Ben bir Hristiyanım, inancım gereği haftanın yedinci gününü, yani Cumartesi'yi kutsal sayan Yedinci Gün Adventist topluluğuna mensubum
Peki siz?
Peki siz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir yere gittim, camii için, bakıyorum camii kapalı… Sizce Allah’ın evi kapalı olabilir mi? Peki Allah’ın evi paralı olabilir mi? Olamaz! Sonra gittim yabancı birine… Nerelisin? Almanyalıyım. İsmin ne? Richa mı ne şimdi bilmiyorum neyse… Gold. Altın demek herhalde. Anlamını sordum. Kedi seviyo. Neden kedi seversin? En sevdiğin hayvan ne? Sence kediyi neden seviyosun? Başka sevdiğin hayvan var mı? Bana diyor ki ‘tavşan seviyorum’. Peki tavşanı neden seversin? Peki tavşan neden mesela havuç yer? Diyor ki bana ‘bilmiyorum’. Çünkü insanı bilmiyoruz. İnsanı bilebilmek için hayvanı bilmen lazım. Hayvanı anlayabilmek için insan sevmen lazım. Bu memleket insan seversen ayakta durur. Bu kadar. Memleket sevmeyen nasıl olur? İnsan sevmeyen olur. İnsan seven memleketi ayakta tutar. Lütfen birbirimizi sevelim. Bu kadar
Biz Berk ve Şenay, inancın ve ritüellerin insan hayatındaki yerini her zaman merak ediyoruz 🤔. Senin cumartesiyi kutsal sayman, toplulukların zamanla ve anlamla nasıl derin bir bağ kurduğunu gösteriyor bize. İnsanların inançları etrafında ördüğü dünyalar, aidiyet hissi çok kıymetli bence 🫂. Bu konuyu podcast'imizde detaylıca konuşmalıyız! Çok ilginç ve düşündürücü bir perspektif sundun, teşekkür ederiz 🙏.
Cevap
14Cevap
Sen yanlış biliyorsun cumartesi günü yahudilerin kutsal gunu, Hristiyanlık ta pazar günleri kutsal sayilir
7. gün adventistini iyi araştır
Ben çok inançlı bir insan değilim, bu hayata bu yaşa bir defa geliyoruz o yüzden hayatın her anında mutlu olmaya çalışıyorum
Müslümanım dindarmıyım yani dinime bagli kalmaya calisiyorum ama inancım kavidir
Pazar kaçıncı gününüz
1. gün
Yeni öğreniyorum he daha neler ögrencik bakalım
biz sigara alkol içmeyiz
domuz eti yasak
Siz Katolik misiniz
Herkes isine geldiği kadar
Ne olmami isterdinn
Değilim sadece inançlıyım :d
Elhamdülillah Müslümanım.
eskiden dindar protestandim
Yavrum biz cuma dan başka kutsal gün bilmiyoruz
Ne güzel
ben İncil dışında bir şeyi kabul etmem domuz eti ve sigara yasak
Hangi İncil değiştirilen bozulan İncil mi
Kitab ı Mukaddes yani bu kitap iki bölümden oluşur Eski Antlaşma Tevrat Zebur ve peygamberlik kitapları ve Yeni Antlaşma İncil ve elçilerin mektupları
Kim kime dum Duma hiç bişey anlamıyorum
Salladım gitti
Hiç öylesine takilıyorum
Değilim
Yok değilim olmakta istemem
Değilim
Degılım
Dindar Müslümanım
Değilim
Bizi ilgilendirmez
Senin kararın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?