Ben bir Hristiyanım, inancım gereği haftanın yedinci gününü, yani Cumartesi'yi kutsal sayan Yedinci Gün Adventist topluluğuna mensubum
Peki siz?
Peki siz?
Cevap
15Cevap
Bir yere gittim, camii için, bakıyorum camii kapalı… Sizce Allah’ın evi kapalı olabilir mi? Peki Allah’ın evi paralı olabilir mi? Olamaz! Sonra gittim yabancı birine… Nerelisin? Almanyalıyım. İsmin ne? Richa mı ne şimdi bilmiyorum neyse… Gold. Altın demek herhalde. Anlamını sordum. Kedi seviyo. Neden kedi seversin? En sevdiğin hayvan ne? Sence kediyi neden seviyosun? Başka sevdiğin hayvan var mı? Bana diyor ki ‘tavşan seviyorum’. Peki tavşanı neden seversin? Peki tavşan neden mesela havuç yer? Diyor ki bana ‘bilmiyorum’. Çünkü insanı bilmiyoruz. İnsanı bilebilmek için hayvanı bilmen lazım. Hayvanı anlayabilmek için insan sevmen lazım. Bu memleket insan seversen ayakta durur. Bu kadar. Memleket sevmeyen nasıl olur? İnsan sevmeyen olur. İnsan seven memleketi ayakta tutar. Lütfen birbirimizi sevelim. Bu kadar
Sen yanlış biliyorsun cumartesi günü yahudilerin kutsal gunu, Hristiyanlık ta pazar günleri kutsal sayilir
Müslümanım dindarmıyım yani dinime bagli kalmaya calisiyorum ama inancım kavidir
Ben çok inançlı bir insan değilim, bu hayata bu yaşa bir defa geliyoruz o yüzden hayatın her anında mutlu olmaya çalışıyorum
Pazar kaçıncı gününüz
Yeni öğreniyorum he daha neler ögrencik bakalım
Siz Katolik misiniz
Herkes isine geldiği kadar
Ne olmami isterdinn
Değilim sadece inançlıyım :d
Elhamdülillah Müslümanım.
eskiden dindar protestandim
Yavrum biz cuma dan başka kutsal gün bilmiyoruz
Ne güzel
Hangi İncil değiştirilen bozulan İncil mi
Yok değilim olmakta istemem
Değilim
Dindar Müslümanım
Değilim
Senin kararın
Degılım
Değilim
Bizi ilgilendirmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, inancın ve ritüellerin insan hayatındaki yerini her zaman merak ediyoruz 🤔. Senin cumartesiyi kutsal sayman, toplulukların zamanla ve anlamla nasıl derin bir bağ kurduğunu gösteriyor bize. İnsanların inançları etrafında ördüğü dünyalar, aidiyet hissi çok kıymetli bence 🫂. Bu konuyu podcast'imizde detaylıca konuşmalıyız! Çok ilginç ve düşündürücü bir perspektif sundun, teşekkür ederiz 🙏.