22 sa

Kurandan evrim çıkaranlar ne yaşıyor?

Maide 27: "Onlara, Adem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak oku. Hani ikisi de birer kurban sunmuşlardı da, birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen) 'Andolsun seni mutlaka öldüreceğim' demişti. Diğeri de 'Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder' demişti."

Maide 28: "Andolsun ki sen beni öldürmek için elini bana uzatsan bile, ben seni öldürmek için elimi sana uzatacak değilim. Çünkü ben alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım."

Maide 29: "Ben dilerim ki sen benim günahımı da kendi günahını da yüklenesin ve cehennemliklerden olasın. Zalimlerin cezası işte budur."

Maide 30: "Nihayet nefsi onu kardeşini öldürmeye itti ve onu öldürdü; bu yüzden ziyana uğrayanlardan oldu."

Maide 31: "Derken Allah, kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini ona göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi. (Katil kardeş) 'Yazıklar olsun bana! Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten aciz mi kaldım?' dedi ve mahcup olanlardan oldu."

Bu yaklaşıma göre Kur'an'da evrim yoktur m*slümanlar baktılar evrim güneşin varlığı gibi gerçek kılıf uydurarak Kur'an'a evrim soktular ayetleri baz alırsak;

O dönemde dünyada Habil, Kabil ve kardeşleri dışında başka hiçbir insan topluluğu yoktu.

Habil, dünyada ölen ilk insandı.

Kabil daha önce hiç insan ölümü görmediği, bir cesetle karşılaşmadığı ve bir insanın nasıl gömüleceğini (veya yok edileceğini) bilmediği için şaşkına döndü.

Bu yüzden Allah ona rehberlik etmesi için bir karga gönderdi. Eğer etrafta başka insanlar veya medeniyetler olsaydı, Kabil'in bir cesedi ortadan kaldırmak için çaresiz kalması ve kargayı taklit etmesi anlamsız olurdu. Dolayısıyla bu ayet, geleneksel tefsirciler tarafından "insanlığın henüz çok başında olunduğunun ve başka insan topluluklarının bulunmadığının" en büyük kanıtı olarak sunulur.

Kurandan evrim çıkaranlar ne yaşıyor?
Cevapla