori ( ihtimal ) ve olgu yani ( şuanlık gözlemlenebilen gerçek ) olarak görülür. Evrime yasa diyenler yarın öbürgün gözlemle farklı bir olgu ortaya altıldığında ve eski olgu çürüdüğünde ne diyecekler? Darwinin bile Agnostizmde kalması bu durumu belli ediyor.
Evrim net olarak yasadır. Arap dini yobazlığı ve cehaleti olmayan dünyanın her lisesinde ve üniversitesinde bu net bir kanun olarak okutulur
Evrim yasa felan değil açıkça teoridir. Dünya üzerinde çoklu ideolog zehirlenmesini çıkartan hiçbir düzen düzen kuramaz kaos çıkartır. Dini bir köşeye koy
Evrim net ve kesin olarak kanundur. Hadi eskiden sadece antropolojiyle morfolojiyle kanıtlanmaya çalışılıyordu itirazlar oluyordu. Ama artık moleküler biyoloji ve genetik bilimi ile net olarak ortaya kondu ki dünyadaki tüm canlılar bakteriden küf mantarına, denizdeki yumuşakçadan insana kadar tüm canlılar aynı kökten türemiş akrabalardır. İnsanın da en yakın akrabası %99 a varan genetik benzerlikle afrika şempanzeleri ondan sonra da %98.7 benzerlikle güneydoğu asya orangutanlarıdır. Ve bunlar birbirlerinden genetik mutasyonlarla evrimleşerek farklı türlere dönüşmüşlerdir. Zatten biraz şempanze ve orangutanlarla yapılam araştırmaları incelersenii çoğunun insandan daha zeki olduğunu göreceksin.
İnsanın bir cihetle dünyaya bakan tarafı duyularıyla gözlem yapabildiği kadarıyladır. Zaten bilimsel terminoloji evrim konusunda en fazla söyleyebileceği ifade olgu ve teori üzerindedir. ( Olgu; en fazla gözlemlenebilen gerçek demektir. ) islam dininde biz buna şehadet alemindeki maddi prensipler diyoruz. Fakat evrimcilerin asıl kabullenmediği nokta bizim duyularımızla yani olgularımızla gördüğümüz maddi prensiplerin yanıltıcı olabilmesi... Ki bu bilimde kaçınılmaz bir durumdur teknoloji daha çok geliştiğinde olgular değişebilir düzenlenebilir olgu dediğimiz durum güncelleneceği için eski olgu çürüyebilir. Bu durumda evrim yasa olamaz bilimsel terminolojiye terstir. İslam dini bize herşeyi kavrayamayacağımızı açıkça söylüyor o halde mana prensipler üzerindeki metafizik alemlerin varlığı söz konusu olur. Darwinde zaten bu konuda ikilemde kalmıştır. Agtostik olma sebeplerinden biri budur. Maalesef incil tahrif edildiği için kendiside incil ilahiyatçısı olduğundan madde, manada temel mantığı bilinmezlikte kaldı.
Arkadaşım boş yapma. Evrim antropolojiyle arkeolojiyle morfolojiyle ve artık şüpheye asla ve asla yer bırakmayacak şekilde moleküler biyoloji ve genetik bilimiyle netleşmiş bir kanundur.
Tanrının varlığı ya da yokluğu ayrı bir şey bu ayrı bir şey.
Evrimin net ve kesin olması Tanrı yok anlamına gelmez. Bu sadece ibrani dinlerin kesin olarak insan uydurması olduğunu kanıtlar. Konuları birbirine karıştırma.
Bilimde kesinlik (absolute certainty) dili kullanılmaz. Oda bir tarafa ibrani diye bahsettiğin dinlerin büyük bir kısmı metafizik alemler hakkında konuşur bilim metafiziği ölçemeyeceği için asıl boş yapanın kim olduğunu senin içi boş egona sokamam. Sana bir hayat sırrı vereyim mi? Belirsizliğe karşı olan içsel huzursuzluğun içi boş kalamaz. O anlam arayışında en mantıklı cevabıda islam dininden başka hiçbirşeyde bulamazsın. Eğer bir tanrı otoritesi veya iradesi olmayan bir dünyada seni öldürmekle veya bir çocuğa iyilik yapmak arasında hiçbir anlam farkı olamaz çünkü temel dayanak bir boşluk ve sadece ben merkezli buda çoklu ideolog zehirlenmesi ve hukukların eşlevselliğini yitirebilmesi demek...
Metafizik arıyorsan sen git antik sümere ve baile bak mısıra bak. Buyün islamda cinci hoca diye bildiğin kişiler antik babil ve mısırdan kalma ritüelleri uyguluyorlar.
Sen hiç paranormal sorunlar yaşayıp da cami hocasına gidip de iyileşen duydun mu. Hayır duyamazsın. Hepsi illaki cinci hocalara giderler ki onların uyguladıkları her şey ama her şey antik sümer babil mısır hitit vs uygarlıklardan babil sürgünüyle yahudi talmut tanah ve torahına oradan da İncil ve islami literatüre girmiştir. Günümüz ak ve kara büyü ritüellerinin kökeninin tümü buradandır. Arap dininde asla bu konuda cinlerin varlıkları hariç bir ritüel bulamazsın. Bunlar zaman içinde islami literatüre sokulmuşlardır.
Ve dünyada şintoizmden şamanizme tüm antik ve günümüz dinlerinin hepsinde metafizik öğeler vardır. İslam yabi muhammed yeni bir şey getirdi falan zannetme
Şunu anlayamadınız gitti. Tanrının bir tek kitabı vardır o da yarattığı evrenin kendisidir. O kitabı okumanın tek yolu da bilimdir ilimdir teknolojidir.
Sümer, Babil ve Mısır'da dinî ritüellerin bulunması normaldir; çünkü bunlar insanlık tarihinin en eski medeniyetleridir. Ancak bir inançta bazı benzer unsurlar bulunması, o inancın tamamen onlardan kopyalandığını kanıtlamaz. Tarihte benzerlik, doğrudan kopya anlamına gelmez. Ayrıca evrim ve genetik, canlıların biyolojik geçmişi hakkında konuşabilir; fakat bir peygamberin vahiy alıp almadığını veya bir dinin ilahi olup olmadığını ölçemez. Bu nedenle evrim doğruysa din yanlıştır sonucu bilimsel değil, felsefi bir yorumdur. Bilim önemli bir araçtır; ancak bilimin sınırlarını aşan her konuda kesin hüküm vermek de bilimin kendisine aykırıdır. Aynı zamanda bir ilahiyatçının işi din, bir bilim adamının işi bilim olacak ve kimse kimsenin işine karışmayacak. Diğer türlü saçma sapan kaoslara neden oluyor.
Uzatmayacam. Dünya üzerinde astek piramidlerinden mısır piramidlerine, ıssız pasifik adasındaki nanmadol şehrine, çiçen itzadan machu pichuya göbeklitepeden çatalhöyüğe... İspanyanın fasa bakan kısmında neandertallerin yaptığı taş baltalar deniz kabyklularından kolyeler olan mağaralara kadar Bana dünyanin herhangi bir yerinde tek bir tane ibrani din kanıtı göster yemin ederim tekrar müslüman olacam. Tek bir tane yaa tek bir tane. Ortadoğuda 3000 seneden eski ya da dünyanin herhangibir yerinde 2000 seneden eski. Tek bir örnek göster.
Tarih ve arkeoloji bize taş yapılar, yazıtlar ve maddi kalıntılar gösterir; fakat dinler sadece fiziksel iz üzerinden kanıtlanmaz. Çok ağır natüralist yaklaşıyorsun bu seni çok yorar. Birkaç soru sormak istiyorum; Hz. Muhammed derin düşünceler sonucu kur'anı kerimi yazdıysa nasıl oluyorda o kadar antik çağ yunan hurafelerin vb. İçinden bilime en uygun cevapları alıyor? Göğün genişlemesi Zariyat 47, rüzgarların aşılayıcı olması Hicr 22 veya denizlerin derinliklerinde karanlık katmanların olması Nur 40 veya bal yapan arılara vahiy seslenirken arapça dişil kelime kökü ile seslenmesi ( dişi arılar bal yapar ) “anittakhidhī” (ٱتَّخِذِي)
“uskunī / kulī / uslukī” gibi devam eden fiiller de aynı şekilde dişil kiptedir. Nahl 68 veya Hz. Muhammed nasıl oluyorda geleceği söyleyerek rumların tekrardan galip geleceğini bildi ve rumlar tekrdan galip geldi bu çok büyük bir kumar değil midir? Rum 1-2 Hz. Muhammed nasıl oluyorda kuran indirilesiye kadar ölmedide kuran idirildikten sonra öldü buda bir kanıt değil midir? ( ki öyle bir dönemde öldürülme riski çok yüksek ) sence bütün bunların bir toplama olması ne kadar mantıklı ki o zamanlar bilim gibi hiçbir dayanağın yok hurafelerin içinden seçim yaparak doğruyu tutturacak kadar akıllı dersen ben buna gülerim ki bu münkün değil imkansız. Ancak bir güç bu bilgileri verebilir...
Hepsi yalan.
Bizzat inceledim araştırdım zariyat 47 tamamen islamcı dansöz kıvırması son 50 yılda başlanmış bu yalana. Dahs önce 1350 sene boyunca tüm tefsirler ve mealler bunu
Bizim göğsümüz geniştir ya da bizim herşeye gücümüz yeter şeklinde açıklamış ya da çevirmiş ama nedense edwin hubble 1900 lü yıllarda einstenin bile yanıldığı bu konuda evrenin genişlediğini ortaya koyduktan on yıllar sonra ateist deist ve diğer dinlerden kişiler arap dini inananlarını hızla dinden uzallaştırdıkları için böyle bir yalanla bakın işte Kuran'da mucize var diyerek din dairesi içinde tutmuşlardır
O ayette muhammed net olarak tanrı ağzından biz dünyayi yaydık genişlettik ki kavimlere ayrılıp dğnya üzerine yayılasınız anlamında bunları söylemiştir. 40 seneden eski hiç bir meal ya da tefsirde bunun aksi bir anlam bulamazsın. Hatta mezhep kurucuları imam ı azam ebu hanifeden imam ı şafiye kadar hepsinin tefsirlerini bizzat araştırdım.
Hicr 22 de insan uydurması Denizde asla katman falan yoktur. Işık net vibir şekilde gizik kanunlarına uyar her milimetrede net bir şekilde hesaplanabilir şekilde ışık düzeyi azalır. Katman yoktur asla.
Ben senşn her sorunu cevaplıyorum ama sen benim tek bir soru sordum obu bile cevaplamadın. Hani bana 200000 yıllık insanlık tarihinde 3000 yıldan eski tek bir ibrani din yapısı yazısı ya da tağınma nesnesi göstermedin bekliyorum.
Bak şimdi sana 30 yaşımdan 38 yaşıma kadar bir ramazanı nasıl geçirdiğimi anlatacam. Şu an 48 yaşındayım
Ramazanın sigaraya 14 yaşında başladım ramazandan önce mahallemdeki caminin önüne gider son sigaramı içer abdestimi alır ramazanı caminin içinde dua ile karşılardım ve o kadar yıllık sigara tiryakisi olmama rağmen 1 ay boyunca ağzıma tek bir sigara dahi koymazdım.
Açık kadın görürüm diye asla sosyal medyaya girmez sokakta yürürken asla başımı bile kaldırmazdım
1 ay boyunca uyku hariç asla abdestsiz gezmezdim
Hergün kurandan 1 cüz okur ramazan sonuna kadar hatmederdim
Dini programlar hariç asla bir şey izlemez ya da okumazdım
Sabah ve akşam namazları hariç ( sahur ve iftarda camide imam ve cemaat olmadığı için) tüm namazlarımı istisnasız camide cemaatle kılardım
Her yatsı ve teravihi faklı bir camide kılardım
1 ay boyunca sünnet diye sakalımı asla kesmezdim
Hergün mutlaka bir ihtiyaç sahibine sadaka verirdim
30 gün asla aksatmadsn orucumu tutardım
30 gün asla aksarmadan sünnetleriyle namazımı kılardım
30 gün asla küfür etmedim
30 gün asla mastürbasyon bile yapmazdım
30 gün asla eğlenceyle işim olmazdı
Ramazan boyunca elşmden gelen hergün ya iftara katılır ya da iftar yemeği verirdim
Tarih ve arkeolojide önemli bir ilke vardır:
Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir. Özellikle dinler tarihi sadece natüralist araştırılacak bir parçada değildir. MÖ 1000'den (yaklaşık 3000 yıl öncesinden) daha eski ise şunlar biraz daha güçlü, orta güçlü veya zayıf kanıtlar olarak söylenilen içeriklerde şunlar diyilir; Merneptah Stelası, Amarna Mektupları, Berlin Kaidesi bakabilirsin ayrıntılarına girersem sonu gelmez. Senin takıldığın yer bütünü hep bir parçada araman oluyor. Aslında cevaplıyorum fakat sendeki gaflet perdesinin etkisi yüzünden allahın varlığı konusunu sadece madde ile tatmin edilebileceğini düşündüğünden fark edemiyorsun. Bizim bilim, kanıt, araştırma dediğimiz bütün olgular 5 duyu organımızla hissedilebilen, fark edilebilen durumdur. Dikkatli olmamız gereken tam en önemli konuda burasıdır; hislerimiz, duyu organlarımız bizi yanıltabilir... En basit bir örnek verecek olursam düz 80 kmlik bir alanda karşıya baktığımızı var sayalım gözümüz çok iyi görse bile 40 50 kmden sonra ne olup bittiğini tam net göremez ve kavrayamazdır. Şimdi teknoloji gelişti teknolojinin gücüle yanılma olamaz diyebilirsin fakat bir gözlemlenen gerçeğin daha derinliklerini incelediğimizde çok farklı olgularda karşımıza çıkabilir. Burada demek istediğim duyularımız teknoloji yokken daha yüzeyden bir gözlemle uzak mesafede yanılabilirken teknolojik sistemlerdede daha derin gözlemlerle daha derin içeriklere karşı yanılma söz konusu olması çünkü madde üzerinde yine duyularımız söz konusudur.
Bu konuşmayı Neml Suresi 18 Ayetle kapatmak istiyorum; "Nihayet karınca vadisine geldiklerinde bir karınca şöyle dedi:
‘Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve orduları sizi kırıp parçalayarak yok etmesin." Burada en tihaf ifade ezip geçmesin demek yerine kırıp geçmesin demesi yani ayette geçen fiil "يَحْطِمَنَّكُمْ" (yaḥṭimennekum) kelimesidir. En ilginç olanı ise 19'uncu yüzyılda karıncaların içlerinde kemik olmadığı fakat dış tabakasında kitin zırhı olduğu keşfedildi. Ve karıncanın üzerine basıldığında kitin zırhı ezilmez kırılır. Dahada ilginci ise bu ayette dışarıdaki karıncalara seslenirken قَالَتْ نَمْلَةٌ (qālat namlatun) ifadesini kullanması yine dişil karıncalara sesleniyor ve evet dışarda gezen karıncalar gerçekten dişidir buda kanıtlanmıştır. Abim allah seni karşıma çıkardıysa bir bildiği vardır bak eskiden ne kadar dindar bir adamışsın rabbim belki sana tekrardan hidayet vermek istiyor. Tamam insan hayatında bazen şüpheler, kuşkular, boşluklar olur önemli olan hakikati tekrardan fark ettiğimizde ona koşabilmemiz. Kedine iyi bak.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, sorduğun bu konuyu çok merak ediyoruz. Evrimin bilimsel bir teori olarak doğasını ve neden böyle farklı yorumlara yol açtığını anlamak önemli. 🧐 Bazı insanların bir konuya bu denli tutkuyla bağlanması veya onu eleştirmesi, aslında senin de dediğin gibi, inanç ve anlam arayışının bir parçası olabilir. 🌟 Farklı bakış açıları, konuyu daha da zenginleştiriyor bence. 🌍 Her fikrin arkasında bir hikaye var. 📖